Vodafone 4G

Vodafone 4G: een uitstekend netwerk!

Als je kiest voor Vodafone dan kies je voor snelheid, betrouwbaarheid en stabiliteit. In 2018 is ons netwerk door P3 uitgeroepen tot uitstekend netwerk! Lees hieronder meer over deze beoordeling en het Vodafone 4G netwerk.

shadow

Wat is P3?

P3 is een internationaal advies- en ingenieursbureau dat al jaren netwerktesten uitvoert in Duitsland. Sinds vier jaar worden ook de netwerken in Nederland getest. P3 heeft een unieke methode voor het testen van de kwaliteit van mobiele netwerken. Ze doen dit samen met Connect, een internationaal testmagazine op het gebied van telecommunicatie.

Waar heeft P3 naar gekeken tijdens het testen?

Er is gekeken naar de kwaliteit van het netwerk. Dat betekent de snelheid, betrouwbaarheid en hoe stabiel het is. Daarnaast is er gekeken naar hoe jij als klant ons netwerk ervaart, van begin tot eind.

Conclusie: een uitstekend netwerk!

Vodafone heeft een 9,6 gekregen en daarmee behoren we tot de beste vier netwerken van Europa! Of het nou gaat om zware bestanden downloaden, Netflix kijken op je mobiel of videobellen met je vrienden. Op ons netwerk kun je vertrouwen.

Benieuwd naar het rapport? Bekijk de resultaten van 2018.

shadow

Wat is 4G?

4G is een mobiel netwerk waarmee je supersnel kunt internetten. Door het gebruik van nieuwe technologieën kun je snelheden halen die veel hoger liggen dan bij 3G. Zo kijk je jouw favoriete series ook onderweg op de hoogste kwaliteit. Of kun je op je telefoon zorgeloos beeldbellen met je vrienden.

Meer over de snelheid van het netwerk

Nóg sneller met 4G+

4G+ is een uitbreiding op het 4G netwerk en is beschikbaar in 55 steden in Nederland. Met 4G plus haal je snelheden tot wel 225 Mbps! Dit is zo snel, dat je geen verschil meer merkt met internet via de vaste kabel.

Lees alles over 4G+
4G beste netwerkervaring
shadow
4G plus
shadow
4G plus-buitenland

Neem je 4G mee op vakantie!

Wij bieden jou 4G roaming in meer landen dan andere providers. Hierdoor kun je veilig en razendsnel internetten in 93 landen op het grootste 4G netwerk ter wereld!

Ga je op reis? Maak dan gebruik van ons netwerk en blijf voordelig bellen, sms'en en internetten. Ben je binnen de EU, dan zit 4G roaming standaard in je abonnement. Kijk hieronder of jouw vakantieland er tussen zit.

Ga je op reis buiten de EU of wil je meer data? Bekijk dan onze bundels voor op reis.

Lees meer over de bundels
 • A Afghanistan, Albanië, Algerije, Andorra, Anguilla, Antigua en Barbuda, Argentinië, Armenië, Aruba, Australië, Azerbeidjzan, Amerikaanse Maagdeneilanden
 • B Bahama's, Barbados, Bahrein, België, Bermuda, Bhutan, Bolivia, Brazilië, Britse Maagdeneilanden, Brunei, Bulgarije
 • C Cambodja, Canada, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Cyprus
 • D Duitsland, Denemarken, Dominicaanse Republiek
 • E Ecuador, Egypte, El Salvador, Estland
 • F Fiji, Filipijnen, Finland, Frankrijk, Faeröer
 • G Gabon, Georgië, Griekenland, Guam, Guatamala, Guernsey
 • H Honduras, Haïti, Hong Kong, Hongarije
 • I Ierland, IJsland, India, Indonesië, Iran, Isle of Man, Israël, Italië, Ivoorkust
 • J Japan, Jamaica, Jersey, Jordanië
 • K Kaaimaneilanden, Kazachstan, Kameroen, Kenia, Korea, Kroatië, Koeweit Kirgizië
 • L Lesotho, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg
 • M Maagdeneilanden (US), Macau, Macedonië, Maleisië, Malta, Marokko, Mauritius, Madagaskar, Mexico, Moldavië, Monaco, Mongolië, Montenegro, Myanmar
 • N Nieuw Zeeland, Noorwegen, Nicaragua
 • O Oeganda, Oostenrijk, Oman, Oezbekistan
 • P Pakistan, Palestijnse gebieden, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Puerto Rico
 • Q Qatar
 • R Roemenië, Rusland
 • S Saoedi-Arabië, Servië, Seychellen, Singapore, Spanje, Slovenië, Slowakije, Sri Lanka, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia
 • T Taiwan, Tadzjikistan, Tanzania, Thailand, Tsjechische Republiek, Tsjaad, Turkije, Turks- en Caicoseilanden, Tunesië
 • U Uruguay
 • V Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam
 • Z Zuid-Afrika, Zwitserland, Zweden
shadow

Wat heb je nodig voor 4G?

4G telefoon

Een 4G abonnement

Met alle Vodafone abonnementen heb je standaard toegang tot ons 4G netwerk.
Bekijk alle abonnementen

Een 4G telefoon

Bijna alle nieuwe telefoons ondersteunen 4G. Dit controleer je eenvoudig in de specificaties van je telefoon.
Bekijk alle telefoons

Hét 4G netwerk

In heel Nederland internetten met de maximale snelheid via 4G.
Bekijk de dekkingskaart

Prepaid op 4G

Alle prepaid klanten kunnen ook gebruik maken van het 4G netwerk.
Bekijk de prepaid pagina

Is jouw telefoon geschikt voor 4G?

Omdat wij innovatie erg belangrijk vinden en vol voor 4G gaan, zullen wij in januari 2020 het 3G-netwerk uitfaseren. Met ons 4G-netwerk kunnen wij je véél sneller en beter internet bieden! Vanaf januari 2020 heb je daarom een 4G geschikt toestel nodig. Zo kun je gebruik blijven maken van onze internetdiensten via je abonnement. In onze (online) shops zullen daarom alleen nog 4G-toestellen beschikbaar zijn.

Controleer of je telefoon geschikt is voor 4G
shadow
Extra opties 4G

Alles onder controle

Houd je eigen dataverbruik in de gaten. Met de My Vodafone app kun je wanneer je maar wilt je eigen overgebleven tegoed en je verbruik bekijken. Zo hoef je nooit buiten je bundel te gaan.

Internet je toch wat meer dan gedacht? Dan hebben wij Flexibele Data opties voor je. Hiermee bepaal je zelf wat er gebeurt zodra je databundel op is.

shadow
Landelijke 4G dekking in Nederland

Wat is landelijke 4G dekking?

Met ons landelijke 4G netwerk kun je nagenoeg overal in Nederland gebruik maken van supersnel 4G.

Er zijn natuurlijk plekken in Nederland waar 4G niet of moeilijk te ontvangen is. Denk bijvoorbeeld aan gebouwen die de signalen van 4G niet doorlaten en waar het door lokale wet- en regelgeving niet mogelijk is extra masten te plaatsen.

Ook in natuurgebieden waar de afstand tot een zendmast groter kan zijn, omdat deze masten niet in of te dicht op een dergelijk gebied geplaatst mogen worden. Een vergelijkbare situatie geldt ook voor grensstreken, waar providers zich aan regelgeving moeten houden om het mobiele telefoonsignaal zo goed als mogelijk binnen de Nederlandse grens te houden. Hierdoor is het signaal in dergelijke streken zwakker of kan het wegvallen.

Waar je 4G dekking hebt kun je goed zien op onze dekkingskaart. Deze kaart wordt regelmatig bijgewerkt en toont het dekkingsgebied visueel.