Verleng je Sim Only bij Vodafone

Met Sim Only betaal je maandelijks voor internetten, bellen en sms’en, zonder dat je kosten maakt voor een telefoon. Ideaal als je huidige telefoon nog even meegaat!

Of je nu veel, weinig of onbeperkt data nodig hebt, er is altijd een abonnement dat bij je past. Er is zelfs een waarbij je je data deelt met vrienden. Jij kiest! 

USP

Toegang tot snel en stabiel 4G en 5G

USP

Veel data en bellen, in Nederland én de EU

USP

Tot € 7,50 korting en dubbele data met Ziggo

De kracht van Vodafone en Ziggo samen

Heb je internet van Ziggo? Dan profiteer je van volop extra voordelen:

Verleng je Sim Only Abonnement bij Vodafone
Verleng je Sim Only Abonnement bij Vodafone
Verleng je Sim Only Abonnement bij Vodafone
Verleng je Sim Only Abonnement bij Vodafone

Vodafone Sim Only deals

Wat als je situatie verandert?

Elke maand de mogelijkheid om je bundel te verhogen of verlagen.

Alles over contract wijzigen

Eerst Sim Only, later een nieuw toestel? Het kan al na 2 maanden!

Alles over Vodafone NEXT

Vodafone Runners

Sim Only en 5G

Heb je Sim Only en een 5G-toestel? Met een Vodafone Red abonnement heb je dan automatisch toegang tot ons 5G. 

Sim Only in het buitenland

Of je nu kiest voor een zakenreis, stedentrip of voor een flinke dosis natuur, op reis in de EU ben je met Vodafone net zo mobiel als in Nederland.

Je belt, sms’t en internet gewoon uit de bundel van je Sim Only abonnement. Zonder extra kosten dus. Nou ja, zolang je binnen je bundel blijft natuurlijk, én bij redelijk gebruik.

Lees meer over Sim Only in het buitenland.

Vodafone Runners
sim-only

Overstappen van en naar

Wil je overstappen naar Vodafone of vertrek je? Zo zorg je ervoor dat je abonnementen mooi in elkaar overlopen en je nummer van jou blijft. 

Wij regelen het voor je! Ook de opzegging van het abonnement bij je huidige provider. Zo weet je zeker dat je nummer niet komt te vervallen en je oude en nieuwe abonnementen mooi in elkaar overlopen. Houd bij het doorgeven van je overstap wel rekening met de einddatum van je contract en opzegtermijn van een maand.

Twijfel je nog of heb je vragen over je huidige abonnement? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op. Onze medewerkers staan voor je klaar, in de winkel, via chat of telefoon.

Zeker! Als je overstapt naar Vodafone, regelen wij de overstap voor je. Dus ook de opzegging van het abonnement bij je huidige provider. Zo weet je zeker dat je nummer niet komt te vervallen en je oude en nieuwe abonnementen mooi in elkaar overlopen. Hou bij het doorgeven van je overstap wel rekening met de einddatum van je contract en opzegtermijn van een maand.

Zeker. Of je naar ons toekomt of bij ons weggaat, jouw mobiele nummer blijft van jou. Je neemt het gewoon gratis mee. Daar zit één simpele voorwaarde aan: nummerbehoud werkt alleen voor Nederlandse nummers. Lees hier alles over overstappen en nummerbehoud.

Zeker. Of je naar ons toe komt, bij ons weggaat of wisselt van abonnementsvorm,  jouw mobiele nummer blijft van jou. Je neemt het gewoon gratis mee. Daar zit wel één simpele voorwaarde aan: nummerbehoud werkt alleen voor Nederlandse nummers. Lees hier alles over overstappen en nummerbehoud.

Overstappen met nummerbehoud is heel simpel. Bestel je Sim Only abonnement online, selecteer het abonnement dat je wilt en vink de optie nummerbehoud aan. Heb je een zakelijk contract? Zoek dan jouw klantnummer van je huidige aanbieder erbij. Natuurlijk kun je ook terecht in een van onze winkels, onze medewerkers helpen je graag!

Je ontvangt je nieuwe simkaart of eSIM voucher met de post. Je Vodafone abonnement gaat in op de dag dat je nummer wordt overgezet. Tot die tijd kun je gewoon blijven bellen met je oude sim. Zodra die niet meer werkt, plaats je de nieuwe simkaart in je toestel of installeer je de eSIM volgens het stappenplan.

Lees hier alles over overstappen en nummerbehoud.

sim-only

Verzending en installatie

Je hebt een Sim Only besteld, hoe nu verder? Alles over de verzending, verschillende soorten simkaarten en het activeren van je abonnement.

Leuk dat je een abonnement bij ons hebt besteld! Wil je weten wanneer je jouw pakketje kunt verwachten? Lees hier alles over je bestelling.

Er zijn verschillende formaten simkaarten voor verschillende toestellen: een standaard (mini), micro en nano-formaat. Wil je weten welke je nodig hebt? Lees dan alles over de verschillende simkaarten

Ook is er eSIM. eSIM is de digitale variant van de fysieke simkaart. eSIM is beschikbaar voor alle Vodafone abonnementen. Als je een eSIM bestelt, ontvang je een voucher met daarop alle gegevens over je eSIM. eSIM wordt alleen door de nieuwste smartphones ondersteund. Bekijk daarom eerst in de handleiding van je telefoon of deze hiervoor geschikt is. 

Wist je dat er ook toestellen zijn die plek hebben voor twee simkaarten? Dit heet Dual Sim. Check direct welke toestellen Dual Sim hebben.

Je fysieke simkaart past altijd. Je krijgt van ons een 3-in-1 simkaart. Deze bevat een normale, een micro- en een nano-simkaart in één. Bekijk welke simkaart er in jouw toestel gaat en druk de juiste vorm uit de plastic kaart.

eSIM wordt alleen door de nieuwste smartphones ondersteund. Bekijk daarom eerst in de handleiding van je telefoon of deze hiervoor geschikt is. 

Als je overstapt naar Vodafone betaal je eenmalig aansluitkosten van € 25. Dit bedrag betaal je bij veel providers en is bedoeld om de administratieve kosten te dekken. Denk aan het verwerken van je gegevens, overzetten van je nummer, je nummer aanmelden bij ons netwerk en het opsturen van je simkaart.

Wanneer je geen aansluitkosten betaalt
Wil je jouw abonnement verlengen of van vorm veranderen? Dan betaal je geen administratieve kosten. Je bent immers al klant van ons.

Je abonnement start zodra je je simkaart activeert of zodra je nummer is overgezet na een aanvraag nummerbehoud. Vanaf dan start je contract en begint de maandelijkse automatische incasso.

We hopen natuurlijk dat je blij bent met je aanvraag! Mocht dit om wat voor reden niet zo zijn, dan is het goed om te weten is dat de annuleringstermijn na ontvangst van je aanvraag altijd 14 dagen is. Dit is wettelijk bepaald. 

Hoe het werkt? Je stuurt je bestelling aangetekend aan ons terug, op jouw kosten. Heb je al kosten gemaakt voor bellen, internetten en sms’en binnen de bedenktijd van 14 dagen? Dan brengen we deze in rekening. Lees hier alles over je bestelling en hoe je deze kunt wijzigen of retourneren.

sim-only

Alles over je contract

Voor als je meer wilt weten over de mogelijkheden die je hebt tijdens je contract of het opzeggen van je Sim Only abonnement.

Je kunt je Sim Only abonnement maandelijks opzeggen, maar kijk goed naar de einddatum van je contract. Als je je abonnement opzegt voordat je contract is afgelopen, dan berekenen we een afkoopsom. Je betaalt dan de resterende maanden van je abonnement in één keer af.

We hopen natuurlijk dat je blij bent met je abonnement en dit tot de einddatum gebruikt. Wil je toch opzeggen, dan hanteren we een opzegtermijn van één maand. Als je je abonnement opzegt voordat je contract is afgelopen, dan berekenen we een afkoopsom. Je betaalt dan de resterende maanden van je abonnement in één keer af.

Ja, dat kan bij Vodafone! Met Vodafone NEXT bepaal je zelf wanneer je een nieuwe telefoon neemt. Kies je nu voor Sim Only, maar wil je wel je opties openhouden om later een telefoon aan te schaffen? Bij ons zet je jouw abonnement na 2 maanden al gratis over naar een abonnement met toestel. Zo blijf je lekker flexibel in deze snelle digitale wereld. 

Lees meer over Vodafone NEXT.

Je kunt al vanaf 4 maanden vóór het einde van je huidige telefoonabonnement je Sim Only abonnement verlengen.

Zeker! Als je je abonnement even niet gebruikt, kun je 'm gewoon op pauze zetten. Bijvoorbeeld omdat je een tijdje naar het buitenland gaat. Je regelt het snel en eenvoudig in My Vodafone:

1. Ga naar 'Producten
2. Ga naar 'Abonnement'
3. Klik op 'Je abonnement pauzeren'
4. Vul het formulier in

We willen graag samen met je verder. Wil je toch opzeggen? Zoek in My Vodafone of de My Vodafone App de einddatum van je contract op. Daarna zeg je je abonnement online op.

Meerdere aansluitingen? Neem dan contact op met je accountmanager of bel naar 1200.

Aan het einde van je contractperiode wordt je abonnement automatisch iedere maand met 30 dagen verlengd. Vanaf dan kun je je abonnement maandelijks opzeggen. Nadert de einddatum van je contract nog niet en wil je toch al opzeggen? Dan brengen we een afkoopsom in rekening. Je betaalt dan de resterende maanden van je abonnement in één keer af.

Meer informatie over opzeggen.

sim-only

Alles over je gebruik

Sim Only in de praktijk: hoe je gebruikmaakt van ons krachtige (5G-)netwerk. En hoe je je dekking checkt, bundel wijzigt en kosten buiten je bundel voorkomt.

De snelheden die je als gebruiker ervaart op ons mobiele netwerk hangen af van diverse factoren, zoals de drukte op het netwerk, locatie, bereik en de specifieke telefoon. Om je een indicatie te geven van wat mogelijk is, hebben we de maximum snelheden van ons netwerk voor je op een rijtje gezet.

Goed om te weten: heb je wel een 5G abonnement, maar nog geen telefoon die geschikt is voor 5G? Met je 5G abonnement ontvang je automatisch een upgrade van je snelheid op ons 4G netwerk.

Ons 5G-netwerk is in vrijwel heel Nederland te gebruiken. Heb je een Sim Only Red abonnement en een telefoon die geschikt is voor 5G? Dan maakt je toestel automatisch verbinding met 5G. 

Nog geen 5G-telefoon of abonnement? Of toch even geen bereik op 5G? Dan maak je gebruik van ons krachtige 4G-netwerk. Goed om te weten: met je 5G abonnement ontvang je automatisch een upgrade van je snelheid op ons 4G netwerk (met een maximum van 1 Gbps download- en 112,5 Mbps uploadsnelheid).

Heb je problemen met bellen of mobiel internet? Bekijk dan op onze dekkingskaart om te zien of je optimaal toegang hebt tot ons netwerk. Ook lees je hier of er ergens een storing is of werkzaamheden zijn.

Bekijk de dekkingskaart.

Zodra je 80% van je databundel of belbundel hebt verbruikt, sturen wij je een sms’je ter informatie. Is je databundel helemaal op? Dan krijg je nog een sms.

Wil je meer data? Of ga je op reis en wil je meer mogelijkheden? Dan pas je je abonnement en bundel in de meeste situaties eenvoudig aan via My Vodafone, ook als je contract nog loopt.

Je kunt je (data)bundel tussentijds verhogen of verlagen. 

Tijdelijk verhogen met BloX

Wil je tijdelijk verhogen omdat je meer data nodig hebt? Of belminuten naar het buitenland? Zet dan BloX voordeelbundels aan in My Vodafone of in onze My Vodafone App. Lees hier alle mogelijkheden voor als je databundel op is

Je bundel verhogen 

Hou je altijd een stuk maand over aan het einde van je data? Verhoog je bundel dan gratis, wanneer het jou uitkomt. Bel 0800-22 66 789 en we regelen het voor je.

Je bundel verlagen

Heb je juist meer tegoed dan je op krijgt? Je kunt je abonnement na één maand gratis verlagen binnen je abonnementsgroep. Wil je verlagen naar een andere abonnementsgroep, bijvoorbeeld van een Red naar een Start abonnement, dan kost dat eenmalig € 25. Bel 0800-22 66 789 en we regelen het voor je.

Buiten je bundel-tarieven

Bel of internet je buiten je bundel, dan zijn onze tarieven van toepassing. Telefoonnummers die beginnen met 084, 085, 087, 088, 0900, 0906, 0909, 14, 18 en servicenummers vallen buiten je bundel. Dit geldt ook voor aankopen bij derden die op je Vodafone factuur komen, zoals content diensten, of diensten als Netflix, Blendle en Napster. 

Bekijk hier alle tarieven en voorwaarden per abonnement.

Tarieven in het buitenland

In de EU gebruik je je abonnement gewoon zoals thuis, waarbij we uitgaan van redelijk gebruik. Vanuit Nederland bellen naar een buitenlands nummer valt wel buiten je bundel. Heb je geen voordeelbundel en is je bundel leeg binnen de EU, of bevind je je buiten de EU, dan zijn onze tarieven in het buitenland van toepassing. 

Tip: check onze BloX voordeelbundels voor je abonnement. Zo bespaar je op je telefoonrekening binnen én buiten de EU. 

In de EU gebruik je je abonnement gewoon zoals thuis. Je kunt binnen je bundel kosteloos sms’en, internetten en bellen, waarbij we uitgaan van redelijk gebruik. Bekijk hier in welke EU landen je jouw bundel kunt gebruiken.

In de EU gebruik je je abonnement gewoon zoals thuis, waarbij we uitgaan van redelijk gebruik en deze EU-datalimieten aanhouden. Meer data nodig? Bekijk dan de BloX voor Extra Data in de EU

Datalimiet instellen

Raken je bundel en BloX op, of bevind je je buiten de EU, dan betaal je het buitenbundeltarief. Hiervoor hebben we een limiet voor je ingesteld om je te beschermen tegen hoge kosten. 

Als je voor € 60,50 aan MB's hebt verbruikt in het buitenland, dan kun je (om de kosten te beperken) niet meer verder internetten. Maar je kunt deze limiet zelf aan- of uitzetten. En als je een abonnement hebt, ook het bedrag aanpassen. Je regelt het snel een eenvoudig in My Vodafone. 

sim-only

Betaling en facturen

Hoe zit het met je tegoed en waarom is die eerste factuur zo hoog? Lees alles over je betaling en hoe je je facturen checkt in de My Vodafone app.

Ben je al Vodafone klant? Dan bekijk je jouw verbruik eenvoudig in My Vodafone of in de My Vodafone app. Ga naar 'Tegoed' om je huidige maand in te zien. Wil je weten wat je de afgelopen maanden verbruikt hebt? Kijk dan in de app onder 'Rekeningen'.

Op je eerste factuur staan eenmalige kosten, zoals je aansluitkosten of de kosten voor je telefoon. Daarom kan deze hoger zijn dan verwacht.

Ook wordt de hoogte van je eerste factuur bepaald door het moment waarop je abonnement is ingegaan. Halverwege de maand, bijvoorbeeld. Bekijk deze pagina voor hulp bij je factuur, en bekijk een voorbeeld van hoe de eerste factuur is opgebouwd.

Heb je je abonnement verlengd of gewijzigd en is dat ingegaan, of heb je een BloX geactiveerd? Dan zie je de nieuwe kosten terug op de eerstvolgende factuur, of op de factuur erna.

Sommige kosten betaal je 'naar rato'. Dit betekent dat je voor een gedeelte van de maand betaalt. Je hoeft je geen zorgen te maken over dubbele kosten!

Je laatste factuur krijg je in de maand dat je abonnement eindigt, of een maand later. Op je laatste factuur kunnen eenmalige kosten staan, zoals een afkoopsom of een afbetaling van je toestel. Een afkoopsom brengen we in rekening als je je abonnement eerder beëindigt dan de einddatum van je contract. Op je laatste factuur staan ook de laatste abonnements- en gebruikskosten.

Veelgestelde vragen

Als je graag onbeperkt wilt bellen en sms’en zonder extra kosten, ga dan voor een Red abonnement. Wil je vooral bereikbaar zijn, dan is een voordelig Start abonnement perfect voor jou.

Vergelijk onze abonnementen

Ja, je kunt maandelijks opzeggen. Echter, als je je abonnement opzegt voordat je contract is afgelopen, dan berekenen we een afkoopsom. Je betaalt dan de resterende maanden van je abonnement in één keer af.

Het standaard buitenbundeltarief voor bellen is € 0,25 per minuut. Het standaard buitenbundeltarief voor data is € 2 per 200MB. 

Alle gesprekken worden afgerekend per seconde. Mobiel internet binnen je bundel rekenen we af per KB. Voor mobiel internet buiten je bundel betaal je per 200MB.

0800 en 116-nummers zijn gratis. Telefoonnummers die beginnen met 084, 085, 087, 088, 0900, 0906, 0909, 14, 18 en servicenummers vallen buiten je bundel. Hier betaal je extra kosten voor.

Bekijk alle Vodafone Start, Vodafone Red en Red Together tarieven

Zodra je 80% van je databundel of belbundel hebt verbruikt, sturen wij je een sms’je ter informatie. Is je databundel helemaal op? Dan krijg je nog een sms.

Wil je meer data? Of ga je op reis en wil je meer mogelijkheden? Dan pas je je abonnement en bundel in de meeste situaties eenvoudig aan via My Vodafone, ook als je contract nog loopt.

Je krijgt van ons een 3-in-1 simkaart. Deze bevat een normale, een micro- en een nano-simkaart in één. Je drukt de simkaart die in jouw toestel past heel makkelijk uit de plastic kaart.

Een losse telefoon koop je bij een Vodafone-winkel bij jou in de buurt. Wil je telefonisch een toestel bestellen? Bel dan 0800-0560.

Je betaalt je maandelijkse bundel en je vaste toestelkosten altijd vooraf via automatische incasso. Maak je extra kosten? Dan tellen we die op bij de kosten voor je bundel en je toestelkosten voor de komende maand.

Je abonnement start zodra je je simkaart activeert of zodra je nummer is overgezet na een aanvraag nummerbehoud. Vanaf dan start je contract en begint de maandelijkse automatische incasso. Aan het einde van je contractperiode wordt je abonnement automatisch iedere maand met 30 dagen verlengd. Je kunt je abonnement dan maandelijks opzeggen. Je stopt aan het einde van je contractperiode automatisch met betalen voor je toestel. Je betaalt dan alleen nog voor je abonnement.

Hoe zeg ik mijn abonnement op? We willen graag samen met je verder. Wil je toch opzeggen? Zoek in My Vodafone of de My Vodafone App de einddatum van je contract op. Daarna zeg je je abonnement online op.

Meer informatie over opzeggen

Je krijgt van ons een wettelijke garantie van twee jaar op je aankopen in onze shop.

Daarnaast heb je het recht om tot 14 dagen na ontvangst van je bestelling het product te retourneren. De bestelling dient aangetekend aan ons te worden teruggezonden, deze kosten zijn voor jou. Ook eventuele gebruikskosten voor bellen, internetten en sms’en binnen de zichttermijn / bedenktijd van 14 dagen worden in rekening gebracht. Voor het retourformulier en meer informatie over retourneren klik hier

Heb je vragen over ons leverings-, retour-, betaal-, garantie-, en/of klachtafhandelingsbeleid. Klik dan hier

Ja, dat kan. Wij zorgen ervoor dat jij op je huidige nummer gewoon bereikbaar blijft. En het kost je niets extra’s!

Je kunt vanaf 120 dagen voordat je huidige abonnement afloopt al nummerbehoud aanvragen. En je bepaalt zelf het moment waarop je nummer wordt omgezet, tot maximaal 90 dagen nadat je nieuwe contract is ingegaan.

Nummerbehoud vraag je aan tijdens het bestellen. Vul je telefoonnummer of klantnummer in en wij doen de rest. Let op: nummerbehoud werkt alleen voor Nederlandse nummers.