2

Hoe hou je het gezellig onderweg?

“Mam, hoe lang duurt het nog? Zijn we er al bijna? Ik verveel me.…” Als je onderweg bent of op vakantie, is het soms fijn om wat entertainment tot je beschikking te hebben. Van ouderwets “ik zie, ik zie wat jij niet ziet” en luisterboeken tot Netflixen op de achterbank, wij hebben tips.

2 mensen kijken een film op de camping

Films, series kijken en muziek luisteren

Netflix, Videoland en Ziggo Go, je kunt ze allemaal in het buitenland gebruiken. Hoewel je de meeste content in Europa kunt bekijken, is de beschikbare content wel afhankelijk van het land en/of regio waar je op dat moment bent. Check dit vooraf, zo voorkom je teleurstelling als je je favoriete serie of wedstrijd niet kunt kijken op je vakantiebestemming.

De meeste videodiensten bieden je ook de mogelijkheid om afleveringen en films van te voren te downloaden op je device. Handig voor onderweg. Dit downloaden voor offline gebruik geldt ook voor je favoriete muziek met diensten als Spotify. Maak bijvoorbeeld een familie playlist om onderweg gezellig in de vakantiesfeer te komen en download deze van te voren, zo bespaar je ook weer data.

Tip, neem je Google Chromecast of Apple TV mee!

Deze kun je gebruiken in bijv. je vakantiehuisje. In moderne hotels heb je vaak televisies uitgerust met Miracast. Zo kan je je favoriete films met het hele gezin achter een grote televisie kijken.

Spellen voor onderweg

Vakantie is natuurlijk ook de periode om even echt samen te zijn, even geen telefoon of tablet. Er zijn ontzettend veel spellen die je onderweg kunt doen, zoals: “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet”, “Automerken/kleuren tellen”, “Kilometer gokken”, “Wie ben ik?”, “Dierenslang”, “Wie kan het langste stil zijn”, “Karaoke”, “Ik ga op vakantie en neem mee” en meer.

Kinderen kijken uit een autoraam

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Verkeer

Automerken / kleuren tellen

File van bovenaf gezien

Kilometer gokken

Of even een momentje voor jezelf...

Als je het fijn vindt om een boek te lezen om te ontspannen of als momentje voor jezelf, dan kun je ook e-books of luisterboeken meenemen. Het neemt geen kofferruimte in en je hoeft er niet mee te slepen. Op veel vakantieverblijven vind je tegenwoordig ook zwerfboeken. Achtergelaten boeken die je gratis mag meenemen om te lezen of te ruilen.