Healthy & Fit Editie

Iedereen Superman

Sporten is niet altijd even makkelijk en soms hebben we er helemaal geen zin in. Gelukkig zijn er steeds meer apps en nieuwe ontwikkelingen die onze resultaten bijhouden zodat we onze prestaties kunnen verbeteren.

Sporten is niet altijd even makkelijk en soms hebben we er helemaal geen zin in. Gelukkig zijn er steeds meer apps en nieuwe ontwikkelingen die onze resultaten bijhouden zodat we onze prestaties kunnen verbeteren. Van een app die je stappen telt, je fietstocht opneemt tot een pil met een chip die je lichaamstemperatuur meet. Al deze middelen om jezelf te verbeteren zijn vormen van biohacking.

Het klinkt misschien een beetje eng, maar biohacking is eigenlijk niets anders dan je lichaam (en geest) verbeteren door supplementen, dieet, en sporten. Maar ook door middel van apps en devices. Zodat je langzaam Superman wordt. De kans is groot dat je al aan biohacking doet!

Stappentellers en smartsuits

Er zijn bijvoorbeeld hardloop-apps waarmee je bij kunt houden hoelang je hebt gerend en hoeveel calorieën je hebt verbrand. En heb je een smartwatch, dan kun je ook je hartslag meten. Veel telefoons komen standaard met een stappenteller en kunnen ook je slaap monitoren als je de telefoon ’s nachts onder je kussen legt. Het zijn allemaal middelen om je lijf te hacken.

In de aanloop naar de Olympische Winterspelen trainde shorttrack schaatser Sjinkie Knegt in een smartsuit opzoek naar de ideale schaatshouding. In Australië gaan ze nog een stapje verder. Omdat voetballers onder de hete Australische zon oververhit kunnen raken, slikken ze een pil waarmee de coach precies kan zien wat je lichaamstemperatuur is. Zo kan hij ze op tijd wisselen.

[an error occurred while processing this directive]