The Living Edition

De toekomst van de badkamer

Een spiegel, tandenborstel of douche die graag aan het woord zijn. Dat klinkt pas echt als toekomstpraat, toch? Maar in de badkamer van de toekomst maken deze apparaten maar al te graag een praatje met je. Hierdoor wordt je badkamerbezoek persoonlijker, gezonder én milieubewuster.

Handsfree douchen

‘Zet de douche aan op 38 graden’. ‘Of nee, doe trouwens toch maar 39 graden.’ Met de slimme douche-installatie van U by Moen kun je de douche aan- en uitzetten met je stem. Gewoon vanuit je bed of bank bijvoorbeeld. Is de perfecte temperatuur bereikt? Dan krijg je daar een melding van! Zo maak je op en top gebruik van je tijd.

En ook als jij je stem een beetje kwijt bent - na een avond meezingen met The voice of Holland bijvoorbeeld - kun je de douche bedienen. Hiervoor gebruik je de app of de handige controller.

ShowerTime

Hoewel ’t heerlijk kan zijn om even extra je tijd te nemen als je onder de douche staat, kun je veel geld besparen door een minuut per dag minder te douchen. De app ShowerTime voor iOS speelt hier kundig op in door je bewuster te laten douchen. Stel in hoe lang je wilt douchen en de timer start zodra de app je douche ‘hoort’. Tijdens het douchen hoor je vervolgens wanneer het tijd is om te spoelen en zodra de tijd erop zit.

ShowerTime

Het mooiste spiegeltje van het land

Dat de spiegel een centrale rol gaat spelen in de badkamer van de toekomst lijkt CareOS van overtuigd. En met hun interactieve spiegel tonen ze een veelbelovend vooruitzicht. De mogelijkheden zijn eindeloos doordat je de spiegel kunt aansluiten op het internet. Van het laatste nieuws bekijken tot kledingadvies. Of van het checken van je mail tot het koppelen van gezondheidsapps.

Smoezelig zal de spiegel niet worden. Want door te wuiven in de lucht blader je door de inhoud van je spiegel. En via de beveiligde hub blijft alles wat zich vóór de spiegel afspeelt achter gesloten deuren.

Tandenpoetsen als een pro

Naast de interactieve spiegel zijn er ook andere technologieën die een plekje in het voetlicht verdienen. Zoals de slimme tandenborstel van Colgate. Deze koppel je aan een iPhone om zo ieder hoekje van je gebit in kaart te brengen. Zo ben je er na iedere poetsbeurt zeker van dat de tandenborstel overal langs is geweest.

Aan de jongste generatie is ook gedacht. De app van Colgate kun je namelijk koppelen aan de tandenborstel en bevat spelletjes waardoor kinderen langer én beter tandenpoetsen. Door te draaien met je tandenborstel, navigeer je door het spelletje. Philips speelt hier ook op in met de Sonicare For Kids. Via de interactieve app leren kinderen spelenderwijs hoe ze het best voor hun tanden kunnen zorgen.

Sonicare for Kids