The Travel Edition

We gaan virtueel op vakantie!

In de toekomst hoef je niet meer uit je stoel te komen om langs de vijver voor de Taj Mahal te struinen. Maar ook in de presentatie van vakantieresorts, campings en hotels wordt VR steeds belangrijker. Lees hier de nieuwste ontwikkelingen.

Virtueel reizen

De rol van virtual reality (VR) wordt steeds groter en maakt het mogelijk dat je plekken kunt zien, die je anders nooit had kunnen bewonderen. Simpelweg omdat je er geen tijd voor hebt, geen geld of misschien omdat je minder mobiel bent. Hoewel VR nu nog een beetje in de kinderschoenen staat, wordt het steeds belangrijker in de reisbranche.

Even het zwembad checken

Volgens Booking.com beïnvloeden technologische ontwikkelingen zoals VR onze keuze voor een vakantiebestemming. Logisch, want zo weet je zeker dat het kingsize bed ook echt kingsize is en zie je snel genoeg of de glijbanen bij het zwembad wel echt steil zijn. En het is natuurlijk ook een leuke manier om je alvast op je vakantie te verheugen.

Een middagje wandelen in New York

Tokyo First Airlines gaat nog een stap verder met virtual reality. Zij bieden een VR vakantie experience aan. Je neemt plaats in een nagemaakt vliegtuiginterieur waar stewardessen de veiligheidsinstructies laten zien en maaltijden serveren. Als je ‘geland’ bent, krijg je een VR-bril op en maak je een wandeling door downtown New York. En dat alles in een middag.

Monumenten scannen

Wat ook mooi is, is dat Google gaat samenwerken met CyArk, een laserscan bedrijf. Samen willen ze kwetsbare monumenten wereldwijd ‘inscannen’ zodat deze altijd virtueel te bekijken zijn of zelfs op basis van deze scans opnieuw opgebouwd of gerestaureerd kunnen worden.