background
Mobiliteit

Hoe we de wereld van nieuwe mobiliteit vormgeven

“Wij bieden de hoogste standaarden in telematica hardware, data-analyse platform en applicaties.”
Martijn Maters Country manager bij Vodafone Automotive

Weinig branches veranderen zó hevig en ingrijpend als de automotive industrie. Gelukkig kunt u schakelen met een partner die beschikt over de juiste ervaring, expertise en netwerk. Welkom bij Vodafone Automotive.

Compleet portfolio

Internet of Things op z'n best

Als het om smart mobility gaat vallen al snel termen als Connected car, Smart bike, Telematics, Usage based insurance en autonoom rijden. Voor sommigen zijn het buzzwords, voor anderen gaat het hier om de toekomst van de automotive industrie. Bij Vodafone Automotive, een volle dochter van Vodafone Group, vindt u een compleet portfolio end-to-end oplossingen. IoT in optima forma, inclusief hardware en software.

Meer dan 40 jaar ervaring

900 automotive specialisten staan voor u klaar

"Vijfendertig van de grootste automerken zijn klant bij ons", vertelt Martijn Maters, country manager bij Vodafone Automotive, "van BMW tot Volkswagen en van Tesla tot Toyota . Verder werken we samen met motor- en fietsfabrikanten, innovatieve , verzekeringsmaatschappijen en andere ecosysteemspelers. Zij profiteren van de expertise en capaciteit van Vodafone als wereldwijde marktleider in IoT. Vodafone heeft meer dan 40 jaar ervaring in de automotive industrie, en we hebben voor onze klanten 900 specialisten klaarstaan, waarvan 180 engineers en technologie-experts. Zo helpen we de wereld van de nieuwe mobiliteit vormgeven." De Secure Operating Centres van Vodafone zijn gecertificeerd en bieden in 54 landen dekking, met toegang tot de lokale politiediensten.

AntTail

Data, privacy en veiligheid

Sterkst mogelijke waarborgen ter wereld

Zoekt u de sterkst mogelijke waarborgen voor de privacy en veiligheid van uw data in het netwerk? Maters: "Omdat Vodafone als enige telecomprovider een tier 1 supplier is, kunnen wij de hoogste standaarden ter wereld bieden voor onze telematica hardware, ons data-analyse platform en onze applicaties. Vanuit onze verantwoordelijkheid voor onmisbare infrastructuur zijn we gewend om netwerken te verdedigen tegen de meest geavanceerde aanvallen. Vodafone heeft dan ook een eigen cyberdefensie, die 24 uur per dag monitort en actief beschermt."

Compleet IoT-ecosysteem

Vodafone maakt scooters connected

Een mooi voorbeeld: voor de TMAX van Yamaha, een van de populairste scooters van Europa, bouwden we een compleet IoT-ecosysteem, van hardware en verbinding tot service en klantenondersteuning. Wordt je connected TMAX gestolen? Dan is hij voortaan terug te vinden dankzij de geïntegreerde GPS en onze gespecialiseerde infrastructuur. En goed nieuws: gebruik je de app, dan betaal je meestal ook minder verzekeringspremie. Van die nieuwe mobiliteit profiteert iedereen. Behalve misschien de dief."

Meer weten over IoT?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze IoT-experts

remoticom-drone-view

Share A Porsche

Autodelen als nieuw verdienmodel

"Ander voorbeeld. Voor Porsche Nederland ontwikkelden we de dienst Share A Porsche. Op basis van een collectief leasecontract kunnen twee tot vier vrienden een auto delen. En mede dankzij onze speciaal ontwikkelde app bieden we een positieve ervaring voor de gebruiker, volledige betrouwbaarheid van de service en 100% accurate dataverwerking. In nauwe samenwerking met Porsche konden we zo een nieuw verdienmodel realiseren."

Communicerende voertuigen

De opmaat naar volledig autonoom verkeer

Auto’s, scooters en fietsen verbinden met een netwerk is één ding, maar de volgende evolutie is om alle voertuigen op de weg te verbinden: met elkaar, met mensen en met de infrastructuur. "Momenteel testen we met onze partners de mogelijkheden van zogeheten cellular voertuig-tot-allestechnologie, C-V2X. Apparaten communiceren nu met elkaar binnen nanoseconden. Zo kun je kwetsbare weggebruikers detecteren, ambulances proactief signaleren en verkeersstromen optimaliseren," aldus Maters. "Dit is de opmaat naar volledig autonoom verkeer."

Reis naar de toekomst

Samenwerken aan gestandaardiseerde oplossingen

‘’Mijn grootvader maakte in 1912 een wereldreis met zijn familie vanuit Indonesië, door Australië, de VS en weer terug naar Europa. Een reis per boot en trein van drie maanden. Zij hadden zich niet kunnen voorstellen hoe mobiliteit er vijftig jaar later uit zou zien met overal vliegtuigen, auto’s en snelwegen. Maar wij kunnen, door samen te werken aan gestandaardiseerde oplossingen, ons nu steeds beter een voorstelling maken van hoe onze kinderen zich straks gaan verplaatsen. Het geweldige is: wij gaan die reis nog meemaken. Maar dan als grootvader," glimlacht Maters.