Blog door Remco de Kramer

"Wij willen met onze klanten kunnen communiceren via kanalen die zij gewend zijn om te gebruiken, bijvoorbeeld WhatsApp, WebChat of Facebook Messenger. Niet omdat wij dat willen, maar omdat onze klanten dat prettig vinden". Deze uitspraak van onze klant Klokgroep Holding illustreert een radicale verandering in de manier waarop we zakelijk communiceren. Overleg, zowel intern als extern, vindt tegenwoordig plaats via een breed scala communicatiekanalen. De traditionele vergadering is steeds minder vaak nodig.

Dat voelen uw medewerkers ook. Uit onderzoek door Vodafone blijkt dat 44 procent van alle werknemers vergaderen niet nuttig vindt. Toch besteedt de gemiddelde Nederlandse werknemer één vijfde van zijn tijd aan vergaderen. En soms is de helft van die tijd verloren tijd. "Dat je eindeloos zit te wachten tot er iemand wéér een mega-PowerPoint heeft geopend", zegt een respondent. Een andere verzuchtte: "Of dat je super je best doet om mee te denken en dat anderen intussen hun mail zitten te checken."

Dat kan beter, en vele malen efficiënter. Slim inzetten van technologie kan helpen om samenwerken te verbeteren, en op natuurlijke manier met elkaar te communiceren. Via de kanalen die we toch al gebruiken in het dagelijks leven, zonder drempels.

Microsoft Office 365 is speciaal ontwikkeld om met collega's, klanten en leveranciers samen te werken. Bijvoorbeeld door videoconferencing via Skype for Business en gezamenlijk werken in documenten via OneDrive. Ongeacht de locatie, en op ieder apparaat.

Niet alleen werken de mensen zo prettiger en efficiënter, u bespaart ook tijd doordat zoeken van een vergaderlocatie en er fysiek naartoe gaan niet meer nodig is. Zijn er toch deelnemers die fysiek aanwezig zijn in een vergaderzaal? Met één klik nemen ze deel aan de meeting, en ze werken even goed samen met deelnemers die er fysiek niet bij zijn.

De besparingen die goede conferencing-faciliteiten opleveren kunnen oplopen tot 30 procent. En voor uw medewerkers gaan zowel de betrokkenheid als de productiviteit omhoog.

Wilt u meer weten over de manier waarop wij u hierbij kunnen ontzorgen?

Laat onderaan de pagina uw gegevens achter, dan nemen we graag contact met u op.

Delen

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem contact met mij op

  • 1. contactgegevens
  • 2. Hoe kunnen wij u helpen
  • 3. Uw bedrijf

1. Contactgegevens

Als u een vraag heeft over een product waar u nu al gebruik van maakt, kunt u ons een e-mail sturen.

2. Hoe kunnen wij u helpen

3. Uw bedrijf

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van relevant nieuws rondom communicatie-oplossingen voor uw organisatie? Vul uw gegevens in en u ontvangt de Vodafone Business nieuwsbrief voortaan per e-mail.

Shop