Levens redden met IoT-technologie

Plotselinge hartstilstand is de meest voorkomende doodsoorzaak buiten het ziekenhuis in de Westerse wereld. Hulpdiensten zijn vaak te laat, maar een Automated External Defibrillator (AED) kan iederéén helpen levens te redden. Met meer dan 1.300.000 geplaatste defibrillatoren en de beste technologie is Philips marktleider in AED’s.

Uitdaging

Batterijen van AED’s raken beschadigd, onderdelen gaan kapot en ze worden soms gestolen. Daarom moeten deze apparaten liefst dagelijks worden gecontroleerd en onderhouden. Op uitgestrekte locaties met meerdere AED’s moet dat gestructureerd en efficiënt gebeuren.

Oplossing

Medic Assist ontwikkelde een systeem waarmee op afstand de AED’s van Philips in de gaten kan worden gehouden. Deze revolutionaire nieuwe technologie, SmartConnect, controleert automatisch de status van de AED, en zo nodig direct een waarschuwing. Het wereldwijde Internet of Things-platform van Vodafone verbindt de apparaten, waardoor eenvoudig AED-projecten zijn op te zetten en snelle en eenvoudige hulp in noodsituaties gegarandeerd blijft.

Resultaat

Beheerders van AED’s monitoren op afstand de status van defibrillators. Zo gaan onderhoudskosten omlaag en de efficiëntie omhoog. De oplossing is al geïnstalleerd op 12.000 punten, met de schaalbaarheid om uit te breiden naar 100.000 apparaten. De eerste gebruikers zijn lokale overheden, transportondernemingen en politiekorpsen.

Delen

Ready Business in de praktijk

Pearle
Pearle

“Binnen één week kan een nieuw filiaal worden geopend”

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem contact met mij op

  • 1. contactgegevens
  • 2. Hoe kunnen wij u helpen
  • 3. Uw bedrijf

1. Contactgegevens

Als u een vraag heeft over een product waar u nu al gebruik van maakt, kunt u ons een e-mail sturen.

2. Hoe kunnen wij u helpen

3. Uw bedrijf

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van relevant nieuws rondom communicatie-oplossingen voor uw organisatie? Vul uw gegevens in en u ontvangt de Vodafone Business nieuwsbrief voortaan per e-mail.

Shop