Goed timemanagement? Het begint allemaal met eerlijk zijn

“In onze maatschappij zijn we zó gewend om te zeggen: ‘ik heb de hele dag aan een klus gewerkt’, terwijl je tussendoor extra lang lunchte. Of dat je zegt dat een taak je een half uur kost, maar je er vervolgens veel meer tijd aan kwijt bent”, legt ondernemer Celine Charlotte van ‘t Wout uit in de Business Break Podcast van Vodafone Business – de verbinder van flexibel werkend Nederland – en Business Insider.

Volgens de expert op het gebied van slimmer werken begint goed timemanagement dan ook met eerlijk je tijd klokken, bijvoorbeeld met een app. Iedere aflevering geeft deze expert samen met neuropsycholoog Mark Tigchelaar tips bij een uitdaging. In aflevering 2 de uitdaging van Mehmet Kazdal van Monitor X, gevestigd in Utrecht: Hoe zorg ik voor beter timemanagement?

Goed timemanagement

Celine Charlotte: “In plaats van zeggen dat ik ergens ‘een middag’ mee bezig ben geweest, zeg ik liever 2,5 uur.” Mark kan zich daar wel in vinden, omdat taken veel tastbaarder worden voor je brein. Celine Charlotte: “Juist, en dan kun je tegen jezelf zeggen: kan ik dit de volgende keer in twee uur doen? Hoe kan ik slimmer en efficiënter werken? Natuurlijk moet je over een drempel heen om met een timer te gaan werken, maar van veel projecten en processen in mijn bedrijf weet ik precies: daar ben ik ongeveer tien minuten mee bezig.”

Als je weet dat een e-mail beantwoorden je gemiddeld drie minuten kost, dan ga je hem niet drie dagen voor je uitschuiven. Heb je dit inzichtelijk, dan zijn er volgens Mark allerlei andere technieken voor timemanagement waarmee je aan de slag kunt.

Goed timemanagement? Het begint allemaal met eerlijk zijn

De belangrijkste technieken hoor je in de Business Break Podcast. De twee experts geven in 20 minuten hun tips voor beter timemanagement: 

Begin je de werkdag met zware of lichte taken? Welke handige tools zijn er op de markt? En hoe bewaak jij je tijd, zonder onaardig te zijn tegen klanten of collega’s? Een paar onderwerpen uit de tweede aflevering.

De belangrijkste tips uit De Business Break Podcast teruglezen?

Download het e-book bij deze podcast. Hierin vind je de belangrijkste tips van Celine Charlotte en Mark én cases van ondernemingen die met behulp van Vodafone Business en haar Business Partners flexibel gingen werken of nieuwe producten lanceerden tijdens COVID-19.

Download het e-book hier

Al meer dan 14.000 ondernemers en leidinggevenden volgden een cursus rond ondernemen en productiviteit bij Charlotte van ‘t Wout. Mark Tigchelaar verkocht meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken over onder andere focus.

*Dit artikel werd eerder gepubliceerd op Business insider.

Neem contact op met het Vodafone team

Onze specialisten staan voor u klaar.

Meer over slim werken

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?