Organogram

Organogram

Maak kennis met de VodafoneZiggo directie

Jeroen Hoencamp

Jeroen Hoencamp (1966) is Chief Executive Officer (CEO) sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. Daarvoor was hij CEO van Vodafone Nederland sinds september 2016. Van 2013 tot 2016 was Jeroen CEO van Vodafone in Groot-Brittannië en CEO van Vodafone in Ierland van 2010 tot 2012. Jeroen werkt sinds 1998 bij Vodafone en bekleedde binnen het bedrijf diverse senior directie posities. Eerder in zijn carrière vervulde hij diverse senior marketing- en sales-rollen bij Canon Southern Copy Machines, Inc. in de VS en Thorn EMI/Skala Home Electronics in Nederland. Jeroen is voormalig officier in het Korps Mariniers. Hij heeft een BBA-graad van de Universiteit Nyenrode en volgde een MBA aan de Universiteit van Georgia (VS).

 • Nationaliteit: Nederlands
 • Nevenfunctie: Trustee van de Vodafone Group Foundation
Ritchy Drost

Ritchy Drost (1974) is Chief Financial Officer (CFO) van VodafoneZiggo sinds de start op 1 januari 2017. Daarvoor was hij Chief Financial Officer bij Ziggo sinds 2015 en maakte deel uit van de directie. Ritchy is sinds 1999 werkzaam bij Liberty Global en vervulde verschillende rollen, waaronder die van CFO van de voormalige Europese divisie van Liberty en die van CFO van UPC Nederland. Na zijn studie bedrijfseconomie heeft Ritchy een aantal jaar bij het accountantskantoor Arthur Andersen gewerkt als auditor.

 • Nationaliteit: Nederlands
John van Vianen

John van Vianen (1969) is Executive Director Zakelijke markt sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. John heeft meer dan twintig jaar ervaring in technologie, media en telecommunicatie. Hij bekleedde diverse leidinggevende functies voordat hij in 2009 werd benoemd tot CEO van iBasis in de Verenigde Staten. In 2011 werd John CEO van KPN Zakelijke Markt en lid van het Executive Committee van KPN. Onder zijn leiding werd IT Solutions (voorheen Getronics) geïntegreerd. Hij heeft bedrijfseconomie gestudeerd, specialiseerde zich in marketing aan de Universiteit van Tilburg en heeft een Master of Business Telecommunications aan de TU Delft afgerond. In 2014 voltooide hij het New Board Program aan de Universiteit Nyenrode.

 • Nationaliteit: Nederlands
Marcel de Groot

Marcel de Groot (1967) is Executive Director Consumentenmarkt sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. Daarvoor werkte Marcel sinds 1 februari 2016 bij Vodafone Nederland als Director Consumentenmarkt. Hij was verantwoordelijk voor alle verkoop-, marketing- en marketingcommunicatieactiviteiten. Eerder bekleedde hij diverse marketingrollen bij Vodafone Nederland en was hij een aantal jaar Director Consumentenmarkt bij Vodafone Ierland. Voor zijn carrière bij Vodafone was hij Directeur Marketing bij Pon Automotive en had hij diverse senior marketing/sales-posities bij Nuon. Hij is zijn carrière gestart bij GlaxoSmithKline. Marcel studeerde Organisatie & Management aan de Universiteit van Amsterdam.

 • Nationaliteit: Nederlands
Robin Kroes

Robin Kroes (1975) is Executive Director Strategie & Integratie sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. Daarvoor was Robin VP Strategie & Integratie bij het samengaan van UPC en Ziggo in 2014. Hij was o.a. verantwoordelijk voor marktstrategie, mergers & acquisitions en market intelligence, evenals het overzien van de integratie van UPC en Ziggo. Eerder was Robin VP Strategy & Corporate Development en lid van het Management Team bij UPC Nederland sinds maart 2012, waarbij hij naast strategie ook verantwoordelijk was voor Content en Product Management. Voor UPC vervulde Robin verschillende functies bij Chellomedia, waaronder VP Commercial, Operations en Corporate Development. Robin studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 • Nationaliteit: Nederlands
Ruben Uppelschoten

Ruben Uppelschoten (1972) is Executive Director Customer Operations sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. Daarvoor was Ruben Vice President bij UPC Nederland BV en lid van het Management Team sinds 2004. Hij was verantwoordelijk voor IT en de gehele klantadministratie van UPC, waaronder de facturatie, incasso en contractafhandeling. Hij gaf leiding aan grote nationale en internationale programma's. Daarbij lag de focus altijd op het verder verbeteren van de kwaliteit van de klantprocessen. Eerder was Ruben werkzaam bij KPN en had hij een eigen advieskantoor. Hij studeerde Nederlands aan de Universiteit van Utrecht.

 • Nationaliteit: Nederlands
 • Nevenfuncties: Adviseur bij sportorganisaties
Eben Albertyn

Eben Albertyn (1976) is Executive Director Technologie sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. Daarvoor was Eben werkzaam bij Vodafone Nederland als Chief Technology Officer (CTO) sinds 1 oktober 2015, waar hij verantwoordelijk was voor het IT-landschap en het netwerk. Eben vervulde voor zijn komst naar Nederland meerdere technische rollen bij telecomproviders in Afrika. Zo was hij CTO bij MTN in Zuid-Afrika en Group CTO bij Airtel Afrika van 18 landen. Eben heeft aan de Rand Afrikaans University in Zuid-Afrika gestudeerd en heeft een MSc in Electronic and Telecoms Engineering.

 • Nationaliteit: Zuid-Afrikaans
Anja Maassen van den Brink

Anja Maassen van den Brink (1968) is Executive Director HR sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. Daarvoor werkte ze als VP HR bij Ziggo sinds 2016. Voor Ziggo werkte Anja vier jaar als Group HR Director bij het doe-het-zelf-bedrijf Maxeda waarbij ze verantwoordelijk was voor de Benelux. Daarvoor was Anja ruim 17 jaar werkzaam bij Sara Lee International (bekend van Douwe Egberts, Sanex, Zwitsal, AmbiPur), in verschillende lokale en internationale HR-rollen evenals specialistische rollen. Anja studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Twente, waar zij zich specialiseerde in organisatieontwikkeling.

 • Nationaliteit: Nederlands
Barbara Jongerden

Barbara Jongerden (1975) is Executive Director Legal & Regulatory sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. Daarvoor was Barbara Director Corporate Affairs & Strategy bij Vodafone Nederland sinds 2014. In deze rol was zij verantwoordelijk voor strategie, security, legal, regulatory en external affairs. Barbara is in 2012 begonnen bij Vodafone als hoofd van Legal Affairs. Daarvoor werkte ze onder andere bij PwC, Corporate Express (nu Staples) en Liberty Global. Barbara heeft Rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht.

 • Nationaliteit: Nederlands
 • Nevenfuncties: gastdocent Universiteit van Amsterdam (Globalisation of Cartel Law), lid opleidingsadviesraad HBO-rechten bij de Hogeschool van Amsterdam
Marieke Dekker

Marieke Dekker (1972) is Executive Director External Affairs sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. Daarvoor was ze VP Corporate Affairs, lid van het Ziggo managementteam en senior lid van het Liberty Global Corporate Affairs team sinds 2015. Eerder was Marieke directeur Public Affairs van ONL voor Ondernemers. Daarvoor was ze werkzaam in Brussel als directeur van haar eigen evenementenbureau en werkte ze als communicatie- en beleidsadviseur voor diverse leden van het Europees Parlement. Marieke startte haar carrière als kandidaat-notaris in Rotterdam en studeerde Rechten aan de Universiteit Utrecht.

 • Nationaliteit: Nederlands