Meer omzet dankzij IoT

Een meerderheid van de bedrijven die gebruik maken van Internet of Things (IoT) in hun bedrijfsvoering ziet hierdoor de omzet groeien. Het afgelopen jaar is het aantal grootschalige IoT-projecten verdubbeld, en steeds meer bedrijven profiteren hiervan. Dit komt onder meer doordat de meeste beslissers ervan overtuigd zijn dat de veelbesproken Digitale Transformatie niet mogelijk is zonder IoT.

Deze cijfers komen uit de laatste IoT Barometer van Vodafone. Dit is ondertussen de vijfde editie van een gezaghebbend wereldwijd onderzoek onder bedrijven naar hun investeringen in en innovatie met IoT. Hieruit blijkt onder meer dat Amerikaanse bedrijven vooroplopen in de adoptie van grootschalige IoT-projecten, van energiezuiniger maken van het wagenpark tot pro-actief onderhoud in fabrieken. 19% van de bedrijven in alle sectoren daar heeft installaties met meer dan 10.000 verbonden apparaten. Europa zit daar overigens niet ver achter waar 13% van de bedrijven al grootschalige IoT-implementaties heeft gedaan.

Niet alleen de mate van adoptie, maar ook de voordelen van IoT komen aan bod in de IoT Barometer. Bedrijven rapporteren onder meer een beter inzicht voor de business, kostenreductie en een hogere productiviteit van de medewerkers. In de regio Asia Pacific zegt zelfs 53% van de respondenten dat een betere concurrentiepositie het belangrijkste voordeel is van IoT, tegen 35% in Amerika en 33% in Europa.

U vindt in het rapport ook het commentaar van de onafhankelijke analisten van Analysys Mason, een wereldwijd opererend onderzoeksbureau dat al dertig jaar gespecialiseerd is in telecom, media en technologie. Daarnaast bevat de IoT Barometer de ervaringen van gebruikers in verschillende branches en uit diverse landen. Ga nu met IoT aan de slag!

Delen

Download de whitepaper

Om de whitepaper te kunnen downloaden hebben wij enkele gegevens van u nodig. Na het invullen kunt u het bestand direct downloaden en wordt de download link automatisch per e-mail naar u toegestuurd.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem contact met mij op

  • 1. contactgegevens
  • 2. Hoe kunnen wij u helpen
  • 3. Uw bedrijf

1. Contactgegevens

Als u een vraag heeft over een product waar u nu al gebruik van maakt, kunt u ons een e-mail sturen.

2. Hoe kunnen wij u helpen

3. Uw bedrijf

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van relevant nieuws rondom communicatie-oplossingen voor uw organisatie? Vul uw gegevens in en u ontvangt de Vodafone Zakelijk nieuwsbrief voortaan per e-mail.

Shop