Gebruiksgegevens

Als je onze diensten gebruikt, onderweg, thuis of op kantoor, ontstaan er door dit gebruik gegevens in ons netwerk.

Als je gebruik maakt van onze communicatiediensten zoals internet en telefonie, dan zullen wij gegevens opslaan, zoals gegevens over het apparaat, de gebruikte verbinding, je IP/MAC-adres, het gebelde nummer, het tijdstip en duur van je sessie en de kwaliteit van de verbinding. Daarnaast hebben we ook data over jouw mobiele gebruik om je een factuur te kunnen sturen, zoals het volume van je internetgebruik of belverkeer en in welk land je je bevond toen je gebruik maakte van mobiele diensten.

Als je televisie kijkt via onze diensten dan zullen wij gegevens opslaan. Als je bijvoorbeeld naar een televisieprogramma kijkt, dan hebben wij (technische) gegevens nodig om dit mogelijk te maken, zoals hoe laat je kijkt, welk programma het is, of je ‘on demand’ kijkt, hoe goed de kwaliteit van de verbinding is en of het programma dat je wilt bekijken in jouw pakket zit. Als je een programma wilt opnemen, slaan wij op welk programma dat is en wanneer het programma wordt uitgezonden. Jouw kijkvoorkeuren (zoals welke tv-kanalen je bekijkt en wat er met je digitale videorecorder wordt opgenomen) slaan wij alleen op als je ervoor hebt gekozen om de gepersonaliseerde aanbevelingen te activeren. Zonder je uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming verzamelen we geen gegevens over je kijkvoorkeuren. Als je via de Ziggo Sport totaal app televisiekijkt dan slaat Ziggo Sport wel je kijkgeschiedenis op om de app te personaliseren.

Om onze mobiele diensten (televisie, telefonie, mobiel internet en wifi) te kunnen gebruiken hebben wij de locatie nodig van je mobiele telefoon, tablet of computer. Die locatie weten we omdat we kunnen zien met welke zendmast je bent verbonden of welk (openbaar) wifipunt je gebruikt.

Als je onze websites bezoekt of apps gebruikt, leggen wij bepaalde technische gegevens vast zoals je IP-adres, de kwaliteit van de verbinding, je locatie, het nummer van eventueel geplaatste cookies, gegevens over de computer, het type tablet/smartphone dat je gebruikt en gegevens over (de instellingen van) je browser. Ook leggen we vast op welke wijze je gebruik maakt van onze website en apps. Het gaat dan om welke webpagina’s of app-onderdelen je bezoekt, de duur van je bezoek, welke gegevens je op onze website of app invoert (zoals in zoekopdrachten en stappen in het bestelproces) en de vorige/volgende bezochte websites en de daarop getoonde advertenties.

Hoe lang bewaren we Gebruiksgegevens?

Gebruiksgegevens bewaren we zolang deze nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld. Verkeersgegevens bewaren we zolang dat wettelijk is toegestaan. Dit houdt in dat we zo snel mogelijk je Verkeersgegevens verwijderen of anonimiseren nadat je gebruik hebt gemaakt van onze internet-, telefonie- of televisiediensten. Verkeersgegevens die we nodig hebben voor facturatie bewaren we een jaar. Ten behoeve van het onderzoeken, opsporen en vervolgen van ernstige misdrijven zijn we wettelijk verplicht bepaalde Verkeersgegevens te bewaren.