Onze visie op privacy

Vodafone respecteert je privacy. Niet vanwege de wet, maar omdat wij net zoveel waarde hechten aan privacy als jij. Daarom gaan we zorgvuldig om met je gegevens.

Onze privacybeloftes

1. Wij nemen je privacy serieus

Ons privacybeleid is erg belangrijk voor ons. Bij iedere keuze die we maken, nemen we maatregelen om je privacy zo goed mogelijk te beschermen.

Daarvoor hebben we een privacyteam. De coördinatie van ons privacybeleid is in handen van een Privacy Officer.

Verder zijn we lid van DDMA, de brancheorganisatie voor marketing en data. DDMA-leden moeten zich houden aan de wet en de Nederlandse Reclame Code.

2. Je gegevens zijn veilig

De inhoud van je gesprekken, berichten of databestanden blijft geheim. De wet verbiedt ons om de inhoud van bel-, sms- en internetverkeer te bekijken zonder expliciete toestemming. En daaraan houden we ons natuurlijk.

Ook verkopen we je gegevens niet aan anderen.

3. Jij houdt controle over je gegevens

De gegevens die we over je vastleggen en verwerken, zijn van jou. En jij hebt én houdt controle over die gegevens.

Via deze website zie je welke gegevens we vastleggen, kun je ze laten aanpassen of zelfs laten verwijderen. Ga je ons verlaten? Dan kun je je gegevens eenvoudig meenemen.

4. We houden je op de hoogte

Als we ons privacy statement wijzigen, passen we dit aan op onze website en brengen we je op de hoogte.

Privacy-incidenten

Online kun je allerlei gegevens opslaan. Lekker praktisch want zo kun je overal bij je foto’s, e-mails en documenten.

Dit gemak heeft een keerzijde. Als informatie in verkeerde handen terecht komt, is identiteitsfraude of inbreuk op je privacy mogelijk. Daarom zoeken we continu naar een goede balans tussen gebruikersgemak en veiligheid.

Melden privacy-incident

Mocht er bij ons onverwacht iets niet goed gaan met de bescherming van je persoonsgegevens, dan melden we dit direct bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Als dit incident voor jou ongunstige gevolgen heeft, hoor je dat zo snel mogelijk. We informeren je over wat we gaan doen om de gevolgen zo veel mogelijk te beperken.

Wie is er verantwoordelijk?

De verantwoordelijke voor het verzamelen, beveiligen en gebruik van je gegevens is Vodafone Libertel B.V., Avenue Céramique 300, 6221 KX in Maastricht.

Voor de verwerking van je gegevens voor de afbetaling van je toestel is de verantwoordelijke: Vodafone Financial Services B.V., Simon Carmiggeltstraat 6, 1011 DJ in Amsterdam.

Privacy statement

In ons privacy statement (PDF) staat:

  • Welke persoonsgegevens we gebruiken
  • Wat we doen met jouw persoonsgegevens
  • Met wie we je gegevens delen
  • Een toelichting over jouw rechten als het gaat om je persoonsgegevens
  • Hoe je contact met ons kunt opnemen over privacy