Haal alles uit je iPhone 7 met iOS 10 | Vodafone

iOS 10: haal het maximale uit je iPhone 7

De software die de iPhone 7 standaard aanstuurt is iOS 10.  Lees hieronder wat er aangepast is.

iOS 13 is nu beschikbaar!

iOS 13 is de nieuwste variant van Apple's besturingssysteem en is beschikbaar voor de nieuwere iPhones, waaronder de iPhone 7. Met iOS 13 beschik je over verbeterde fotomogelijkheden en manieren om je foto's terug te kijken, plus een nieuwe donkere modus! Benieuwd of jouw iPhone ook in aanmerking komt en welke andere nieuwe functies je kunt verwachten?

Lees alles over iOS 13

iOS 13 logo
ios10 ontgrendelscherm

Ontgrendelscherm

Met iOS 10 is de swipe methode om je telefoon te ontgrendelen weggehaald. Leg je vinger op de home knop en het scherm ontgrendelt meteen. Een vingerafdrukscan is niet nodig. Wanneer je je iPhone 7 oppakt, ontwaakt deze direct uit de sluimerstand. Je berichtjes tonen dan ook meteen. Druk erop en je opent meteen het hele gesprek, inclusief video's en afbeeldingen.

Berichten

Met iOS 10 wordt het sturen van berichten veel leuker. Schrijf boodschappen in je eigen handschrift. Of stuur geheime berichten die pas gelezen kunnen worden als je eroverheen swipet. Is er iemand jarig? Stuur een felicitatie met een animatie en laat ballonnen door het scherm zweven. Maar er zijn nog meer opties om je berichten te pimpen. Zo kun je appjes verrijken met stickers en worden bepaalde woorden automatisch omgezet in emoji's. Pizza of bier bijvoorbeeld. Krijg je een link toegestuurd? Dan krijg je voortaan een preview die laat zien wat er achter de link zit.

iphone 7 berichten
iphone siri

Siri

Siri is jouw eigen persoonlijke assistent. Je kunt Siri opdrachten geven of vragen stellen. Laat Siri bijvoorbeeld een berichtje sturen of een restaurant opzoeken. Met iOS 10 worden de mogelijkheden van Siri verder uitgebreid. Vanaf nu kan Siri namelijk gebruikt worden als ondersteuning in apps. Laat Siri een taxi voor je bellen met Uber, een workout starten via Runkeeper of een rekening betalen via PayPal. Klimaat of radio wijzigen in de auto? Ook dat kan straks geregeld worden met Siri. En vanaf iOS 10 kan Siri rekensommen voor je uitrekenen.

Verberg standaard apps

Alle iPhones worden geleverd met een standaard aantal apps. Bijvoorbeeld de aandelenapp, iBooks en Mail. Waarschijnlijk gebruik je de helft van deze apps niet en nemen ze alleen maar onnodig ruimte in op je telefoon. Vanaf iOS 10 kun je ervoor kiezen om deze apps te verbergen. Wil je ze later toch weer terug hebben? Dan kun je ze downloaden vanuit de App Store.

iphone 7 standaard apps
iphone 7 slimmere fotos

Slimmere foto's

Met iOS 10 kun je makkelijk je foto's doorzoeken in de foto-app. Zo worden gezichtsuitdrukkingen herkend en wordt er onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld mensen, dieren en landschappen. De foto-app maakt vervolgens 'aandenkens'. Dit zijn albums met verschillende soorten thema's. Bijvoorbeeld een vakantie naar Parijs, je vriendengroep of je huisdier. Foto's worden gegroepeerd in albums. De foto-app kan ook foto's bundelen en er een video van maken. Zo heb je een mooi aandenken.

Apple Maps

Vanaf iOS 10 is Apple Maps meer interactief. Zo voorspelt Maps waar je naartoe wilt gaan en hoe lang het nog duurt voordat je aankomt. Ook kun je vanuit Maps meteen bij een restaurant reserveren of bijvoorbeeld een taxi regelen. Zit je in de auto? Dan kun je via Maps vooruit en achteruit zoomen om te kijken of er file staat.

iphone 7 maps
iphone 7 home kit

Homekit

Met Apple Homekit kun je apparaten die daarvoor geschikt zijn in je huis bedienen met je iPhone of iPad. Sluit bijvoorbeeld Philips Hue lampen aan op Homekit en zet ze aan met je iPhone. Met iOS 10 komt er een nieuwe Homekit app uit genaamd Home. Deze bundelt al je Homekit apparaten en zorgt ervoor dat je ze vanuit één plek kunt bedienen. Na het openen van de app krijg je direct een overzicht van je huis, kamers en de aanwezige Homekit apparaten. Zet makkelijk en snel apparaten aan of uit, voeg toe of verwijder.

Anti-Spam

Ook de telefoonapp heeft met iOS 10 een update gekregen. Zo kan de app voorspellen wie er belt en kun je ervoor kiezen om wel of niet op te nemen. Als het bijvoorbeeld om callcenters en reclame aanbieders gaat. Ook kunnen voicemailberichten opgelezen worden. Dat betekent dat je niet eerst je voicemail hoeft te bellen om te horen wat er is ingesproken.

iphone ios10

Bestel de iPhone 7

Daarom kies je Vodafone

Met Vodafone kies je bewust. Voor een krachtig GigaNet, premium service en een abonnement dat op jouw leven is afgestemd. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Verbonden dankzij GigaNet. Nu met 5G

Blijf gaan met 24/7 premium service

Kies vrij en bewust voor slimme producten