Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Innovatie met 5G & IoT

Innovatieve tech, zoals IoT en 5G, kan uw bedrijf laten groeien. Maar welke oplossingen wérken voor uw bedrijf? Vodafone Business heeft alle innovaties in huis om uw bedrijf digitaal op weg te helpen. V-Hub biedt een schat aan inspiratie en informatie over deze onderwerpen.

'Fit For the Future'-bedrijven: duurzaam meer kans dan ‘moetje’

'Fit For the Future'-bedrijven behoren tot de kopgroep in het bedrijfsleven. Onderzoek liet zien dat ze onder meer met elkaar gemeen hebben dat ze digitalisering omarmen en flexibeler omgaan met tegenslagen en uitdagingen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat de koplopers ook heel anders kijken naar duurzaamheid: ze zien groen ondernemen vaker als kans dan als ‘moetje’!  

FFtF: Hoe data science business beter maakt

Data: zodra het woord valt beginnen zijn ogen te twinkelen. Mark van Leest, oprichter van In2Intel raakt er niet over uitgepraat. Sinds 2019 bouwt Van Leest samen met een team talentvolle ‘techies ‘vernieuwende dataoplossingen voor onder andere CitizenM, AFC Ajax en Hollandse Nieuwe. ‘De wereld van data science heeft nog zóveel onontdekte potentie’, glimlacht hij. Maar waar zít die potentie precies? En hoe Fit For the Future is Mark met zijn business?   

FFtF: Zo werd Pelle Baas een baas in podcastland

Je boterham verdienen met het maken van podcasts valt of staat volgens Pelle Baas, founder van Brocast Media, bij innovatievermogen, creativiteit en durf. Maar wat is er nog meer nodig om toekomstbestendig te zijn in de podcastindustrie? En hoe Fit For the Future is Pelle zelf met Brocast Media, bijvoorbeeld door inzet van 5G-technologie?  

De winst van 5G: datahonger, maar ook duurzaamheid

Gaat 5G als nieuwe standaard voor draadloze communicatie nu wel of niet gepaard met meer duurzaamheid? Want leidt toch alleen maar tot meer honger naar data, en dus tot meer energieverbruik? We spraken over 5G en duurzaamheid met Sander van der Zande, Technology Strategy Manager bij VodafoneZiggo. “De duurzaamheidswinst van 5G ligt besloten in talloze nieuwe toepassingen die binnen bereik zijn gekomen.”

IoT & smart buildings: bouwen aan de digitale organisatie van straks

Nieuwe manieren van werken vragen om een andere werkomgeving. Gebouwen zullen veel slimmer moeten worden om beter gebruik te maken van de beschikbare meters en de voorzieningen. Internet of Things (IoT) maakt het mogelijk.

5G smart agriculture: Odd.Bot innoveert tussen plant en onkruid

Innovatie kan bedrijven helpen bij het verduurzamen. Nieuwe technologieën als , edge computing en network slicing staan klaar om processen slimmer, betrouwbaarder en duurzamer te maken. Zelfs als het gaat om het wieden van onkruid tussen de wortels, zo laat het Nederlandse bedrijf Odd.Bot zien met een innovatie in ‘smart agriculture’. “Onze robot doet het werk niet alleen efficiënter. Vooral willen we hiermee de komende zeven jaar het gebruik van 170.000 liter chemische bestrijdingsmiddelen voorkomen.”

5G houdt de stad toegankelijk: waar is die vrije parkeerplek?

In de West Midlands in Engeland cirkelt 1 op de 3 auto’s rond in stadscentra op zoek naar een beschikbare plek. Lokale overheden hebben moeite om meer parkeergelegenheid te creëren en de verkeersdrukte te verminderen. Om de regio toegankelijk te houden, zoekt men naar nieuwe manieren van transport.

Steden veiliger door slimme verlichting

Slimme vuilcontainers die aangeven als ze vol zitten. Straatverlichting die feller wordt als iemand langsloopt… Moderne technologieën maken hele steden slimmer. Tenminste: als het aan Signify ligt. Dit bedrijf ontwikkelt namelijk professionele oplossingen op het gebied van verlichtingsbeheer, energieoptimalisatie, situatiebeheer, bewaking en incidentdetectie. Dat doen zij voor kantoren, industriegebieden en distributiecentra, maar dus ook voor complete steden. 

Iot in de slimste meterkast leidt tot lager energieverbruik

Kennis is macht. Macht over je energierekening, welteverstaan. Dat is de missie waarmee Aurum de energiemarkt wil veroveren. Geef de gebruiker inzicht in zijn energieverbruik, laat zien waar mogelijkheden tot besparing liggen en het energieverbruik zal dalen. Maar hoe zet Aurum Internet of Things in om haar missie te volbrengen? In deze video spreekt Sander Schimmelpenninck met Marc de Beijer, directeur van Aurum. Hij stelt hem de vraag: hoe past Aurum Narrowband-IoT van Vodafone toe om energiegebruik inzichtelijk te maken?

IoT & smart farming: koe stuurt sms, boer redt kalfje

Eén op de veertien kalfjes in de Nederlandse veehouderij overlijdt bij de geboorte. Een nieuwe, slimme sensor op de staart van de zwangere koe waarschuwt nu de boer voordat het te laat is. Samen met Vodafone maakt Moocall koeien connected via het Internet of Things (IoT).

Nóg meer intelligentie op kantoor door NB-IoT

Draadloos smartphones opladen? Dat deed Zens al. Maar het Eindhovense bedrijf zorgt nu ook voor meer werkgemak. Voor medewerkers én gebouwbeheerders. Met dank aan Narrowband-IoT.

Van mindful rijden wordt iedereen beter

Start-up Sycada ontwikkelde een slimme IoT-oplossing voor Connexxion. Buschauffeurs van Connexxion die goed en mindful rijgedrag vertonen, worden beloond door hun werkgever. Ze verdienen extra inkomsten, hun werk is meer ontspannen en hun rijgedrag is bovendien ook nog eens goed voor het milieu.

Omarm de technologie en benut de zakelijke kansen van 5G en IoT

Bedrijven die nieuwe technologie omarmen en een duidelijk groei- en implementatiepad hebben voor 5G, IoT en andere innovaties, zijn Fit For the Future. Ze zijn aantoonbaar succesvoller dan bedrijven die de kat uit de boom kijken. V-Hub biedt u een schat aan inspiratie en informatie over de nieuwe technologieën - en hun toepassingen.

5G & IoT: lees er alles over

E-book over 5G: alle ins en outs

Onze manier van leven en werken is ingrijpend aan het veranderen door 5G. Het gaat niet alleen om snelheid. Er is sprake van een evolutie, geen revolutie. En deze ontwikkeling biedt u volop kansen voor nieuwe bedrijfsmodellen en voor uw organisatie. Kijk mee in de keuken van 5G: wat wordt er allemaal mogelijk? Dit informatieve e-book ‘Uw verwachtingen, onze expertise in 5G’ laat zien wat er allemaal mogelijk wordt. 

5G maakt zó veel mogelijk

5G is nu nóg sneller en stabieler. Ook op drukke plekken als een stadion of festivalterrein. Denkt u zich eens in wat dat voor uw bedrijf – of voor een nieuw te ontwikkelen business model – kan betekenen. Lees over de toepassingen die er al zijn: 

Lees over een met 5G-technologie uitgeruste drone die op grote hoogte in een magazijn goederen telt. 

Lees over een zelflerende robot met camera en 5G-technologie gelanceerd die onkruid razendsnel herkent en tussen de gewassen weghaalt.

Lees over ambulancemedewerkers die met 5G sneller dan ooit belangrijke patiëntgegevens delen met de spoedeisende-hulpafdelingen van ziekenhuizen.

Lees over een gemeente die met 5G tijdens een groot festival aanzwellende verkeersstromen tijdig kan omleiden om onbeheersbare drukte te voorkomen. 

 

5G & IoT: lees er alles over
5G & IoT: lees er alles over

Open de wereld van Internet of Things

Solide verbindingen voor steden, landbouw en dijkbewaking. Slimme toepassingen in lichtgewicht wearables, klaar om voor uw bedrijf aan het werkt te worden gezet. Bent u benieuwd wat verschillende IoT-technologieën voor uw bedrijf kunnen doen? 

Lees over hoe IoT steden veiliger maakt door slimme verlichting.

Lees over hoe IoT leidt tot lager energieverbruik.

Lees over hoe IoT smart farming mogelijk maakt.

Lees over hoe Vodafone u met IoT verder kan helpen.

Weten hoe technologie úw business vooruit helpt? Praat met onze Business Consultant en maak een afspraak voor persoonlijk advies. 

5G & IoT: lees er alles over