Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Innovatie met 5G & IoT

Innovatieve tech, zoals IoT en 5G, kan uw bedrijf laten groeien. Maar welke oplossingen wérken voor uw bedrijf? Vodafone Business heeft alle innovaties in huis om uw bedrijf digitaal op weg te helpen. V-Hub biedt een schat aan inspiratie en informatie over deze onderwerpen.

IoT: slimme crowd control op festivals

Welk optreden trekt de meeste bezoekers? Hoe druk is het bij de bar? En waar is extra beveiliging nodig? Het Brabantse bedrijf Remoticom liet tijdens Paaspop zien wat er mogelijk is op het vlak van crowd control.

IoT: Undagrid zorgt dat luchthavens op rolletjes lopen

Op Schiphol vind je ongeveer 10.000 bagagekarren, wielblokken en vliegtuigtrappen. Losse, verplaatsbare objecten, onmisbaar voor het functioneren van de luchthaven. Maar wie kan bijhouden waar ze allemaal zijn? Tot enkele jaren geleden was dat niet in realtime mogelijk. Nu kan dat wel. Dankzij IoT. Een slimme Nederlandse toepassing van het Internet of Things (IoT) zorgt voor minder vertraging op steeds meer grote vliegvelden. Undagrid gebruikt Vodafone technologie om duizenden stuks grondmaterieel in de gaten te houden.

AV1-robot laat zieke leerlingen weer meedoen

Kinderen die langdurig ziek zijn, kunnen in een isolement raken. Ze lopen bovendien een grotere kans op psychische klachten. Het Noorse No Isolation bedacht een verrassende oplossing: menselijk contact dankzij een robot.

IoT: hoe beter het netwerk, hoe hoger de kwaliteit van leven

Medische zorg vraagt om persoonlijke aandacht. Des te verrassender dat Internet of Things (IoT) het mogelijk maakt om geautomatiseerd hoogkwalitatieve zorg te verlenen - zelfs op duizenden kilometers afstand.

Realtime data via 5G voor veiliger en betrouwbaarder treinverkeer

Hevige sneeuwval. Een plotselinge hittegolf. Onverwacht onderhoud... Wie verantwoordelijk is voor railvervoer loopt nogal eens tegen een flinke uitdaging aan. De sensoren en systemen van Dual Inventive monitoren duizenden kilometers spoor in realtime en doet dat in samenwerking met Vodafone Business. Zo worden risico's verkleind en kunnen vervoerders hun vracht en reizigers veiliger en efficiënter transporteren. 

Apothekers verbeteren zorg op afstand met IoT

Slechts een tiende van alle medicijnen in Nederland wordt op de juiste temperatuur bewaard. Dat moet beter kunnen. De Nederlandse start-up AntTail kwam met een Internet of Things oplossing. "Van 10% succes naar 90%, dat is niet slecht."

Zakelijk Nederland omarmt Internet of Things

De Covid-jaren waren voor veel bedrijven een enorme uitdaging. Hoewel een aantal bedrijven hun IoT-projecten moesten uitstellen, investeerden veel ondernemers tijd en geld om  te zijn. Te midden van al deze ontwikkelingen deden wij onderzoek voor ons IoT Spotlight Rapport. En wat bleek? Maar liefst 84% van de bedrijven is van mening dat IoT hun bedrijfscontinuïteit heeft gewaarborgd tijdens de pandemie. En dat was nog lang niet alles...

IoT en dijkbewaking: digitaal, slim en efficiënt

Dijken, ze zijn van levensbelang. Om ze goed in de gaten te houden is er nu een nieuw, slim systeem dat gebruik maakt van . Ankers met sensoren houden de dijk bij elkaar én waarschuwen zodra de waterspanning of de druk in de dijk verandert.

Remoticom-sensoren met NB-IoT vergroten efficiëntie in landbouw

Ondernemers met ambitie maken gebruik van IoT. Want IoT maakt business meetbaar en daarmee slimmer. Een voorbeeld van zo’n ambitieuze onderneming is Remoticom. Dit bedrijf ontwikkelt sensoren voor bijvoorbeeld de agrarische sector, waarmee complexe locaties in kaart worden gebracht. Hiervoor maken ze gebruik van Narrowband-IoT van Vodafone. Dé oplossing voor sensoren op moeilijk bereikbare locaties waarbij lange batterijduur van belang is.

IoT – wat bedoelen ze ermee?

Van broodroosters met internettoegang tot slimme energiemeters: het IoT – Internet of Things – is een term die wordt gebruikt om het groeiende universum van met het web verbonden objecten te beschrijven. Met 20 miljard aangesloten apparaten (bron: Gartner) kunnen we zeggen dat het IoT nu overal is. Maar waarom is het belangrijk voor u, als mkb-ondernemer? We ontwarren hier het web van woorden, betekenissen en toepassingen van het IoT.

IoT praktisch toegepast: Moving Intelligence geeft grip op beweging

Internet of Things is de fase van ‘schone belofte’ voorbij. Dat bewijst Moving Intelligence, met IoT-producten die bedrijven helpen grip te krijgen op 'bewegende dingen’, zoals auto’s, containers, boten en werkmaterieel. Vodafone Business biedt de Moving Intelligence IoT-oplossingen voor tracering/beveiliging, rittenadministratie en wagenparkbeheer sinds kort aan op de Vodafone Business Marketplace.

Juiste technologie maakt bedrijven vijf keer succesvoller

Veel bedrijven worstelen met de digitalisering van hun salesprocessen. De vele innovaties binnen het sales-en marketingvak maken het voor bedrijven lastig om het overzicht te behouden. Digitalisering is nu echter urgenter dan ooit.

Omarm de technologie en benut de zakelijke kansen van 5G en IoT

Bedrijven die nieuwe technologie omarmen en een duidelijk groei- en implementatiepad hebben voor 5G, IoT en andere innovaties, zijn Fit For the Future. Ze zijn aantoonbaar succesvoller dan bedrijven die de kat uit de boom kijken. V-Hub biedt u een schat aan inspiratie en informatie over de nieuwe technologieën - en hun toepassingen.

5G & IoT: lees er alles over

E-book over 5G: alle ins en outs

Onze manier van leven en werken is ingrijpend aan het veranderen door 5G. Het gaat niet alleen om snelheid. Er is sprake van een evolutie, geen revolutie. En deze ontwikkeling biedt u volop kansen voor nieuwe bedrijfsmodellen en voor uw organisatie. Kijk mee in de keuken van 5G: wat wordt er allemaal mogelijk? Dit informatieve e-book ‘Uw verwachtingen, onze expertise in 5G’ laat zien wat er allemaal mogelijk wordt. 

5G maakt zó veel mogelijk

5G is nu nóg sneller en stabieler. Ook op drukke plekken als een stadion of festivalterrein. Denkt u zich eens in wat dat voor uw bedrijf – of voor een nieuw te ontwikkelen business model – kan betekenen. Lees over de toepassingen die er al zijn: 

Lees over een met 5G-technologie uitgeruste drone die op grote hoogte in een magazijn goederen telt. 

Lees over een zelflerende robot met camera en 5G-technologie gelanceerd die onkruid razendsnel herkent en tussen de gewassen weghaalt.

Lees over ambulancemedewerkers die met 5G sneller dan ooit belangrijke patiëntgegevens delen met de spoedeisende-hulpafdelingen van ziekenhuizen.

Lees over een gemeente die met 5G tijdens een groot festival aanzwellende verkeersstromen tijdig kan omleiden om onbeheersbare drukte te voorkomen. 

 

5G & IoT: lees er alles over
5G & IoT: lees er alles over

Open de wereld van Internet of Things

Solide verbindingen voor steden, landbouw en dijkbewaking. Slimme toepassingen in lichtgewicht wearables, klaar om voor uw bedrijf aan het werkt te worden gezet. Bent u benieuwd wat verschillende IoT-technologieën voor uw bedrijf kunnen doen? 

Lees over hoe IoT steden veiliger maakt door slimme verlichting.

Lees over hoe IoT leidt tot lager energieverbruik.

Lees over hoe IoT smart farming mogelijk maakt.

Lees over hoe Vodafone u met IoT verder kan helpen.

Weten hoe technologie úw business vooruit helpt? Praat met onze Business Consultant en maak een afspraak voor persoonlijk advies. 

5G & IoT: lees er alles over