Kantoor na Covid-19 volgens Kilian Wawoe: “Plek voor professionele ontmoeting”

Na Covid-19 wordt thuiswerken bij steeds meer organisaties hybride werken. Een advies is op zijn plaats voor de beperkte terugkeer naar kantoor: “Het kantoor is een plek voor professionele ontmoeting. Op kantoor kun je elkaar ontmoeten, ondersteunen en beter maken.”

We komen er volgens dr. Kilian Wawoe steeds meer achter: het kantoor is een plek voor professionele ontmoeting. Het doel van kantoor is elkaar ontmoeten, ondersteunen en beter maken.

Het advies komt van Dr. Kilian Wawoe, Assistant Professor HRM aan de VU in Amsterdam, die onderzoek doet naar ervaringen met thuis- en kantoorwerk. Dr. Wawoe, die als organisatiepsycholoog bedrijven adviseert, sprak hier over tijdens de onlangs gehouden Thuiswerk Summit. Hij hield de deelnemers aan het webinar een belangrijke vraag voor: zijn mensen thuis productiever dan op kantoor.  

“In veel gevallen wel, maar niet bij iedereen. Hebben de thuiswerkers jonge kinderen? Dan is thuiswerken meestal minder productief. Ook jonge mensen en medewerkers die net nieuw zijn in een organisatie hebben moeite met thuiswerken, omdat ze niet altijd eenvoudig contact leggen met mensen die meer kennis hebben.” Voor deze twee groepen kan naar kantoor gaan volgens dr. Wawoe grote voordelen bieden.

Werk is teamsport

Werk op kantoor is teamsport

Veel organisaties laten medewerkers zelf kiezen of ze thuis of op kantoor werken. Daar past volgens de organisatiepsycholoog een waarschuwing bij. “Werk is bij uitstek een teamsport. Als één teamlid naar het werk gaat en een ander werkt thuis, dan komt dat het teamwerk niet ten goede. Met name jonge mensen komen niet op kantoor voor de koffie en voor de ontmoeting, maar voor kennis. Dat is een totaal andere insteek.”  

Wawoe raadt organisaties aan bij medewerkers niet slechts te inventariseren hoe vaak ze naar kantoor willen om te werken. “Stel nadrukkelijk de vraag: wat moet er op kantoor gebeuren. Vraag niet slechts hoe een bedrijf een medewerker moet faciliteren om goed te functioneren. Vraag wat goed is voor de groep. Hoe kan thuiswerken of kantoorwerken het team beter laten draaien. Stel de kwaliteitsvraag: wat moeten we op kantoor doen om goed te functioneren als team? Dat levert heel andere inzichten op.”

Waarde moet centraal staan

De conclusie van dr. Wawoe: op kantoor werk je het liefst samen met je collega’s. Als je op kantoor komt om met je mooie headset in een hoek te gaan zitten, dan ben je voor die collega’s niet van waarde. Die waarde moet centraal staan. Ik merk bij organisaties weerstand om dat op te leggen. Bedenk goed: wie vier dagen werkt en daarvan straks slechts twee dagen op kantoor is, zal bepaalde collega’s nog maar zelden in levende lijve zien. Als werkgever zal je goed moeten definiëren hoe vaak mensen op kantoor worden verwacht en wat daar dan bij voorkeur moet gebeuren. Daar moet een werkgever uitspraken over doen. We komen er steeds meer achter: het kantoor is een plek voor professionele ontmoeting. Het doel van kantoor is: elkaar ontmoeten, ondersteunen en beter maken.”

Meer weten?

Bekijk de volledige video op de Thuiswerk Summit website.

Meer weten over flexibel en veilig thuiswerken? Denk dan aan Kantoor Online.

Wilt u meer weten over wat Vodafone Business voor het thuiswerken in uw organisatie kan doen?

BusinessScan

Advies over uw digitale oplossingen

Beter en veiliger samenwerken met uw medewerkers? Slimmer bereikbaar zijn? Doe de Business Scan en krijg binnen 5 minuten gratis en vrijblijvend ICT-advies voor uw bedrijf.

Onderwerpen