Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Alles over veilig werken

Cyberaanvallen kunnen uw bedrijf schaden. Lees over wat ondernemers doen aan cyber security én over hoe u uw bedrijf kunt beschermen tegen phishing, malware, ransomware en datalekken.

Cybercrime gevaarlijker door AI: dit zijn de 5 trends en 5 tips voor 2024

Cybercrime wordt een nog veel grotere bedreiging voor elke organisatie dan het nu al is. Gamechanger is de maatschappelijke doorbraak van kunstmatige intelligentie (AI). Wat is de huidige situatie rondom cybercrime, wat zijn de belangrijkste gevaren, en hoe kunt u de risico’s van een cyberincident fors terugdringen? Een update. 

Hybride werken en cybercrime: hoe blijven u en uw data veilig?

Hybride werken is stevig verankerd in veel organisaties - het is een blijvertje voor werkend Nederland. Cybercriminelen maken daar misbruik van. Ontdek aan de hand van deze tips en adviezen hoe u online veilig blijft terwijl u overal werkt. 

Gebruik een goede password manager - 5 tips

Schrijft u ook wel eens wachtwoorden op een post-it? Riskant! Sla uw wachtwoorden veilig op met een password manager. Wij hebben er vijf voor u op een rij gezet. Lees in dit artikel hoe ze de nieuwste technologie gebruiken om de veiligheid, privacy en reputatie van uw bedrijf te beschermen.

Schaduwzijde van AI: deepfakes en geavanceerde phishing

De snelle opmars van kunstmatige intelligentie (AI) maakt cybercriminaliteit gevaarlijker dan ooit. Het bedrijfsleven zal haar digitale bewapening daarom nog sneller moeten opvoeren. AI-gegenereerde deepfakes en nog geavanceerder vormen van phishing brengen de continuïteit van bedrijven in gevaar, zeker in het mkb. Maar wat zijn de belangrijkste gevaren? En wat kunt u hiertegen inbrengen? 

De 8 meest gemaakte fouten bij security kleine bedrijven

Cybercrime kan bedrijven hard treffen en vooral kleinere organisaties kunnen zich na een aanval niet zo snel herstellen. Nu cybercriminelen kleine bedrijven als zwakkere doelwitten zien, is het belangrijk dat u cyberbedreigingen vóór bent. Voorkom daarbij de acht meest gemaakte fouten op het gebied van cyberbeveiliging. 

Cyberbeveiliging in (e-)retail cruciaal, juist tijdens de feestmaand

Het is het seizoen van online winkelen! Nu Black Friday, Sinterklaas en Kerstmis dichterbij komen, maken bedrijven zich klaar om er het beste van te maken. Het is belangrijk dat u - zeker in deze drukke tijden - nadenkt over cyberveiligheid. 

Zo bouwt u een sterke human firewall

Optimale cybersecurity is het resultaat van drie pijlers: beleid, techniek en mensen. Hoe goed de beveiliging in uw organisatie ook geregeld is, uw medewerkers kunnen met één klik op een link in een verdachte mail of een te simpel wachtwoord een gat slaan in uw verdediging.  Het kunnen detecteren, herkennen en reageren op gevaren is daarom van cruciaal belang. Met de adviezen in dit artikel vergroot u de cyber awareness onder medewerkers en bouwt u aan de hand van 5 tips een sterke human firewall.

Zo weet u welke security beheersmaatregelen u kunt nemen

Oktober is nationale cybersecurity maand, een jaarlijks initiatief waarbij organisaties zich inzetten om kennis te delen rondom cybersecurity. In #techtalks gaf onze Chief Information Security Officer (CISO) Jurre Horsels daarom een inkijk in onze ‘Security First’-strategie, zodat u als ondernemer daarvan kunt leren. In dit artikel leest u hoe u bepaalt welke beheersmaatregelen u het beste kunt nemen voor uw bedrijf en hoe u het beste in deze maatregelen kunt investeren. 

Onderzoek: succesvolle bedrijven nemen security serieuzer

Sommige bedrijven doen het gewoon beter dan andere. Ze zijn veerkrachtiger en zijn veiliger, met name doordat ze security de aandacht geven die het verdient. In Vodafone Business’ internationale Fit For the Future onderzoek keken we dit jaar onder meer naarbedrijfsveerkracht & cybersecurity. De resultaten bieden verrassende inzichten, waarmee u in uw bedrijf direct aan de slag kunt. U vindt ze in het rapport 'Veilig op weg naar morgen. De factoren die bedrijven succesvol maken’, dat nu online staat.

8 varianten op MITM-aanval: laat de man-in-the-middle u niet foppen

Een man-in-the-middle (MITM)-aanval is een type cyberaanval waarbij de aanvaller de communicatie tussen twee partijen onderschept om hen te doen geloven dat zij rechtstreeks met elkaar communiceren. De aanvaller neemt de controle over de communicatiesessie over door het verkeer tussen de twee partijen te onderscheppen, te controleren en te manipuleren. Vervolgens kan deze elk van de partijen misleiden door het wijzigen of verzenden van valse berichten zonder dat een van de partijen het weet. Dit artikel laat u zien hoe u zo'n geraffineerde MITM-aanval kunt herkennen – tuin er niet in!

Veilig hybride werken: het hoe & waarom (met handige checklist)

Wat komt er allemaal kijken bij écht veilig hybride werken? Vanuit Vodafone Business hebben we een checklist voor u gemaakt. Het is een handig instrument om aan de slag te gaan met de veiligheid van het hybride werken. De checklist 'Veilig hybride werken' bestaat uit veertien concrete punten die u direct kunt toepassen. Hieronder lichten we ze kort toe.

Een cyberaanval: dat gebeurt mij niet… Of toch wél?

Steeds meer ondernemers, of ze nu groot of klein opereren, vormen de ultieme prooi voor cybercriminelen. Want ondernemers werken met data: de nieuwe goudmijnen waar techcriminelen hun zinnen op zetten. Hoe beveiligt u die goudmijn, hoe betrekt u werknemers daarbij en: loopt u werkelijk gevaar? In de video hierboven gingen we de straat op om het aan werknemers te vragen én gingen we langs bij een retailondernemer die gehackt is.

Hoe u uw bedrijf kunt beschermen

Hoe nemen cyberboeven uw bedrijf op de korrel? En hoe kunt u ze buitenspel zetten? Inzicht in hoe cybercriminelen werken is belangrijk om ze een stap voor te blijven. Bekijk onze verhelderende video over cyber security en leer over de meest voorkomende cyberdreigingen en hoe u uw bedrijf kunt wapenen. Alles weten over bescherming tegen cybercrime? Lees meer over malwareransomwarephishingDDoS-aanvallen en datalekken of over de nieuwste cybercrime trends en IT-beveiliging.

Veilig Werken: lees er alles over

Wat u over dreiging én bescherming moet weten

V-Hub informeert u over hoe de veiligheid van uw mkb-bedrijf in het geding kan zijn én hoe u zich kunt beschermen. Alles op een rij:

Alles over cybercrime

Alles over DDoS-aanvallen

Alles over malware

Alles over IT-beveiliging

Alles over ransomware

Alles over datalekken

Alles over phishing

Alles over cybersecurity in één video

 De meest voorkomende bedreigingen op een rij

 De belangrijkste zaken waar u op moet letten

 Hoe u al uw devices kunt beschermen

 

Doe de Business Scan - binnen 5 minuten advies voor veilig werken

Met de Business Scan ontvangt u na een paar eenvoudige stappen een gratis ICT-advies, inclusief de beste security oplossingen. 

Weten hoe technologie úw business vooruit helpt? Praat met onze Business Consultant en maak een afspraak voor persoonlijk advies. 

Veilig Werken: lees er alles over