APN koppeling

De APN koppeling biedt gecontroleerde en veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk van grotere organisaties. Met een laptop, tablet of smartphone kunnen mobiele medewerkers continu in verbinding staan met het bedrijfsnetwerk. Zo kan men altijd en overal online zijn en op een beveiligde manier zeer flexibel werken. Verder worden de kosten in de hand gehouden doordat alleen wordt betaald voor de hoeveelheid data die verbruikt wordt, in plaats van de tijd die men online is. Ook kan de APN gebruikt worden voor machine-to-machine toepassingen.

Hoe werkt het?

De APN koppeling biedt vanaf mobiel apparaat IP toegang tot het bedrijfsnetwerk (LAN) van een klant. Wanneer de verbinding bijvoorbeeld vanuit een laptop tot stand gebracht is, gedraagt de laptop zich alsof hij direct op het LAN aangesloten is. Dit betekent dat de gebruiker direct toegang heeft tot het complete bedrijfsnetwerk.

Vodafone Corporate access geeft de gebruiker via het mobiele netwerk directe toegang tot de bedrijfsomgeving. Hiertoe wordt vanuit de Vodafone IP-omgeving een directe verbinding naar het bedrijfsnetwerk gelegd, middels een vaste lijn of een LAN-to-LAN IPSec verbinding over Internet.

Afhankelijk van de verwachtte verkeershoeveelheid en de wensen van de klant (bijvoorbeeld met betrekking tot security) kan er worden gekozen voor een transmissieverbinding (huurlijn, SDSL, IPVPN, …) die past bij zijn wensen.

Een betrouwbare koppeling

De benodigde koppeling tussen het Vodafone netwerk en uw bedrijfsnetwerk kan enkelvoudig,  dubbelvoudig of dubbelvoudig met volledig gescheiden paden worden uitgevoerd.

Een veilige verbinding

Voordelen