APN koppeling

De APN koppeling biedt gecontroleerde en veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk van grotere organisaties. Met een laptop, tablet of smartphone kunnen mobiele medewerkers continu in verbinding staan met het bedrijfsnetwerk. Zo kan men altijd en overal online zijn en op een beveiligde manier zeer flexibel werken. Verder worden de kosten in de hand gehouden doordat alleen wordt betaald voor de hoeveelheid data die verbruikt wordt, in plaats van de tijd die men online is. Ook kan de APN gebruikt worden voor machine-to-machine toepassingen.

Hoe werkt het?

De APN koppeling biedt vanaf mobiel apparaat IP toegang tot het bedrijfsnetwerk (LAN) van een klant. Wanneer de verbinding bijvoorbeeld vanuit een laptop tot stand gebracht is, gedraagt de laptop zich alsof hij direct op het LAN aangesloten is. Dit betekent dat de gebruiker direct toegang heeft tot het complete bedrijfsnetwerk.

Vodafone Corporate access geeft de gebruiker via het mobiele netwerk directe toegang tot de bedrijfsomgeving. Hiertoe wordt vanuit de Vodafone IP-omgeving een directe verbinding naar het bedrijfsnetwerk gelegd, middels een vaste lijn of een LAN-to-LAN IPSec verbinding over Internet.

Afhankelijk van de verwachtte verkeershoeveelheid en de wensen van de klant (bijvoorbeeld met betrekking tot security) kan er worden gekozen voor een transmissieverbinding (huurlijn, SDSL, IPVPN, …) die past bij zijn wensen.

Een betrouwbare koppeling

De benodigde koppeling tussen het Vodafone netwerk en uw bedrijfsnetwerk kan enkelvoudig,  dubbelvoudig of dubbelvoudig met volledig gescheiden paden worden uitgevoerd.

Een veilige verbinding

Voordelen

Vodafone biedt de dienst Corporate GPRS Access (CGA), een koppeling tussen datanetwerk van de Deelnemer en het datanetwerk van Vodafone. CGA biedt de mogelijkheid om al het verkeer van de mobiele telefoon via het datanetwerk van de Deelnemer te laten lopen, met controle over beveiliging, bestemmingen en toegang. De CGA-dienst is oorspronkelijk gebaseerd op IPv4.

In het kader van IWR heeft Vodafone de CGA-dienst uitgebreid met IPv6. Het verkeer tussen het datanetwerk van de Deelnemer en het Vodafone-netwerk kan op basis van IPv6 worden afgewikkeld. Als Deelnemers gebruik willen maken van CGA via IPv6, dan moeten ze het eigen datanetwerk geschikt maken voor IPv6 en de CGA- dienst op basis van IPv6 aanvragen.

Zodra de CGA-dienst op basis van IPv6 operationeel is dan maken de telefoons daar niet meteen gebruik van. Om de telefoons gebruik te laten maken van IPv6 zijn een aantal instellingen nodig. De onderstaande schermafbeeldingen geven weer hoe je een Android-telefoon kunt instellen op IPv6.

Ten eerste: Ga naar Instellingen, Toegangspunt bewerken

Ten tweede: Selecteer APN-protocol en kies dan voor IPv4/IPv6. Dit zorgt ervoor dat er zowel over IPV4, als over IPv6 gecommuniceerd kan worden. Indien er alleen over IPV6 gecommuniceerd mag worden, zal deze instelling 'IPV6' zijn. N.B. de instelling IPv6 zorgt ervoor dat websites die alleen IPv4 ondersteunen niet benaderd kunnen worden.

Tenslotte: Sla de wijzigingen op. Hoe dit gedaan moet worden varieert per toesteltype. Soms moet 'Opslaan' geselecteerd worden, soms worden de wijzigingen direct opgeslagen, en kun je gewoon een scherm teruggaan.