Bereikbaarheidsprofielen binnen KOG

Het is mogelijk om bereikbaarheidsprofielen te definiëren en toe te passen, waarbij een inkomende oproep bij niet antwoorden achtereenvolgens naar diverse bestemmingen binnen de KOG (Klant Onnet Groep) wordt gerouteerd.

Hoe werkt het?

Er wordt gebruik gemaakt van de functionaliteit indirect doorschakelen in het mobiele netwerk. Indien een gesprek binnenkomt en de gebruiker is in gesprek, neemt het gesprek niet aan of het toestel staat uit wordt naar de ingestelde bestemming doorgeschakeld.  Wanneer Voicemail is geactiveerd zal de bestemming het voicemail-systeem zijn. Maar met indirect doorschakelen kan ook een andere bestemming ingesteld worden.

In combinatie met doorschakelmogelijkheden op de PBX kunnen zo bereikbaarheidsprofielen gedefinieerd worden.

Voorbeelden van profielen

Voorbeeld: Vast, mobiel, voicemail mobiel
Op de PBX wordt een indirecte doorschakeling naar het mobiele nummer ingesteld. Op het mobiele nummer wordt Voicemail geactiveerd.

Voorbeeld: Vast, mobiel, Voicemail vast
Hiervoor is het noodzakelijk dat de vaste voicemail via een apart intern nummer bereikbaar is.  Op de PBX wordt een indirecte doorschakeling naar het mobiele nummer ingesteld. Op het mobiele nummer wordt een indirecte doorschakeling naar de vaste voicemail ingesteld.

Voorbeeld: Mobiel, Vast, Voicemail vast
Op het mobiele nummer wordt een indirecte doorschakeling naar het vaste nummer ingesteld. Op het vaste nummer wordt de vaste Voicemail geactiveerd.

Voorbeeld: Mobiel, Vast, voicemail mobiel
Hiervoor is het noodzakelijk dat voor de mobiele voicemail een uniek voicemail nummer wordt aangevraagd. Hiermee is de mobiele voicemail van de gebruiker direct bereikbaar zonder doorschakeling via het mobiele nummer.  Op het mobiele nummer wordt een indirecte doorschakeling naar het vaste nummer ingesteld. Op het vaste nummer wordt een indirecte doorschakeling naar het unieke voicemail nummer van de gebruiker ingesteld.