Ciphering indicator

De Ciphering Indicator maakt het mogelijk om op het toestel aan te geven dat Ciphering in het netwerk uit staat. Er verschijnt dan een klein open slotje. Dit is zichtbaar tijdens het plaatsen van een oproep, het ontvangen van een inkomende oproep en tijdens het actieve gesprek zelf. Als Ciphering wel aan staat in het netwerk dan is er niets zichtbaar.

Wat is Ciphering

Ciphering staat voor versleuteling (beveiliging) van gegevens in het netwerk. In het netwerk staat dit per definitie aan (ook bij de andere operators). Indien de Ciphering Indicator uit staat dan is dit te zien op het toestel. Echter is hier een belangrijke toestelafhankelijkheid.

Hoe werkt het?

De toestellen die de optie ondersteunen moeten een visuele indicatie geven indien Ciphering in het netwerk uit staat, bijvoorbeeld in de vorm van een open slotje. Als Ciphering aan staat dan zie je in de regel niets.

Het al dan niet weergeven van deze optie is afhankelijk van de toestelondersteuning. De meeste moderne toestellen laten GEEN indicatie zien.

Om gebruik te maken van de Ciphering Indicator is er naast een geschikt toestel ook een speciale SIM kaart nodig. Op deze SIM kaart staat de instelling voor 'Ciphering Indicator' op AAN.