Duo-SIM

Vodafone Duokaart geeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van twee telefoontoestellen met hetzelfde abonnement en nummer. De service is gebaseerd op twee identieke simkaarten voor één mobiele aansluiting.

Wat is het?

Door gebruik te maken van Duokaart kunt u op twee toestellen hetzelfde abonnement en nummer gebruiken. Bijvoorbeeld als u zowel gebruik maakt van een Blackberry en een mobiel telefoontoestel. Of als u gebruik maakt van een ingebouwde telefoon in de auto, waarbij dus één SIM-kaart in de auto zit en één in uw losse telefoontoestel.

Voordelen

De gebruiker zal bij afmelden (uitzetten) van het actieve toestel automatisch het andere toestel activeren. Als het niet actieve toestel wordt uitgezet, blijft het actieve toestel gewoon actief en bereikbaar. Dit betekent dat u dus altijd op elk moment het toestel wat u niet wenst te gebruiken kan uitschakelen en bereikbaar blijft via het andere toestel.

Let op: De DuoKaart werkt alleen indien de gebruiker zich op het Vodafone NL netwerk bevindt. Bij roaming is de gebruikers ervaring als voorheen en kan de gebruiker na het uizetten van een toestel een periode (max. 4 uur) onbereikbaar blijven op het andere toestel.

Hoe activeren?

Vóórdat u de ontvangen Duo-kaart in gebruik neemt, kopieert u eerst het telefoonboek op de SIM-kaart naar het telefoonboek op de mobiele telefoon. De gegevens op de oude SIM-kaart gaan namelijk verloren zodra de nieuwe DuoKaart in gebruik wordt genomen.

Installeren