Preferente netwerk toegang

Juist in die situaties dat het publiek ter plaatse massaal van de mobiele telefoon gebruik maakt, moet u er op kunnen vertrouwen dat wanneer u de telefoon nodig heeft u direct verbinding krijgt. Specifiek voor overheid en politie biedt Vodafone daarvoor de dienst Preferente Netwerk toegang (Priority call). Medewerkers die voorzien zijn van de dienst zullen ten alle tijden voorrang krijgen op het Mobiel netwerk van Vodafone.

Wat is het?

Medewerkers met de Priority call dienst hebben continue een verhoogde prioriteit in vergelijking met niet-Priorty call gebruikers. Indien nodig zullen gesprekken of dataverbindingen in de cel van de beller en de gebelde persoon afgebroken worden ten faveure voor het opzetten van een verbinding van of naar een Priority call gebruiker.

De volgende kanttekeningen zijn hierbij van toepassing

Bij uitzonderlijke drukte op het gehele Vodafone netwerk kan het voorkomen dat de verbindingen tussen de mobiele centrales (MSC's) van Vodafone ook overbelast raken. De Priority call dienst heeft op deze verbindingen echter geen invloed.

Voordelen

Priority call van Vodafone is een goede oplossing voor prioriteit tijdens calamiteiten of grote publieksevenementen. U omzeilt hiermee de drukte op het mobiele netwerk. Voor uitzonderlijk drukke periodes op alle netwerken (bv. oudejaarsavond) kunt u nog steeds last hebben van de drukte buiten het Vodafone netwerk.