Startups, scale-ups en investeerders onder één dak. Het gebeurde tijdens het Startup Fest in het hoofdkantoor van VodafoneZiggo.

Aanjagers van innovatie

Op het dakterras van VodafoneZiggo bespraken zo'n 90 vertegenwoordigers van startups, scale-ups en investeerders hun business, terwijl ze genoten van een indrukwekkend uitzicht over Amsterdam. Het Startup Fest is een samenwerking tussen Startup Fest Europe, StartupDelta en VodafoneZiggo. "We zien startups en scale-ups als de aanjagers van innovatie in de zakelijke markt. En als het midden- en kleinbedrijf - of zelfs groter - van de toekomst. Met de connectiviteit van VodafoneZiggo kunnen deze ondernemers overal veilig werken, waar ze ook zijn", vertelt Marieke Dekker, Executive Director External Affairs van VodafoneZiggo.

Mobiliteit

Dekker neemt het publiek mee in de samenwerking van VodafoneZiggo met een aantal startups als No Isolation, Mezuro en VANMOOF. "No Isolation helpt langdurig zieke kinderen om weer naar school te gaan en in contact te blijven met hun vriendjes. Met een audio-, video-, wifi- en 4G-verbinding is robot AV1 de oren en ogen van het kind in het klaslokaal. Dat maakt de terugkeer naar school een stuk makkelijker", vertelt ze. Mezuro verwerkt en analyseert grote hoeveelheden big data, afkomstig uit het mobiele netwerk van Vodafone. Deze data gebruikt het bedrijf om een mobiliteitsbeeld van een stad, dorp of ander gebied te schetsen. "Waardevolle informatie voor retailketens, evenementenorganisaties en de toeristische sector", weet Dekker.

Internet of Things

Fietsenmerk VANMOOF ontwikkelde samen met Vodafone een slimme Internet of Things-toepassing: een in het frame geïntegreerde simkaart en GPS. Daarmee worden gestolen fietsen snel opgespoord. Zo maakt VANMOOF met een kleine toepassing een groot verschil. Na deze inspirerende voorbeelden was het woord aan hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij nam het publiek mee in zijn enthousiasme voor connectiviteit in de hersenen en legde uit dat achteroverleunen meer voor een ondernemer doet dan hij denkt.

Delen

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem contact met mij op

  • 1. contactgegevens
  • 2. Hoe kunnen wij u helpen
  • 3. Uw bedrijf

1. Contactgegevens

Als u een vraag heeft over een product waar u nu al gebruik van maakt, kunt u ons een e-mail sturen.

2. Hoe kunnen wij u helpen

3. Uw bedrijf

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van relevant nieuws rondom communicatie-oplossingen voor uw organisatie? Vul uw gegevens in en u ontvangt de Vodafone Business nieuwsbrief voortaan per e-mail.

Shop