Waarom IT-managers blij worden van SD-WAN

SD-wat? SD-WAN. Software Defined Wide Area Network. Een beveiligd bedrijfsnetwerk waarop alle vestigingen, locaties of kantoren van een organisatie zijn aangesloten. Deze technologie maakt het leven van IT-managers een stuk leuker én makkelijker.

De netwerk-touwtjes in handen

SD-WAN is de basis van Vodafone Flex. IT-managers hebben hiermee volledig de touwtjes in handen. Hieronder de vijf voornaamste redenen om voor SD-WAN te kiezen volgens Jo Smits, Senior Portfolio Manager Vodafone.

1. Overal op aan te sluiten

Uw bedrijfsnetwerk is in een mum van tijd aangesloten, eenvoudig via uw bestaande internetaansluiting. Dat hoeft niet eens een netwerk van Vodafone te zijn! Handig, bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe- of tijdelijke locatie opent. En ligt er nog geen vaste verbinding? Geen punt, deze oplossing werkt ook via 4G.

2. Meteen bruikbaar

Deze nieuwe oplossing is standaard voorgeprogrammeerd. Zo kunt u bij het openen van een nieuwe locatie direct gebruik maken van netwerkapplicaties, alarmsystemen en pin. Ook met een vestiging in het buitenland.

3. Controleerbaar

Alles is real-time zelf te regelen vanuit de self-service-portal. Verhuizen of een nieuwe locatie openen? Geen probleem. U heeft volledig de controle.

4. Inzichtelijk

U krijgt inzicht in alle datastromen binnen uw netwerk. Zo kunt u direct zien of een vestiging meer capaciteit nodig heeft, of er juist bespaard kan worden op bandbreedte. Zijn er belangrijke applicaties, die nooit onderbroken mogen worden? Binnen de portal kunt u deze applicaties voorrang geven of andere juist beperken.

Is uw organisatie digitaal aan het transformeren en heeft u behoefte aan een netwerk dat beheersbaar, flexibel en inzichtelijk is? Dan is SD-WAN mogelijk de oplossing voor u.

Met SD-WAN zit u zelf aan de knoppen

Meer over Mobiel werken