4

Nagenieten van je vakantie

Na een heerlijke tijd weg met het gezin, is het nu weer tijd om terug te gaan naar het normale leven. Maar hoe zorg je dat die mooie vakantie niet vergeten wordt? Gelukkig heb je de foto’s nog!

Een groepje meiden maakt een selfie in een boot

Bewaar je vakantieherinneringen

Nu je weer terug bent van vakantie en alle tassen zijn uitgepakt, is het tijd om de foto's en fimpjes te bekijken die je hebt gemaakt met je smartphone. Het zijn er vast heel veel... Voor jou misschien leuk, maar vrienden en familie vinden de highlights vaak meer dan genoeg. We hebben een paar ideëen om je op een leuke manier te bewaren.

  • Stel een leuke foto in als een screensaver op je computer of televisie, zo krijg je een mooi digitaal schilderijtje.
  • Maak een fotoboek van de leukste foto's, veel plekken bieden online tools aan om zelf je eigen fotoboek in een handomdraai te maken.
  • Maak een collage met je foto's afgedrukt als klassieke polaroids.
  • Laat je favoriete foto ergens op drukken, bijvoorbeeld op een telefoonhoesje of een mok.

Wist je dat...

je waarschijnlijk al software op je computer of telefoon hebt staan om gemakkelijk video's te monteren?

Maak een vakantiefilm

Een vakantievideo is de ideale manier om een impressie te geven van je vakantie. We hebben de handigste apps om video's mee te bewerken voor je op een rijtje gezet.

Logo iMovie

iMovie - gratis

iMovie is super eenvoudig in gebruik, het wijst zichzelf. Het is heel makkelijk om video’s in te korten en te verplaatsen. Je kunt kiezen uit diverse filters en thema's en hebt ook de optie om tekst en muziek toe te voegen. Verder kun je diverse bewerkingen toepassen.

Logo Magisto

Magisto - gratis
 en betaald
Een fantastische app om foto's en filmpjes to combineren tot een mooie video. Je selecteert een aantal foto's en filmpjes en bewerkt ze tot een goedlopend filmpje. Kies een thema, muziek en wat leuke effecten uit en je bent klaar!

Logo Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere Rush - gratis en betaald
De video-app van Adobe is vooral geschikt om video’s snel te bewerken. De belangrijkste tools hiervoor zijn aanwezig: titels, overgangen, kleur- en volume-aanpassing, bijsnijden, etc. Als gratis gebruiker heb je toegang tot alle tools, wel kun je slechts drie projecten exporteren via de cloud. Wil je meer, dan kun je kiezen voor een maandabonnement.

Logo Quick

Quik - gratis

App ontwikkeld door GoPro en lijkt behoorlijk op Magisto, maar is nog makkelijker te gebruiken en daardoor sneller. Quik is vooral geschikt voor leuke aan elkaar plak en opleuk-filmpjes. Binnen een paar minuutjes heb je een filmpje klaar, dat er professioneel en aantrekkelijk uitziet.

Logo SPLICE

Splice - gratis

Ook ontwikkeld door de makers van GoPro. Splice is uitgebreider dan Quick. Je kan bijvoorbeeld de snelheid van je video’s aanpassen, ze versieren met filters, tekst en overgangen. Daarnaast kan je verschillende audiosporen combineren met bijvoorbeeld voice-overs en soundtracks.

Wat zet je wel of niet online?

Als je op vakantie bent is de verleiding om foto’s te maken en deze te delen erg groot. Het is verstandig om even aan de volgende dingen te denken voordat je een foto, filmpje of update deelt.

Vraag eerst even om toestemming
Niet iedereen vind het prettig om zijn of haar leven online te hebben staan.

Let op gevoelige informatie op de foto’s
Denk hierbij bijvoorbeeld aan adressen, rekeningnummers, wachtwoorden of vliegtickets.