The Living Edition

Uitgerust en wel

Op tijd naar bed gaan en voldoende slapen. Het klinkt zo eenvoudig. Maar met een overvolle agenda en een nieuwe serie op Netflix, kan het voor velen weleens een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er apps in overvloed die je helpen uitgerust wakker te worden.

Perfect getimed, met je ogen dicht

Kruip keurig op tijd onder de wol met Bedtime van Apple. Stel in hoeveel uur je wilt slapen en hoe laat je wilt opstaan. De app onthoudt je slaapschema en laat je weten wanneer het bedtijd is.

Maar op tijd naar bed gaan is pas stap één. Hoe word je ook op het goeie moment wakker uit je diepe slaap? De app Sleep Cycle analyseert hoe je slaapt en wekt je zodra je in je lichte slaap bent. En heb je een Apple Watch, dan kun je dit met de Pillow app allemaal nóg preciezer regelen.

Sleep Cycle
Pillow

Altijd ontspannen de nacht in

Lig je in bed, dan wil je natuurlijk niet uren liggen draaien. Sluit je af van de buitenwereld met de app Pzizz. Keer op keer word je verrast door nieuwe hypnotiserende geluiden om mee in slaap te vallen. Met de app Sleepo bepaal je zelf op wat voor deuntjes je wegdommelt. Kies bijvoorbeeld uit regen-, natuur- en stadsgeluiden.

Pzizz
Sleepo

Wil je nog een stap verder? Download dan de app Headspace of Calm en (her)vind je innerlijke rust. Leeg je hoofd, verminder je stress en mediteer onder begeleiding van een rustgevende stem. Zo doezel je in no time weg naar dromenland. Welterusten!

Headspace
Calm