The Travel Edition

Beste app’s voor een actieve vakantie

M'n smartphone natuurlijk! Maar welke app's zijn handig voor onderweg? En welke gadgets neem je mee? Of je nu met je vrienden gaat hiken in de Alpen of met z'n tweeën Barcelona bezoekt, de beste app's en gadgets hebben we even voor je op een rijtje gezet.

PackPoint

Iets vergeten in te pakken? Dat zal je met deze app niet gebeuren. Op basis van onder andere je bestemming, reisduur en geplande activiteiten krijg je een complete inpaklijst die je makkelijk kunt delen met je reisgenoten.

Reisgenoten vinden

Alleen reizen is heerlijk. Maar soms is een (tijdelijk) reisgenootje wel handig. Zo kunnen alleenreizende vrouwen via de app Tourlina andere alleenreizende vrouwen in de buurt vinden. Zoek je in Vietnam een local die je wegwijs kan maken? Dan is Tubudd (Travel Buddy) iets voor jou (Tubudd is nog in financieringsronde, maar wellicht binnenkort te gebruiken voor reizen naar Vietnam en nog een aantal bestemmingen).

Digitaal reisverslag

Familie en vrienden op de hoogte houden, of bij terugkomst lekker nagenieten? Houd een digitaal logboek bij, met wat je onderweg hebt gedaan, je ultieme vakantiekiekjes en video’s. Goede app’s hiervoor zijn Polarsteps, Esplorio en Livetrekker.

Into the wild

Ga je echt back to nature? Met de SAS Survival Guide App heb je een complete survivalgids op zak. De app iNaturalist kan van alle bloemen, planten en insecten die je tegenkomt vertellen wat het precies is. En onderweg je mobiel opladen? Met de gadget BioLite Campstove gebruik je de energie van de zon of de warmte van je kampvuur voor energie. Met de gadget Blue Freedom haal je energie uit stromend water.