The Travel Edition

Beste app’s voor je zonvakantie

Van een kant-en-klare inpaklijst tot dat authentieke restaurantje waar de locals ook aanschuiven. Met deze apps ga je goed voorbereid op vakantie!

PackPoint

Iets vergeten in te pakken? Dat zal je met deze app niet gebeuren. Op basis van onder andere je bestemming, reisduur en geplande activiteiten krijg je een complete inpaklijst die je makkelijk kunt delen met je reisgenoten.

Wave Let’s Meet

Wil je de stad even alleen verkennen? Met Wave Let’s Meet kun je via een Live Map makkelijk zien waar de rest van je gezelschap is, een meeting point afspreken en onderweg chatten.

Reisgenoten vinden

Alleen reizen is heerlijk. Maar soms is een (tijdelijk) reisgenootje wel handig. Zo kunnen alleenreizende vrouwen via de app Tourlina andere alleenreizende vrouwen in de buurt vinden. Zoek je in Vietnam een local die je wegwijs kan maken? Dan is Tubudd (Travel Buddy) iets voor jou (Tubudd is nog in financieringsronde, maar wellicht binnenkort te gebruiken voor reizen naar Vietnam en nog een aantal bestemmingen).

Culture Trip

Do as the locals do. De redactie van de app Culture Trip app tipt je graag over dat ene restaurantje waar nog niemand van af weet. Of dat barretje met die echte authentieke sfeer.

Eet smakelijk!

Op vakantie wil je natuurlijk lekker eten. Met de app Eatwith kun je snel lokale restaurants, foodtours of kookworkshops vinden. En met Mealsharing.com vind je een plek bij locals aan tafel. Eet smakelijk!

Digitaal reisverslag

Familie en vrienden op de hoogte houden, of bij terugkomst lekker nagenieten? Houd een digitaal logboek bij, met wat je onderweg hebt gedaan, je ultieme vakantiekiekjes en video’s. Goede app’s hiervoor zijn Polarsteps, Esplorio en Livetrekker.