The Travel Edition

Wat zeg je?

Soms zou je willen dat je de locals kon verstaan. Maar ze praten te snel of je spreekt de taal niet. En hoe weet je dan of je niet wordt opgelicht bij die ene autoverhuur? Gelukkig heeft Google een mooie uitvinding. Lees alles over de Google Pixel Buds.

Versta alle talen

Die ober die iets mompelt, de autoverhuurder die boos praat of die mooie dame of heer aan de bar. Er is altijd wel een moment dat je zou willen dat je de lokale taal verstond. En met Google Pixel Buds kan dat. Nou ja bijna.

Google Pixel Buds lijken op de oordopjes van je smartphone maar hebben een functie waarin Google Translate is geïntegreerd. Door Natural Language Processing kunnen ze verstaan wat er wordt gezegd, herkennen in welke taal dit is, en dit vertalen naar de taal van de ontvanger. En dat allemaal in een paar seconden. Zo kun je in principe alles verstaan wat er tegen je wordt gezegd, waar je ook bent.

Jammer genoeg zijn de Pixel Buds alleen te verkrijgen in de VS, Engeland, Australië en Duitsland. Ook de techniek is nog niet feilloos. Maar wij denken dat het niet heel lang zal duren voordat we alle talen kunnen verstaan dankzij mobiele technologie.