Is dit de eerste fiets die je niet kunt stelen?

E-bikes –fietsen met een motor- zijn de best verkopende elektrische voertuigen ter wereld. Er zijn in 2016 maar liefst 35 miljoen stuks.

Piaggio Group – het bedrijf dat aan de wieg stond van de iconische Vespa – heeft in samenwerking met Vodafone Automotive een nieuwe e-bike ontwikkeld. De Wi-Bike wordt in Europa verkocht. Om de gebruikservaring te verbeteren wordt mobiele connectiviteit gebruikt.

Personaliseren van je fiets

De eigenaar kan met behulp van een smartphone de instellingen van de motor aanpassen. De fietser kan aangeven hoe zwaar de weerstand moet zijn, het aantal calorieën dat ze willen verbranden en wat de maximale hartslag mag zijn.

De motor kan zijn bijdrage vergroten of verminderen via het gekozen trainingsprogramma (Stad, Heuvels of Standaard). Bestuurders van de Wi-Bike krijgen tevens volledige routedata en statistieken over iedere rit. Deze kunnen gedeeld worden met vrienden via sociale netwerken.

Nooit een lege batterij

Met de Wi-Bike kan een sportfietser dus zijn inspanningsniveau op peil houden tijdens een training. Of er juist voor zorgen dat hij niet bezweet bij een vergadering binnen komt.

De Wi-Bike stuurt pro-actief een waarschuwing wanneer de batterij leeg raakt, of wanneer de motor onderhoud nodig heeft. Berijders van de Wi-Bike kunnen ook zelf kijken hoeveel energie er nog over is in de batterij.

Goed beveiligd

Helaas zijn e-bikes ook populair bij dieven. Daarom maakt de Wi-Bike gebruik van mobiele connectiviteit om de veiligheid te verbeteren. Het dashboard van de Wi-Bike, de batterij en de elektrische motor zijn met elkaar verbonden door middel van een unieke code, die de klant krijgt bij de aankoop. Deze drie onderdelen werken alleen wanneer ze met elkaar verbonden zijn en met elkaar communiceren. Dus als de eigenaar even stopt hoeft hij alleen maar het display eraf te halen. Dat fungeert namelijk als elektronische sleutel om de Wi-Bike onbruikbaar te maken.

En zelfs wanneer de fiets toch gestolen zou worden zal de dief niet ver komen. De Wi-Bike is voorzien van de Vodafone Global Internet of Things (IoT) simkaart. Die is ingebouwd in het frame en houdt voortdurend de locatie bij met behulp van GPS, waar ook ter wereld. Wanneer de Wi-Bike een poging tot diefstal registreert wordt er direct een waarschuwing verzonden naar de eigenaar op de speciale iOS of Android app.

Accessoires voor je e-bike

Naast de Global IoT SIM die Piaggio gebruikt, heeft Vodafone Automotive ook een reeks producten ontwikkeld die gebruikt worden door de fabrikanten van fietsen:

  • Een speciaal telematica-apparaat voor tweewielers met ingebouwde connectiviteit, dat gemaakt wordt in onze fabriek in Varese in Italië;
  • Datamanagement en analyse-tools;
  • Veilige operating centers in 49 landen waar we 24/7 ondersteuning bieden, en waar we gestolen fietsen kunnen terugvinden, en met de lokale politie kunnen samenwerken om ze weer terug te halen;
  • Mobiele apps en webtoepassingen die fabrikanten van motoren naar hun eigen wensen kunnen aanpassen en onder hun eigen naam kunnen aanbieden, om hun klanten op afstand toegang te bieden tot hun voertuig.

Delen

Bekijk de Wi-Bike in actie

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem contact met mij op

  • 1. contactgegevens
  • 2. Hoe kunnen wij u helpen
  • 3. Uw bedrijf

1. Contactgegevens

Als u een vraag heeft over een product waar u nu al gebruik van maakt, kunt u ons een e-mail sturen.

2. Hoe kunnen wij u helpen

3. Uw bedrijf

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van relevant nieuws rondom communicatie-oplossingen voor uw organisatie? Vul uw gegevens in en u ontvangt de Vodafone Business nieuwsbrief voortaan per e-mail.

Shop