Betalen via je Vodafone rekening

Wil je aankopen doen in de Google Play Store? Dit kan nu ook via je Vodafone telefoonrekening. Zo haal je simpel en snel al je favoriete games, muziek en social media apps binnen.

Voordeel

Vanaf nu kun je in de Google Play Store aangeven dat je via je Vodafone rekening wilt betalen. Handig, want zo hoef je niet meer je eigen creditcard of PayPal gegevens in te vullen. Alle aankopen tot en met € 20 betaal je via je Vodafone telefoonrekening.

Google account

Voordat je een app koopt in de Google Play Store, is het wel handig als je al een eigen Google account hebt. Deze heb je nodig als je de betaling wilt bevestigen. Nog geen Google account? Ga dan naar de Google website en vul je persoonlijke gegevens in.

Bestelling annuleren?

Als je bestelling ongebruikt is, dan is het binnen een periode van maximaal 15 minuten na aanschaffing mogelijk om de bestelling te annuleren. Het aankoopbedrag op je telefoonrekening wordt dan retour gezonden.

  • Klik op de knop 'teruggave starten'
  • Klik op 'ja' om de teruggave te starten
  • De teruggave wordt gestart en de bestelling verwijderd
  • Je krijgt een bevestiging via een sms-bericht dat de terugbetaling is voltooid

Extra informatie

Je vindt je aankopen terug onder het kopje 'aankopen bij derden'

Ja, je content aankoop in de Play Store wordt direct met je beltegoed verwerkt. Op My Vodafone wordt dit direct verwerkt in 'Je Tegoed'.

Nee, er zit standaard een Content Bar op een 097-sim. Hierdoor is het niet mogelijk om aankopen in de Play Store af te rekenen via de telefoonrekening.

 

Heb je een prepaid telefoonnummer? Dan is dit niet mogelijk. Het beltegoed wordt direct verlaagd met het bedrag van je aankoop.

Heb je een abonnement? Dan worden aankopen in de Play Store die je via de telefoonrekening betaalt op My Vodafone weergegeven onder het onderdeel 'aankopen bij derden' onder de categorie 'verbruiks gegevens'.

Ben je niet tevreden over aangekochte app, neem dan contact op met het desbetreffende appbedrijf. Via deze link kun je na inloggen met je Google account al je aankopen in de Play Store bekijken. Per aankoop is het mogelijk om de gegevens van het appbedrijf op te vragen.

Op de website van Google vind je informatie terug over jouw aankopen. Voor vragen, klachten of problemen met de Google Play Store is er een ondersteuningsportal beschikbaar, bereikbaar via deze link.