Overslaan en ga naar inhoud
Vodafone Runners

Wie kan gamen,
kan nieuwe werelden ontdekken

Met 5G over ons krachtige netwerk beleven gamers de meest epische VR-battles.

De toekomst van gaming met 5G.

Via 5G op ons krachtige netwerk worden de dromen van Milan Knol en Puxque waar. Gamers ervaren hoe het is om rechttegenover een andere squad vanaf een andere locatie middenin een VR- game te staan. De korte reactietijden en hoge datasnelheid van het 5G netwerk zorgen voor een realtime en haarscherpe gaming ervaring die mind-blowing is voor de gamers. “Ik game echt al m’n hele leven, maar dit is echt next level”, schreeuwt Puxque uit enthousiasme als ze haar VR-gear afdoet.

5GameClash

De Groningse Milan Knol en Eindhovense Puck hebben beiden één grote passie: gamen. We nodigden de game-experts uit voor een innovatie op het gebied van gaming: de Vodafone 5GameClash - een testcase waarin Vodafone voor het eerst via 5G twee teams vanaf twee locaties met elkaar verbindt in één virtuele battle. Het spel NanoClash van The Park Playground. Puxque haar squad vanuit Eindhoven en Milan zijn squad vanuit Groningen. Door 5G beleefden zij een mind-blowing VR-battle.

Milan Knol: “Op zo’n lange afstand, zonder vertraging, zonder problemen en gaan!! Dat is de toekomst van gaming!”

5GameClash: Milan Knol vs Puxque | Vodafone

De kracht van 5G in gamen

  • Ultrakorte reactietijden
  • Hoge bandbreedte voor hoge kwaliteit beelden
  • Voorkomt VR-bewegingsziekte
  • Stabiel op grotere afstanden

Virtual Reality (VR), gamen en 5G zijn een match made in gaming heaven. Als het om gamen gaat telt elke milliseconde. 5G is stabiel op grotere afstanden en zorgt bovenal voor enorm lage latency – daarmee voorkomt het ‘lag’. De hoge datasnelheid zorgt er daarnaast voor dat alle beelden van hoge kwaliteit zijn en in milliseconden geprojecteerd zijn in de VR-bril. Dit voorkomt eventuele VR-bewegingsziekte. Het 5G netwerk van Vodafone maakt het zo mogelijk altijd en overal maximaal virtueel te presteren en mensen met elkaar te verbinden.

Nu bij Priority

15% korting
VR Experience The Park

5GameClash: Milan Knol vs Puxque | Vodafone

Hoe werkt het?

De 5GameClash demonstreert de innovatieve combinatie van 5G, Edge Cloud en VR-gamen. VR-gamen vraagt hoge datasnelheid en snelle reactietijd. Dankzij 5G kunnen zware dataprocessen en data-opslag, die je daarvoor nodig hebt, worden verplaatst naar de cloud: de edge cloud.
Waar normaal een computer bevestigd was aan de VR-brillen van The Park op de rug van de spelers, wordt nu al de rekenkracht die nodig is voor het realtime gebruiken van de 5-VR brillen per locatie via 5G van Vodafone verplaatst naar een nabijgelegen computer: de lokale edge cloud. Hier draaide de gaming software van The Park, die voor elke deelnemer realtime het juiste beeld uitrekende. 5G is nodig voor een snelle en betrouwbare verbinding. Dit werd geborgd door de 3,5Ghz spectrum. Die combinatie zorgt voor ultralage vertraging, een hoge datasnelheid en volledige bewegingsvrijheid.

5g-meter
antenna-5g

Startpunt voor nieuwe toepassingen

Techneuten over de hele wereld werken aan oplossingen om de echte en virtuele werelden te versmelten en te zorgen voor verbinding op het gebied van Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). De edge cloud in combinatie met 5G zet een belangrijke stap richting een oplossing: het maakt VR- en AR-brillen (op termijn) kwalitatief beter, lichter en energiezuiniger doordat complexe hardware op een locatie op afstand kan plaatsvinden en niet langer in de bril zelf of zware hardware die gebruikers moeten meedragen.

Want wie kan gamen, kan nieuwe werelden ontdekken.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de 5G Hub (een collectief van VodafoneZiggo, Ericsson, High Tech Campus Eindhoven en Brainport Development) en door 5Groningen partners Economic Board Groningen, TNO, Dell Technologies, VMware, The Park Playground en VodafoneZiggo. 

De kracht van Vodafone en Ziggo samen

Heb je internet van Ziggo? Dan profiteer je van volop extra voordelen:

Tot € 5,- korting per maand bij Vodafone

Bespaar tot € 5,- per maand op je Vodafone abonnement.

Gratis dubbele data bij Vodafone

Krijg elke maand dubbele data op je Vodafone abonnement.

Krijg extra voorrang met Priority

Met Priority van Vodafone & Ziggo samen krijg je extra voorrang.

Gratis extra tv-pakket bij Ziggo

Kies voor Ziggo Movies & Series L, Ziggo Kids of Ziggo Sport.

Gratis Safe Online XL pakket bij Ziggo

Ga veilig online met je telefoon, tablet en computer.

Daarom kies je Vodafone

Met Vodafone kies je bewust. Voor een excellent netwerk, premium service en een abonnement dat op jouw leven is afgestemd. Op ons krachtige netwerk. Vandaag, morgen, en in de toekomst.

Excellent netwerk. Met 5G

Altijd een passend abonnement

24/7 premium service