Wie zichzelf kan zijn,
kan het verschil maken

Diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit

Bij Vodafone geloven we dat we de wereld en toekomst positief kunnen veranderen. Zo ook een toekomst waar steeds meer mensen zich vrijer voelen om te zijn wie zij willen zijn. Want je kunt pas het maximale uit jezelf halen als je de vrijheid voelt om volledig jezelf te kunnen zijn. We zetten ons actief in voor de LHBTIQ+ gemeenschap en hebben een medewerkersnetwerk dat het hele jaar door activiteiten organiseert. Daarnaast zijn we trotse hoofdsponsor van de Utrecht Canal Pride. Dit jaar leveren we een betekenisvolle bijdrage aan Pride met onze real-time campagne vanaf de Pride in Utrecht, Amsterdam en Groningen: Role Real Models.

Diversiteit
Diversiteit

Role Real Models

Met de campagne ‘Role Real Models’ zetten wij onze technologie in om realistische rolmodellen voor en van de LHBTIQ+-community te tonen in het straatbeeld van Utrecht, Amsterdam en Groningen tijdens de Pride-evenementen. Bezoekers van de Pride kunnen namelijk zelf model staan in deze campagne. De beelden zijn direct zichtbaar op digitale schermen in de stad.

Vodafone's eigen Real Models

De eerste trotse modellen van de campagne zijn onderdeel van het medewerkersnetwerk Queers Connected van VodafoneZiggo, het bedrijf waar Vodafone onder valt. 

Diversiteit
Diversiteit
Diversiteit
Diversiteit

Steven Kroon

“Ik weet maar al te goed hoe bevrijdend het voelt om jezelf te kunnen zijn. Dat gun ik iedereen.” aldus Steven Kroon, voorzitter van het Queers Connected-netwerk. ”Met deze campagne hoop ik ook zelf een rolmodel te kunnen zijn voor LHBTIQ+-jeugd en hun te kunnen inspireren.”

Diversiteit

Vrijheid is jezelf zijn

Hoewel mensen zich tegenwoordig een stuk vrijer voelen in zelfexpressie, is het nog lang niet wat het moet zijn. Er is een grote groep mensen die de vrijheid om jezelf te kunnen zijn nog niet ervaart door onzekerheid en angst voor afwijzing of buitensluiting. Herkenbare rolmodellen hebben hierin een positieve en inspirerende invloed.

In een heteronormatieve samenleving hebben LHBTIQ+- jongeren in hun directe omgeving minder rolmodellen waarmee ze zich kunnen identificeren. Een merendeel van deze jongeren kijkt daarom naar rolmodellen in de media.

Daarom zetten wij ons vanuit Vodafone in om een zo breed en divers mogelijk beeld van de community neer te zetten. Iedereen kan tijdens de Pride een rolmodel zijn voor de vrijheid: een real model. Échte mensen. Uit de community. Jong. Oud. Uitbundig. Ingetogen. Toekijker. Deelnemer. Zo inspireren we anderen om jezelf te zijn. Want alleen dan kun je het maximale uit jezelf halen en het verschil maken.

Beleid VodafoneZiggo

Niet alleen tijdens Pride, maar het hele jaar door werkt VodafoneZiggo aan een inclusieve samenleving en een positieve werkomgeving voor alle collega’s.
Het thema diversiteit, gelijke behandeling en inclusiviteit (DE&I) in de volle breedte is al vele jaren een strategische prioriteit bij VodafoneZiggo. LGBTQI+ inclusiviteit is hier een onlosmakelijk onderdeel van.

Diversiteit