Betaal al je aankopen in de Google Play Store via je Vodafone telefoonrekening - Vodafone.nl

Betalen via je Vodafone rekening

App-aankopen betalen met je telefoon? Dit kan ook via je Vodafone telefoonrekening. Zo haal je simpel en snel al je favoriete games, muziek en social media apps binnen.

Betaal met Apple
Betaal met Android

Betaal in de App Store via je telefoonrekening

Vanaf nu kun je in de App Store aangeven dat je aankopen via je Vodafonerekening betaalt. Handig, want zo hoef je niet meer je eigen creditcard- of Paypalgegevens in te vullen. Alle aankopen tot en met € 50 betaal je via je Vodafone telefoonrekening, met een limiet van € 100 per dag en € 300 per maand.

Gebruik je eigen Apple ID

Om een app in de App Store te kopen, heb je een Apple ID nodig. Heb je nog geen Apple ID? Maak dan je eigen Apple ID bij Apple aan. 

Hoe werkt het?

Een app bestellen met je Vodafonerekening is een fluitje van een cent. Ga naar de App Store en volg de onderstaande stappen.

 • Log in op de App Store met je Apple ID
 • Klik op je profiel
 • Selecteer je Apple ID
 • Selecteer ‘Beheer betaalmethoden’
 • Klik op ‘Voeg betaalmethode toe’
 • Selecteer ‘Mobiele telefoon’ en vul je gegevens in
 • Bevestig door op ‘Gereed’ te klikken
 • Selecteer de app die je wilt kopen
 • Om een app te kopen, klik je op de prijs
 • Bevestig indien nodig je Apple ID met Face ID, Touch ID of je toegangscode om je aankoop te voltooien

Aankoop annuleren?

Als je bestelling niet naar verwachting werkt of niet kan worden gebruikt, kun je via je aankoopgeschiedenis voor bepaalde bestellingen in de App Store binnen 90 dagen na de aankoopdatum een terugbetaling aanvragen. Je ontvangt het aankoopbedrag op je telefoonrekening als retourbedrag. Om een terugbetaling aan te vragen, neem je contact op met Apple.

De meestgestelde vragen

Je vindt je aankopen terug op je rekening onder het kopje 'aankopen bij derden'.

Ja, je aankoop in de App Store wordt direct met je beltegoed betaald. In My Vodafone wordt dit direct verwerkt in 'Je Tegoed'.

Nee, aankopen met een 097-sim zijn geblokkeerd. Hierdoor is het niet mogelijk om aankopen in de App Store af te rekenen via de telefoonrekening.

Heb je een prepaid telefoonnummer? Dan is dit niet mogelijk. Het aankoopbedrag gaat direct van je beltegoed af.

Heb je een abonnement? Dan vind je je aankopen in de App Store die je via je telefoonrekening betaalt terug op My Vodafone. Ga naar ‘Aankopen bij derden’ en klik vervolgens op ‘Verbruiksgegevens’.

Ben je niet tevreden over je aangekochte app? Neem contact op met Apple. Volg de iPhone gebruikershandleiding om al je aankopen in de App Store te bekijken.

Voor vragen of problemen met de App Store kun je terecht bij Apple Contact Support.

Vraag voor Vodafone? Stel hem in de Vodafone Community.

Het grote voordeel

Vanaf nu kun je in de Google Play Store aangegen dat je via je Vodafone rekening wilt betalen. Handig, want zo hoef je niet meer je eigen creditcard of PayPal gegevens in te vullen. Alle aankopen tot en met € 20 betaal je via je Vodafone telefoonrekening. 

Gebruik je eigen Google-account

Voordat je een app koopt in de Google Play Store, is het wel handig als je al een eigen Google-account hebt. Deze heb je nodig als je de betaling wilt bevestigen. Nog geen Google-account? Ga dan naar de Google website en maak een Google-account aan.

Hoe werkt het?

Een app bestellen met je Vodafonerekening is een fluitje van een cent. Ga naar de Google Play Store en volg de onderstaande stappen.

 • Selecteer de app die je wilt kopen, klik op het bedrag en daarna op 'doorgaan'
 • Selecteer 'Factureren via Vodafone'. Er verschijnt vervolgens een korte melding dat hij je gegevens bij Vodafone controleert.
 • Klik op 'opslaan' en leg de betaalmethode vast
 • Klik op 'kopen' en bevestig je bestelling
 • Bevestig de betaling met je eigen Google wachtwoord en klik op 'doorgaan'.
 • Je app wordt meteen geïnstalleerd en is daarna klaar om te gebruiken
 • Je krijgt uiteindelijk een bevestiging van je betaling via een sms-bericht

Bestelling annuleren?

Als je bestelling ongebruikt is, dan is het binnen maximaal 48  uur na de aankoop mogelijk om de bestelling te annuleren. Het aankoopbedrag op je telefoonrekening wordt dan terugbetaald.

 • Klik op de knop 'teruggave starten'
 • Klik op 'ja' om de teruggave te starten
 • De teruggave wordt gestart en de bestelling verwijderd
 • Je krijgt een bevestiging via een sms-bericht dat de terugbetaling is voltooid

De meestgestelde vragen

Je vindt je aankopen terug onder het kopje 'aankopen bij derden'.

Ja, je aankoop in de Play Store wordt direct met je beltegoed betaald. Op My Vodafone wordt dit direct verwerkt in 'Je Tegoed'.

Nee, aankopen met een 097-sim zijn geblokkeerd. Hierdoor is het niet mogelijk om aankopen in de Play Store af te rekenen via de telefoonrekening.

Heb je een prepaid telefoonnummer? Dan is dit niet mogelijk. Het aankoopbedrag gaat direct van je beltegoed af.

Heb je een abonnement? Dan worden aankopen in de Play Store die je via de telefoonrekening betaalt op My Vodafone weergegeven onder het onderdeel 'aankopen bij derden' onder de categorie 'verbruiksgegevens'.

Niet tevreden over aangekochte app? Neem dan contact op met het bedrijf dat de app heeft gemaakt. Log in met je Google account en bekijk je aankopen in de Play Store. Per aankoop vind je de contactgegevens van het appbedrijf terug.

Op de website van Google vind je informatie terug over jouw aankopen. Voor vragen of problemen ga je naar de Google Play Store hulppagina.