5 beste gaming smartphones bij Vodafone

Zoek je een goede telefoon die ook dienst doet als gaming powerhouse? Bekijk onze top 5 mainstream smartphones die ook zeer geschikt zijn voor gaming!

iPhone gaming

iPhone 12 en 12 Pro Max

Met Apple's flagship iPhone zit je als gamer eigenlijk altijd wel goed. De razendsnelle A14 chipset levert een krachtige performance en kan moeiteloos moderne 3D games aan. Het Super Retina XDR beeldscherm tovert geweldige visuals op je scherm, wat deze telefoon de ideale thuisbasis maakt om Apple's eigen game service Apple Arcade te laten shinen.

Stream je je games graag vanaf je console naar je telefoon, bijvoorbeeld met Xbox Game Pass? Dan raden we je zeker het grotere scherm van de iPhone 12 Pro Max aan. Kleine tekst in games lezen doe je zo makkelijker en je hebt meer schermruimte als je touch besturing gebruikt.

iPhone 12 gaming features

    Zeer krachtige specs

    Super Retina scherm haalt beste in graphics naar boven

    Lange batterijduur

OnePlus 9 Pro

IGN Benelux prijst de OnePlus 9 Pro vanwege zijn kraakheldere beeldscherm met een refresh rate van 120Hz. Net als de OPPO Find X3 Pro beschikt deze smartphone over een Snapdragon 888 chipset die flink wat pixels weet te liften en ook nog eens slim met je batterijverbruik omgaat.

Tel daarbij het indrukwekkende en krachtige geluid dat flink bijdraagt aan je triple-A game-ervaring én de veel hogere reactiesnelheid dankzij de Hyper Touch technologie, en je hebt een smartphone die beantwoordt aan de behoeften van de serieuze mobile gamer.

Een aanrader als je een goede gaming telefoon zoekt om straks met streaming services als Game Pass, Shadow en Stadia aan de gang te gaan.

OnePlus 9 Pro gaming features

    Zeer krachtige, slimme processor

    Zeer snelle reactietijd

    Lange batterijduur

5 beste telefoons voor gaming | Vodafone
5 beste telefoons voor gaming | Vodafone

OPPO Find X3 Pro

De OPPO Find x3 Pro is een 'heavy hitter' onder de gaming telefoons. Met een Snapdragon 888 processor en 12 GB werkgeheugen kan deze telefoon grafisch een hoop zwaar gaming geweld aan. Daar doet OPPO nog een stapje bovenop met het beeldscherm dat een verversingssnelheid van 120Hz ondersteunt. En dat ga je merken bij de besturing van met name visueel veeleisende 3D games. Overigens gebruikt de Find x3 Pro alleen de hoge refresh rate wanneer dat nodig is. Dat scheelt dus aardig aan batterijverbruik als je geen games speelt op je telefoon.

OPPO Find X3 Pro gaming features

    Snelle specs

    Hoge refresh rate van 120Hz

    Slim batterijverbruik

Samsung Galaxy S21 Ultra

De Galaxy S21 Ultra is simpelweg een mobile gaming monster. Wil je de populaire Zelda-achtige game Genshin Impact spelen op volle grafische sterkte? Dan stelt de S21 Ultra je met zijn zware specificaties zeker niet teleur.

Samsung rust haar nieuwe telefoons sinds kort ook uit met Game Booster: slimme software zorgt er tijdens het gamen voor dat je toestel automatisch de best mogelijke grafische performance behaalt. Ook houdt Game Booster in de gaten dat je telefoon niet te warm wordt en het werkgeheugen en de batterij van je toestel zo goed voordelig mogelijk wordt benut.

De S21 ondersteunt ook een verversingssnelheid van 120Hz, al zijn er op dit moment nog geen games die dit ondersteunen. Maar in combinatie met de indrukwekkende prestaties is de Samsung Galaxy S21 Ultra wel voorbereid op de mobile gaming toekomst.

Galaxy S21 Ultra gaming features

    Speelt de meest veeleisende games

    Hoge refresh rate van 120Hz

    Slimme software zorgt voor feilloze game-ervaring

5 beste telefoons voor gaming | Vodafone
5 beste telefoons voor gaming | Vodafone

Samsung Galaxy Z Fold3

De veeleisende mobile gamer haalt met de Samsung Galaxy Z Fold3 een gaming telefoon in huis die z'n weerga niet kent. De Galaxy Z Fold3 combineert de handzaamheid van een smartphone met het spektakel én het gemak van een heuse tablet. Het 7,6 inch, 120Hz AMOLED-scherm laat iedere game er fantastisch uitzien. 

De Galaxy Fold Z3 is relatief prijzig vergeleken met andere Samsung telefoons, maar je krijg je er wel een groter scherm, prachtig geluid en uitstekende hardware prestaties voor terug. Bij veel games krijg je er in de tablet-modus automatisch extra verticale schermruimte bij, wat helpt om de grafische prestaties van de Galaxy Z Fold3 nog eens extra te in de spotlights te zetten. Speel je graag 3D shooters zoals Call of Duty Mobile, Fortnite of racing games zoals Asphalt 9 in echte 'triple-A' stijl? Dan is deze gaming telefoon voor jou!

Galaxy Z Fold3 gaming features

    Tablet formaat scherm en toch handzaam

    Geweldig geluid, topprestaties

    Slimme software zorgt voor feilloze game-ervaring

Beste budget telefoons voor gaming

Ben je op zoek naar een betaalbare gaming telefoon die goede prestaties levert? Check dan zeker deze toestellen.

5 beste telefoons voor gaming | Vodafone

Samsung Galaxy A42 5G

    Lange batterijduur

    Groot Super AMOLED scherm voor meeslapende games

    Game Booster AI zorgt automatisch voor beste game-ervaring

5 beste telefoons voor gaming | Vodafone

iPhone SE

    Verrassend krachtig

    Op retina scherm komen games mooi uit de verf

    Goed budgetalternatief voor iPhone 11 of 12