Overslaan en ga naar inhoud

5 beste gaming smartphones bij Vodafone

Zoek je een goede telefoon die ook dienst doet als gaming powerhouse? Bekijk onze top 5 mainstream smartphones die ook zeer geschikt zijn voor gaming!

iPhone gaming

iPhone 13 en 13 Pro Max

Wat heeft de iPhone 13 Pro wat andere smartphones niet hebben? Een Super Retina XDR scherm met ProMotion, waarmee je games met tot maar liefst 120Hz verversingssnelheid speelt! Games als Genshin Impact en de cultklassieker Doom maken nu al gebruik van de 120Hz-optie, met nog vloeiender gevechtsanimaties en snellere reactietijden. En dat is - zeker in een FPS-shooter zoals Doom - altijd mooi meegenomen. Apple heeft het spelontwikkelaars makkelijk gemaakt om games '120Hz-klaar' te maken, dus verwacht de komende tijd een steeds groter aanbod games die het onderste uit de iPhone 13 Pro-kan halen. Uiteraard is de iPhone 13 in alle versies een ultieme showcase voor Apple’s gevierde eigen gamedienst Apple Arcade – dat regelmatig wordt geüpdatet met nieuwe kwaliteitsgames. 

Met de nieuwe A15-processor laat de iPhone 13 zijn voorganger qua snelheid ver achter zich. En daar blijft het niet bij: de nieuwe chip is ook nog eens zuiniger, waardoor je accu een stuk langer meegaat. Die extra powerbank kun je tijdens je potje Call of Duty Mobile onderweg daarom nog even lekker opgeborgen in je rugzak laten zitten!

iPhone 13 gaming features

    State of the art-specs

    Lange batterijduur

    Oled-scherm en tot 120Hz refresh rate met de Pro-modellen

Samsung Galaxy S22 Ultra

Bij de Samsung Galaxy S22 Ultra begint het meteen al goed: een beeldscherm met 120Hz adaptieve refresh rate. Ideaal voor 3D shooters en vloeiende gevechten in veeleisende games als Genshin Impact - die dankzij de zeer krachtige Exynos 2200 ook nog eens verdraaid goed draaien. En Samsung heeft met de nieuwe chip ook nog eens een mooie primeur in handen: de Exynos 220 is de eerste mobile chip die hardware ondersteuning biedt voor ray tracing. En dat betekent realistischere lichtinval, schaduwen en reflecties in je games. Als ray tracing goed wordt toegepast, merk je een wereld van verschil.

En niet alleen qua graphics scoort de Galaxy S22 Ultra als een malle. Je wordt namelijk ook getracteerd op een behoorlijk vol geluid. Daarbij mag je rekenen op Dolby Atmos-ondersteuning, wat perfect is voor games die gebruik maken van een ruimtelijke sound. 

Ben je van de lange gaming sessies, weet dat dan de koelpasta van de S22-processor ervoor zorgt dat je toestel het hoofd koel houdt zodat jij je kunt richten op wat telt: winnen.

Samsung S22 gaming features

    Krachtige chip met ray tracing-ondersteuning

    Lange batterijduur

    Koeler tijdens lange gaming sessies

5 beste telefoons voor gaming | Vodafone
5 beste telefoons voor gaming | Vodafone

OPPO Find X3 Pro

De OPPO Find x3 Pro is een 'heavy hitter' onder de gaming telefoons. Met een Snapdragon 888 processor en 12 GB werkgeheugen kan deze telefoon grafisch een hoop zwaar gaming geweld aan. Daar doet OPPO nog een stapje bovenop met het beeldscherm dat een verversingssnelheid van 120Hz ondersteunt. En dat ga je merken bij de besturing van met name visueel veeleisende 3D games. Overigens gebruikt de Find x3 Pro alleen de hoge refresh rate wanneer dat nodig is. Dat scheelt dus aardig aan batterijverbruik als je geen games speelt op je telefoon.

OPPO Find X3 Pro gaming features

    Snelle specs

    Hoge refresh rate van 120Hz

    Slim batterijverbruik

Samsung Galaxy S21 Ultra

De Samsung Galaxy S21 Ultra is simpelweg een mobile gaming monster. Wil je de populaire Zelda-achtige game Genshin Impact spelen op volle grafische sterkte? Dan stelt de S21 Ultra je met zijn zware specificaties zeker niet teleur.

Samsung rust haar nieuwe telefoons sinds kort ook uit met Game Booster: slimme software zorgt er tijdens het gamen voor dat je toestel automatisch de best mogelijke grafische performance behaalt. Ook houdt Game Booster in de gaten dat je telefoon niet te warm wordt en het werkgeheugen en de batterij van je toestel zo goed voordelig mogelijk wordt benut.

De S21 ondersteunt ook een verversingssnelheid van 120Hz, al zijn er op dit moment nog geen games die dit ondersteunen. Maar in combinatie met de indrukwekkende prestaties is de Samsung Galaxy S21 Ultra wel voorbereid op de mobile gaming toekomst.

Galaxy S21 Ultra gaming features

    Speelt de meest veeleisende games

    Hoge refresh rate van 120Hz

    Slimme software zorgt voor feilloze game-ervaring

5 beste telefoons voor gaming | Vodafone
5 beste telefoons voor gaming | Vodafone

Samsung Galaxy Z Fold3

De veeleisende mobile gamer haalt met de Samsung Galaxy Z Fold3 een gaming telefoon in huis die z'n weerga niet kent. De Galaxy Z Fold3 combineert de handzaamheid van een smartphone met het spektakel én het gemak van een heuse tablet. Het 7,6 inch, 120Hz AMOLED-scherm laat iedere game er fantastisch uitzien. 

De Galaxy Fold Z3 is relatief prijzig vergeleken met andere Samsung telefoons, maar je krijg je er wel een groter scherm, prachtig geluid en uitstekende hardware prestaties voor terug. Bij veel games krijg je er in de tablet-modus automatisch extra verticale schermruimte bij, wat helpt om de grafische prestaties van de Galaxy Z Fold3 nog eens extra te in de spotlights te zetten. Speel je graag 3D shooters zoals Call of Duty Mobile, Fortnite of racing games zoals Asphalt 9 in echte 'triple-A' stijl? Dan is deze gaming telefoon voor jou!

Galaxy Z Fold3 gaming features

    Tablet formaat scherm en toch handzaam

    Geweldig geluid, topprestaties

    Slimme software zorgt voor feilloze game-ervaring

Beste budget telefoons voor gaming

Ben je op zoek naar een betaalbare gaming telefoon die goede prestaties levert? Check dan zeker deze toestellen.

5 beste telefoons voor gaming | Vodafone

Samsung Galaxy A42 5G

    Lange batterijduur

    Groot Super AMOLED scherm voor meeslapende games

    Game Booster AI zorgt automatisch voor beste game-ervaring

5 beste telefoons voor gaming | Vodafone

iPhone SE

    Verrassend krachtig

    Op retina scherm komen games mooi uit de verf

    Goed budgetalternatief voor iPhone 11 of 12