Overslaan en ga naar inhoud
Vodafone en WWF werken wereldwijd samen
Onze gezamenlijke missie voor een leefbare aarde.

Vodafone en WWF

Vodafone en WWF werken wereldwijd samen. We willen mensen helpen om duurzamere keuzes te maken voor een groenere toekomst. We zijn op een missie om 1 miljoen ongebruikte telefoons in te zamelen zodat deze kunnen worden hergebruikt of verantwoord kunnen worden gerecycled.

Daarbij willen we een positieve impact creëren door de inzet van technologie. In Zuid-Afrika werken we samen aan een Early Warning System bestaande uit infraroodcamera’s en hydrofoons die gebruikmaken van AI-systemen om de aanwezigheid van walvissen te detecteren. Zo zijn er wereldwijd verschillende projecten die door de inzet van technologie bijdragen aan natuurbescherming.

Met de waardevolle kennis en ervaring van WWF en onze financiële steun, zetten we ons in voor een groenere toekomst en een leefbare aarde. Dat past precies bij onze doelstellingen om de CO2-uitstoot te verminderen, helpen elektronisch afval te voorkomen en een meer circulaire economie voor mobiele telefoons te bevorderen. Together we can! 

Eén miljoen telefoons inzamelen

Sluit je aan bij onze missie voor een leefbare aarde en lever je oude, ongebruikte telefoon in. Heb je er nog eentje liggen? Laat die dan niet bij het restafval terechtkomen maar breng 'm naar onze winkel. Zodat ‘ie verantwoord en veilig gerecycled wordt. En kan je toestel worden hergebruikt, dan krijg jij de restwaarde. Voor elke ingeleverde telefoon doneert Vodafone 1 euro aan het WWF-project Forest Foresight. Dit geldt voor alle toestellen, of ze het doen of niet. Inleveren kan in elke Vodafone en Ziggo-winkel in Nederland. 

Ontbossing in de Amazone voorkomen

Op deze manier ondersteunen we het WWF- project Forest Foresight. Forest Foresight is een innovatieve AI ontbossingsvoorspeller om illegale houtkap te voorspellen vóórdat bos gekapt is. Het verbindt big data, zoals satellietbeelden en menselijke activiteit, zoals de aanleg van wegen. Deze data wordt dan gebruikt om een signaal te sturen en in actie te komen om daadwerkelijk ontbossing te voorkomen. Een staaltje technologie gecombineerd met passie voor onze aarde.  

Vodafone en WWF bundelen hun krachten

We bundelen onze krachten om iedereen te helpen meer duurzame keuzes te maken. En jij? Doe je mee?