background
Mobiliteit

Porsche leert Nederland eerlijk delen

Een 911? Of toch liever een Cayman? Je rijdt er voortaan gewoon eentje - samen met een groepje vrienden. Met de app Share a Porsche wordt het rijden in een droomauto opeens werkelijkheid. 'Mag ík nu weer?'

Innovatieve oplossingen voor mobiliteit

Positieve ervaring voor de gebruiker

Ook de auto-industrie ontkomt er niet aan: dankzij het Internet of Things blijken traditionele pijlers als eigendom, gebruik en kosten veranderlijker dan gedacht. Mobiliteit vraagt om nieuwe oplossingen. En gedeeld autobezit is een van die oplossingen. Met een kanttekening: het succes staat of valt met een positieve ervaring voor de gebruiker, volledige betrouwbaarheid van de service en 100% accurate dataverwerking. En verrassend genoeg neemt een ultiem luxemerk het voortouw.

“Met Share a Porsche konden we een perfect werkende dienst op de markt brengen.”
Paul van Splunteren, Managing Director, Porsche Nederland

Nieuwe service van Porsche Nederland

Ontwikkeld samen met Vodafone Automotive

De basis van Share a Porsche is een collectief leasecontract. Twee tot vier vrienden kunnen samen een auto delen. De kosten zijn inclusief levering, onderhoud, reparaties, wegenbelasting en verzekering. Verder betaal je alleen je eigen benzine. Met een speciale app kan iedereen z'n gebruik checken en natuurlijk de auto reserveren. "De user experience is in alle opzichten leidend geweest bij het ontwerp van dit systeem", zegt Maarten den Hartoog, Project Manager bij Porsche Nederland. En een klein apparaatje in de auto staat continu in verbinding met het Vodafone netwerk.

Meer weten over IoT?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan met onze IoT-experts

Sterke telematica

Perfect werkende dienst

De app werd voor Porsche Nederland ontwikkeld door Vodafone Automotive. Paul van Splunteren, Managing Director van Porsche Nederland, vertelt: "We wisten hoe sterk de telematica en het IoT-netwerk van Vodafone Automotive zijn. Vodafone levert al diensten voor Porsche Car Connect. Door gebruik te maken van hun bestaande netwerk en de mogelijkheid daar een nieuwe toepassing aan toe te voegen, was Vodafone Automotive in staat om met een geschikte technische oplossing voor het initiatief Share a Porsche te komen. En dat gaf ons weer de kans om in Nederland een perfect werkende dienst op de markt te brengen."

1 + 1 = 3

Klaar voor de deeleconomie

Al met al typisch een geval van 1 + 1 = 3. Want niet alleen biedt Porsche Nederland een nieuw model voor eigendom en gebruik in de automarkt. Ook wordt hiermee een iconisch merk bereikbaar voor een veel grotere groep mensen. En zeker niet onbelangrijk: hier zien we nieuwe verdienmodellen voor een automerk dat stevig op koers ligt in de nieuwe deeleconomie.

Lees meer over IoT