Overslaan en ga naar inhoud

Meer tijd en aandacht voor de cliënt bij Carintreggeland

Hoe werkt Carintreggeland slimmer?

Met Vodafone One Net gebruikt Carintreggeland een geïntegreerde communicatie-oplossing die telefonie en data combineert in één communicatiesysteem in de cloud. IP-VPN maakt het mogelijk om tussen alle verschillende locaties op een beveiligde manier te kunnen werken.


Gerelateerd
Zorg, Smarter Working

Carintreggeland is een grote zorgorganisatie in Overijssel met ruim 6000 cliënten. Meer dan 4000 medewerkers bedienen de cliënten zowel in zorginstellingen en tehuizen, als bij de mensen thuis. Hoe zorg je ervoor dat de informatiestromen van al die cliënten actueel bij de zorgprofessionals terecht komen die voornamelijk in het veld actief zijn? 

Administratie snel en veilig uitvoeren

Voorheen moest de zorgverlener naar het hoofdkantoor rijden om daar de actuele gegevens van de cliënt in te zien. En nadat ze bij de cliënt waren geweest moesten ze weer terug naar kantoor om administratie te verrichten.

Deze omslachtige manier van werken moest slimmer. Carintreggeland wil administratieve werkzaamheden snel, eenvoudig en veilig uit kunnen voeren, met alle collega’s ‘in het veld’ eenvoudig communiceren en altijd cliëntendossiers up-to-date hebben. Daarom hebben alle zorgverleners twee nieuwe mobiele devices – een iPhone en een iPad – gekregen waarmee zij altijd bereikbaar zijn voor bijvoorbeeld de telefooncentrale en waarmee ze altijd accurate informatie bij zich dragen door cloudapplicaties te gebruiken. Daarmee worden ook administratieve taken afgehandeld, direct bij de cliënt. Denk aan planningen, het bijwerken van dossiers en het ondertekenen van een behandelovereenkomst. 

Meer tijd voor cliënten, meer werkplezier

Met Vodafone One Net wordt er gebruik gemaakt van een geïntegreerde communicatie-oplossing die (vaste en mobiele) telefonie en data volledig combineert in één communicatiesysteem in de cloud. Wat overblijft: meer tijd en aandacht voor de cliënt. Dat scheelt al gauw zo’n 50 procent aan tijd die voorheen in administratieve lasten werden gestoken. “We weten dat onze medewerkers meer tijd in cliënten kunnen steken, en ze daardoor met meer plezier hun werk uitvoeren”, zegt Carien Morskieft, projectmedewerker zorgtechnologie bij Carintreggeland.

En niet onbelangrijk voor de zorg: het moet veilig zijn, want patiënteninformatie mag niet op straat komen te liggen. Door gebruik te maken van IP-VPN is er sprake van een virtueel bedrijfsnetwerk, beheerd door vakkundige netwerkbeheerders van Vodafone. De netwerkverbinding van Vodafone is gecertificeerd voor de zorg, wat betekent dat gevoelige zaken als patiëntendossiers ‘veilig’ gedistribueerd worden over deze verbindingen.

Vodafone Business heeft Carintreggeland bijgestaan in het hele adoptieproces voor alle Carintreggeland-medewerkers. De omruilactie van alle devices en simkaarten heeft Vodafone Business geleid. Net als het beheer van de devices en de benodigde apps die standaard op de devices worden gezet. Volledige ontzorging dus. Ook mogelijke struikelblokken werden direct aangepakt. Zo kon de dekking in het Twentse werkgebied beter. Een verpleger dient altijd bereikbaar te zijn in het geval van alarmmeldingen. Daarom zijn er op die lastige plekken extra masten neergezet. 

Maak werk van uw ambities

Wilt u weten wat onze Smarter Working oplossingen voor uw bedrijf kunnen betekenen? Maak werk van uw ambities: Vodafone Business staat voor u klaar. Onze account managers en Business Partners vertellen u met alle plezier over de mogelijkheden. En één ding is zeker: uw organisatie gaat nog slimmer samenwerken.

Geplaatst in: Zorg, Smarter Working

""

De dekking in het Twentse werkgebied kon beter. Een verpleger dient altijd bereikbaar te zijn in het geval van alarmmeldingen. Daarom heeft Vodafone op die lastige plekken extra masten neergezet. 


Carintreggeland werkt slimmer met:

Met Vodafone One Net gebruikt Carintreggeland een geïntegreerde communicatie-oplossing die telefonie en data combineert in één communicatiesysteem in de cloud.

meer over Vodafone One Net

IP-VPN maakt het mogelijk om tussen alle verschillende locaties op een beveiligde manier te kunnen werken.

meer over IP-VPN