Ellenlange videocalls waarbij iedereen afdwaalt? Zo los je dat op, volgens deze slimmer werken-experts

“Niets irritanter dan een lange video-meeting waarbij iedereen een beetje afdwaalt met zijn gedachten en niemand durft in te breken. Er moeten etiquetteregels voor videobellen komen!”, stelt ondernemer Celine Charlotte van ‘t Wout dan ook in de Business Break Podcast.

Iedere aflevering deelt ze samen met focus-expert Mark Tigchelaar in 20 minuten praktische tips rond de uitdaging van een ondernemer of leidinggevende. Dit keer die van Axel Schreijenberg van Ecclesia Nederland, een klant van Vodafone Business en INTO Telecom & IT: ‘Hoe zorg ik voor goede gesprekken op afstand nu veel collega’s thuiswerken?’

Communiceren op afstand

“Wat ik in veel bedrijven zie gebeuren, is dat er niet is gesproken over hóé communiceren we met elkaar op afstand,” concludeert Mark. “Hierdoor loopt alles kriskras door elkaar heen. Wil ik bijvoorbeeld gezellig kletsen met een collega, terwijl hij zich net probeert te focussen. Irritant voor hem, en niet chill voor mij. Of heb ik een vergadering met iemand, maar ondertussen zit de ander met een half oog zijn mail weg te tikken. Dan heb je natuurlijk ook niet echt contact.”

Herkenbaar? In de derde aflevering geven de experts tips bij zaken als:

  • Hoe zorg ik voor informele koffiepraat-momenten als iedereen thuiswerkt?
  • Hoe maak ik videovergaderingen efficiënter?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn agenda niet wordt volgepland met video-vergaderingen?
  • Wanneer kan ik iemand storen?
  • En hoe laat ik mezelf zien in een videocall?
Ellenlange videocalls waarbij iedereen afdwaalt? Zo los je dat op

Luister de nieuwste aflevering van de Business Break Podcast van Vodafone Business – de verbinder van flexibel werkend Nederland – en Business Insider hier!

De belangrijkste tips uit De Business Break Podcast teruglezen?

Download het e-book bij deze podcast. Hierin vind je de belangrijkste tips van Celine Charlotte en Mark én cases van ondernemingen die met behulp van Vodafone Business en haar Business Partners flexibel gingen werken of nieuwe producten lanceerden tijdens COVID-19.

Download het e-book hier

Al meer dan 14.000 ondernemers en leidinggevenden volgden een cursus rond ondernemen en productiviteit bij Charlotte van ‘t Wout. Mark Tigchelaar verkocht meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken over onder andere focus.

*Dit artikel werd eerder gepubliceerd op Business insider.

Neem contact op met het Vodafone team

Onze specialisten staan voor u klaar.

Meer over slim werken

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?