Overslaan en ga naar inhoud

Samen met Zens nog slimmer en efficiënter

Hoe werkt VodafoneZiggo slimmer?

Overal kunnen werken, afwisselend thuis en op kantoor, op elk uur van de dag. Nooit meer op zoek naar een werkplek met slimme bureaus. 


Gerelateerd
Smarter Working

Bij VodafoneZiggo zijn we expert in Smarter Working. We hebben de visie en het netwerk. Maar toen we het op onszelf wilden toepassen, kwamen de tools en techniek van een klein Eindhovens bedrijf goed van pas. 

Overal kunnen werken, elk uur van de dag

In 2017 fuseerden Vodafone en Ziggo en met 1.400 collega's betrokken we een nieuw pand in Hoog Catharijne, Utrecht. Smarter Working, dat was een van onze speerpunten. We moesten overal kunnen werken, afwisselend thuis en op kantoor, op elk uur van de dag. Minder reizen, makkelijker talent aantrekken en vasthouden, onze overhead verlagen en de productiviteit verhogen... De voordelen waren helder en als wereldwijde marktleider in Internet of Things  (IoT) wisten we: de technologie is er, en die is veilig en gebruiksvriendelijk.

Sensor meet welke werkplekken vrij zijn

Tot zover het plan. Maar om het pand echt slim, energiezuinig en kostenbesparend te gebruiken, daarvoor hadden we de expertise van een andere partij nodig. Het Eindhovense Zens bracht in 2012 een draadloze oplader voor smartphones en tablets op de markt. Afgelopen jaar hebben we gezamenlijk gewerkt aan een nieuwe generatie intelligente opladers plus bijbehorende app. Met een speciale bewegingssensor die meet welke werkplekken vrij zijn – ook wanneer je de oplader niet gebruikt.

Besparen en verduurzamen

Nou ja, niet een enkele sensor, maar 2.000 sensoren, verspreid over bureaus en plafonds. Deze registreren data over hoe het pand wordt gebruikt. Een speciaal platform verzamelt en verwerkt de data en geeft zinvolle informatie terug aan de gebruikers. En dat is buitengewoon waardevol. Jan-Willem de Beaufort, manager strategy voor de zakelijke markt bij VodafoneZiggo: "Door slimmer te werken kan Nederland 5 miljard euro besparen, we kunnen onze ecologische voetafdruk verkleinen én onszelf aantrekkelijker maken voor potentiële medewerkers."

Smarter working

Smarter Working.

Ook medewerkers die veel op pad zijn en niet op een hoofdkantoor werken, hebben veel behoefte aan slimmer werken. Want wie altijd en overal bereikbaar is en actuele informatie bij de hand heeft, is efficiënter en bespaart daardoor kosten. Maar waar en hoe begint u? Ontdek het in onze whitepaper.

Download de Smarter Working whitepaper

Vul hieronder uw gegevens in en klik op ‘Verzenden’. Hierna wordt de Smarter Working whitepaper automatisch gedownload.

VodafoneZiggo Experience Centre

(Bijna) iedereen is te vinden

Voor de medewerkers is een informatieportaal plus app ontwikkeld. Daarmee kan iedereen de weg vinden door het 16.000 vierkante meter tellende gebouw. Bij binnenkomst zie je waar jouw team aan het werk is en waar flexplekken vrij zijn. Je smartphone of tablet is nu ook een automatische sleutel voor de werkplek. Het bureaublad kan zichzelf bijvoorbeeld op je persoonlijke hoogte instellen. Je kunt aangeven waar je zit, maar je kiest zelf of (en welke) collega's je mogen vinden. Zo is je privacy altijd gewaarborgd. Erik Plasmans, CEO van Zens: "Mensen hebben overal al handige tools. Thuis, in de auto... Waarom dan ook niet op het werk?"

Bespaar onnodig werk, tijd en geld

Voor facility management is een user interface gebouwd. Het resultaat? Het pand wordt steeds slimmer en efficiënter benut. Het ondersteunend personeel kan beter en efficiënter aan de slag. Is een meeting room een paar dagen niet gebruikt, dan kunnen de schoonmakers deze overslaan. Dat scheelt onnodig werk, tijd en geld. Zelfs de handdoek- en zeepdispensers hebben sensoren: zo weten de schoonmakers precies wanneer die bijgevuld moeten worden. En de cateraar past z'n inkoop aan op de hoeveelheid aanwezigen in het pand.

""

Voor de medewerkers is een informatieportaal plus app ontwikkeld. Bij binnenkomst zie je waar jouw team aan het werk is en waar flexplekken vrij zijn. Zo hoef je nooit meer lang te zoeken naar een werkplek.

Zelf met Smarter Working aan de slag?

Samen met Zens maken we dus al heel wat Smarter Working beloften waar in de praktijk. Plasmans: "Bij het ontwikkelen van dit nieuwe product zorgde Vodafone Business voor uitstekende service en ondersteuning. En persoonlijke aandacht."

De Beaufort: "Het maakt niet uit hoe groot je bedrijf is. Ga eerst na wat je doelstellingen zijn. Overleg met je werknemers waar hun Smarter Working-behoeftes liggen." Meer betrokkenheid bij collega's, hogere productiviteit of hechtere klantrelaties? Beter onderbouwde besluitvorming of minder voedselverspilling in de kantine? Smarter Working heeft elk team en elke organisatie veel te bieden. 

Geplaatst in: Smarter Working

"Bij het ontwikkelen van dit nieuwe product zorgde Vodafone voor uitstekende ondersteuning."
Erik Plasmans, CEO van Zens