Vodafone Secure Device Management Basic

Veilig zakelijke mails op uw toestel lezen. Installeer de app en stel een toegangscode in.

Registreren en inloggen

Registreren VSDM Basic

Uw smartphones en tablets beheert u via de online portal Vodafone Secure Device Manager Basic (VSDM).

Nadat VSDM Basic is aangesloten duurt het tot 48 uur voordat u zich kunt registreren.

1. Registreer u eenmalig via VSDM-registratieportal. U krijgt een code via sms waarmee u een beheerder kunt aanmelden voor de VSDM-portal. Per organisatie kunt u 1 beheerder registreren.
  2. Log in op de VSDM-portal
Inloggen

Bent u al aangemeld als beheerder? Dan kunt u altijd inloggen op de portal. Handig: voeg het webadres van de pagina toe aan uw favorieten.

Inloggen op de VSDM-portal

Installeren

Uw beheerder registreert uw toestel voor Vodafone Secure Device Management (VSDM). Zodra uw toestel is aangemeld, krijgt u een e-mail of sms-bericht en installeert u de app op uw toestel.

Kies het besturingssysteem van uw toestel om te zien hoe u de app installeert.

1. Klik op de link in de e-mail of het sms-bericht en download de app via de App Store
  2. Open de app om te installeren
  1. Klik op de link in de e-mail of het sms-bericht en download/installeer de app via Google Play
  2. Kies "Activate" nadat de app op uw toestel is geïnstalleerd
  1. In de e-mail of het sms-bericht dat u ontvangt, staat een Groeps ID en een Hostnaam. Bewaar deze goed, deze heeft u nodig bij de installatie.
  2. Klik op de link in het bericht en download/installeer de app via uw App List
  3. Volg de instructies op uw scherm en voer uw Groeps ID en Hostnaam in
  4. Voeg een nieuw account toe en voer uw bedrijfs e-mailadres en wachtwoord in
  5. Klik "Done" om uw toestel aan te melden
  1. Klik op de link in de e-mail of het sms-bericht en download de app
  2. Kies "Continue" om de app te installeren
  3. Vul uw mobiele nummer om uw toestel aan te melden

Toegangscode instellen

Voor extra veiligheid kan de beheerder u verplichten een toegangscode in te stellen om uw toestel te ontgrendelen.

Tijdens de installatie van de app wordt u dan gevraagd een code in te voeren.

Toestel kwijt?

Meld dit dan ook aan uw beheerder. Deze kan op afstand uw toestel vergrendelen en de inhoud ervan wissen.

De-installeren

De VSDM-app verwijderen? Zo werkt het.

1. Houd het icoon van de app ingedrukt totdat u de app kunt verwijderen
  1. Ga naar de beveiligingsinstellingen op uw toestel en vink de VSDM-app uit
  2. Verwijder de app via "Instellingen" -> "Applicaties"

Hulp nodig?

In de handleiding vindt u uitgebreide informatie en stap-voor-stap-uitleg. Toch nog vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager of bel de klantenservice.

VDSM Basic aanschaffen?