iPhone VPN voor extra privacy en veiligheid

VPN voor uw zakelijke iPhone

VPN op de computer kennen veel ondernemers wel. Bijvoorbeeld om beveiligde toegang te krijgen tot een zakelijk netwerk, of om buiten Europa online Nederlandse televisie te streamen. Dat gebruik van VPN ook mogelijk is op zakelijke iPhones is voor veel mensen nieuw, maar het biedt een hoop handige mogelijkheden voor zakelijk gebruik.

Wat is VPN?

VPN is de afkorting voor Virtual Private Network. Een VPN versleutelt de internetverbinding, zodat al het verkeer veilig via een speciale server loopt. Met VPN bent u als het ware onderdeel van een groot netwerk van mensen met hetzelfde IP-adres. Hierdoor is het haast onmogelijk voor anderen om mee te kijken wat u online doet. En omdat we tegenwoordig steeds meer onderweg en buiten kantoor werken op onze smartphones, is een VPN voor uw zakelijke iPhone geen overbodige luxe.

Vrouw drinkt koffie en kijkt op haar zakelijke iPhone.
Man aan het werk op zijn laptop en is aan de telefoon.

Veiligheid en privacy op uw iPhone

VPN op uw zakelijke iPhone heeft zo zijn voordelen. Klanten maken vooral gebruik van VPN doordat het meer veiligheid en privacy biedt.

 • VPN maakt uw iPhone veilig doordat het uw gegevens versleutelt en u lastig te tracken bent. Het wordt dan moeilijk voor onder andere hackers om uw gegevens te onderscheppen
 • En of u nu via een openbaar wifinetwerk of op 4G online gaat, met VPN ontvangt u geen onbeveiligde data
 • Uw identiteit wordt altijd verborgen
 • Daarnaast kan uw online gedrag niet meer door een bedrijf als Google of Facebook worden gebruikt. Zo voorkomt u dus ook (gerichte) advertenties

Installeer VPN op uw iPhone

Bij de meeste VPN-aanbieders kunt u VPN instellen met de app.

 1. Kies eerst een VPN-aanbieder die bij u past. Er zijn een hoop VPN-diensten voor verschillende prijzen
 2. Download de app van de VPN-aanbieder in de Appstore
 3. Maak een account aan en log in
 4. In de app schakelt u VPN aan en uit
Installeer VPN op uw iPhone zonder app
 1. Ga naar Instellingen > Algemeen > VPN > Voeg VPN-configuratie toe
 2. Vul uw gegevens in. De gegevens haalt u op bij uw VPN provider of bij de netwerkbeheerder
 3. Activeer uw VPN onder de optie ‘VPN’ in het beginscherm van uw ‘Instellingen’
Vrouw kijkt op haar iPhone en heeft een kop koffie in haar andere hand. Ze is op kantoor en staat tegen het raam aan.

VPN in- en uitschakelen

Zodra u VPN heeft ingesteld op uw iPhone kunt u dit gemakkelijk in- en uitschakelen. Ga naar Instellingen > VPN op uw iPhone en met de schakelaar schakelt u VPN aan en uit. Lukt het niet om verbinding te maken? Dan kan het zijn dat de VPN-instellingen niet of onvolledig zijn ingesteld. Heeft u daarna nog steeds problemen met de verbinding? Neem dan contact op met de IT-afdeling van uw VPN-aanbieder.

Veelgestelde vragen

Uw verbinding kan iets trager worden, omdat VPN alle data moet versleutelen en omleiden. Ook bent u afhankelijk van de snelheid van de VPN.

Zoals u misschien al weet, wordt het binnenkort voor al onze Mobile Only en VPN-klanten mogelijk om via 4G en wifi te bellen. Bijna alles zal hierbij op dezelfde manier blijven werken. Maar er zijn een aantal functies en diensten die wel iets veranderen of niet door 4G ondersteund worden.

Pro. Op topniveau.

Bestel iPhone 14 Pro met een zakelijk Red Pro abonnement

Ook een iPhone voor zakelijk gebruik?

Dit zijn de populairste modellen