Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Mobiel abonnement: zakelijk of privé?

Als ondernemer verwacht u net een beetje meer van uw mobiele abonnement. Daarom is er Red Pro: zakelijke mobiele abonnementen die uw zaak vooruit helpen. Met Red Pro kiest u voor zorgeloos zakendoen in binnen- en buitenland én voor heel veel zakelijke extra's. Benieuwd naar alle voordelen van een zakelijk Red Pro abonnement, en de verschillen tussen Red Pro en Red voor consumenten? Vind het hier.

Voordelen zakelijk mobiel abonnement

De voordelen van een zakelijk mobiel abonnement

Als ondernemer loont het om te kiezen voor een zakelijk mobiel abonnement. U geniet namelijk van een aantal voordelen die u als particuliere klant niet krijgt. En Vodafone NEXT, zodat u altijd een passend toestel heeft voor de zaak. 

Onbezorgd bellen en internetten in EU + Turkije

Van Amsterdam tot Ankara, gebruik uw abonnement alsof u thuis bent. Zonder extra kosten. 

Uitstekend EU-netwerk 

Waar u ook werkt, ons uitstekende (internationale) netwerk zorgt ervoor dat u altijd verbonden bent. Ook onderweg.

Altijd veilig zakendoen

Bescherm uw bedrijfs- en klantgegevens met Vodafone Mobiele Beveiliging. Gratis bij een Red Pro Unlimited.

Geen BKR-registratie 

Bespaar uzelf een BKR-registratie door uw nieuwe telefoon met een zakelijk abonnement te combineren. Fijn als u in de toekomst financieel flexibel wilt blijven.

Belastingvoordeel

Alle zakelijke abonnements- en toestelkosten geeft u op als aftrekposten. De btw over alle kosten vraagt u terug tijdens de aangifte omzetbelasting. 

Wissel van telefoon met Vodafone NEXT 

U mag 4 maanden na start van uw abonnement al verlengen met een nieuw toestel. Of start met Sim Only en stap later gratis over naar een abonnement met toestel. 

Zakelijke en privé mobiele telefoon

Het verschil tussen een zakelijk en privé telefoon abonnement

Een zakelijke telefoon is een toestel dat voor het grootste gedeelte van de tijd gebruikt wordt voor de zaak, dus door uzelf voor uw onderneming of door uw werknemers. Een zakelijke telefoon combineert u met een zakelijk mobiel abonnement. Met een privé abonnement kunt u natuurlijk ook prima bellen, maar daarmee loopt u een belangrijk voordeel mis: de mogelijkheid om de abonnements- en toestelkosten in te zetten als aftrekposten. En dat kan nogal optellen! Een zakelijk abonnement kunt u gebruiken met uw eigen telefoon met een eSIM.

Een zakelijke telefoon gebruiken
Overstappen naar zakelijk abonnement
Zakelijke en privé mobiele telefoon

Overstappen van een particulier telefoon abonnement naar zakelijk

Heeft u momenteel een particulier abonnement van Vodafone en wilt u overstappen naar een zakelijk abonnement van Vodafone Business? Dan kunnen wij uw huidige abonnement omzetten in een gelijkwaardig zakelijk abonnement. U gaat dan een nieuw zakelijk abonnement aan. Om over te stappen kunt u het formulier gebruiken op deze pagina. 

Red Pro maakt het verschil

Speciaal voor ondernemers hebben wij Red Pro ontwikkeld. Zakelijke mobiele abonnementen met heel veel fijne extra's. Het verschil tussen onze particuliere Red en zakelijke Red Pro mobiele abonnementen ziet u hieronder.

Heeft u meer dan 5 werknemers? Bekijk dan onze Business Mobile oplossingen. 

 

Red

Red Pro

Internet 15 GB of onbeperkt 10 GB, 25 GB of onbeperkt
Bellen Onbeperkt Onbeperkt
Internet in de EU Tot 20 GB  Tot 50 GB
Bellen in de EU Eerste 100 minuten gratis Onbeperkt
Vervangende Toestel Service NL € 2,54 p/mnd
Vervangende toestel service EU - ✓ *
Vodafone Mobiele Beveiliging - ✓ **
Business Crew -
Ruime bundelkeuze voor buiten de EU -
Vast op mobiel V.a. € 9 p.m.

*  Van toepassing op abonnementen die na maart 2020 zijn besteld/ingegaan
** Gratis bij Red Pro Unlimited of €1,50 per maand extra bij Red Pro Connect of Red Pro Select

Uw Business Crew staat klaar

De Business Crew is onze toegewijde klantenservice speciaal voor zakelijke ondernemers. Als unieke ondernemer verdient u persoonlijk advies en service. Via telefoon of chat bent u binnen no-time in contact met één van onze deskundige business crew collega’s die uw probleem van kop tot staart behandelt. Of het nu vroeg in de ochtend of laat in de avond is, zij zijn er om u te helpen. Zo hoeft uw business nooit stil te staan. 

Een privé abonnement zakelijk gebruiken: de nadelen

Het is als ondernemer niet verplicht om een zakelijk abonnement te hebben voor de zaak. Wel heeft het gebruiken van een privé abonnement voor het bedrijf een aantal nadelen:

Kosten maar deels aftrekbaar

De maandelijkse abonnementskosten van een privé mobiel abonnement zijn niet aftrekbaar, net als de kosten voor de smartphone zelf. De zakelijke gesprekken die u voert met dit abonnement daarentegen weer wel.

Meer administratie

Houdt u privé en zakelijk niet gescheiden, dan betekent dat meer administratie. Omdat alleen het zakelijke gebruik van een privé abonnement aftrekbaar is van de belasting, moet u voor de Belastingdienst zelf een goede inschatting maken van de zakelijke kosten.

Privé en zakelijk lastig gescheiden te houden

Zakelijke telefoontjes en mailtjes in het weekend of de vakantie; gebruikt u voor privé en zakelijk hetzelfde telefoonnummer en toestel, dan ontkomt u daar niet aan. Met een zakelijk abonnement naast uw privé abonnement kiest u zelf wanneer u bereikbaar bent.

Ook mooi bij een zakelijk Vodafone abonnement

De voordelen van een zakelijk mobiel abonnement | Vodafone Zakelijk

Gratis toegang tot 250 online trainingen, podcasts en webinars

Van Excel tot e-commerce en van management tot mindfullness. Ontwikkel uzelf en de zaak met het uitgebreide cursusaanbod. Gratis bij een Red Pro abonnement.

De voordelen van een zakelijk mobiel abonnement | Vodafone Zakelijk

Deel uw databundel met Red Pro Team

Heeft u genoeg aan 1 GB per maand maar gebruikt uw collega er wel 10? Met Red Pro Team deelt u onbeperkt data. Bij 2 of meer Red Pro Connect of Select abonnementen verzamelen we alle GB’s in een Red Pro Team databundel die verdeelt hoe u wilt.

Dubbele data

Combineer de kracht van Vodafone en Ziggo samen

En krijg onder andere gratis dubbele data

Elke maand 2 keer zoveel data als in het abonnement zit (m.u.v. Red Pro Unlimited). Helemaal gratis.