Vodafone Mobiele Beveiliging  

Bescherm uw toestel, verbinding en gegevens met Jamf

Dataverkeer via mobiele toestellen is inmiddels groter dan via pc's. Daarom staan er ook steeds meer belangrijke gegevens op een telefoon. De hoeveelheid malware en phishing om deze gegevens te verkrijgen groeit daarmee ook, terwijl mobiele telefoons vaak juist minder goed beveiligd zijn dan computers. Om te zorgen dat u ook op uw smartphone veilig zakendoet, biedt Vodafone mobiele beveiliging aan van Jamf, voor een veilig toestel en veilig internet.

3 manieren waarop mobiele beveiliging van Jamf uw mobiele apparaten beveiligt

Mobiele beveiliging van Jamf | Vodafone Business

Totaaloverzicht

Met Jamf heeft u aan één app genoeg voor een complete mobiele bescherming.

Mobiele beveiliging van Jamf | Vodafone Business

Directe waarschuwing

Jamf draait automatisch op de achtergrond en waarschuwt direct bij gedetecteerde bedreigingen.

Mobiele beveiliging van Jamf | Vodafone Business

Eenvoudig in gebruik

Jamf gebruiken is simpel. Red Pro en Business Mobile klanten krijgen een activatie-sms, en zijn na installatie gelijk beschermd.

Jamf mobiele beveiliging: standaard inbegrepen bij zakelijk Unlimited abonnement

Kleinbedrijf of zzp

Zzp'er of maximaal 4 werknemers? Kies voor Red Pro Unlimited.

Mkb

Speciaal voor het mkb hebben we Business Mobile Unlimited.

Grootzakelijk

Bekijk Flex Mobile, onze mobiele oplossing voor 250+ medewerkers.

Hoe werkt mobiele beveiliging via Jamf?

Als eindgebruiker
Jamf is heel simpel in gebruik en de meest effectieve oplossing om uw toestel, gegevens en verbindingen te beschermen. Installeer als eindgebruiker de Jamf app, en vervolgens scant Jamf de instellingen van de smartphone, en al het verkeer dat binnenkomt. Zijn er zaken die aandacht vragen, bijvoorbeeld omdat u verbonden bent met een onveilige wifi-verbinding, of omdat u een phishing mail in uw inbox heeft? Dan worden deze risico's automatisch verholpen door het blokkeren van malafide links of apps, of door het opzetten van een VPN.

Als beheerder
Met het gebruiksvriendelijke beheerportaal regelt u de veiligheid van toestellen heel eenvoudig zelf. U heeft de mogelijkheid om de veiligheid van alle toestellen te overzien en toestellen zelf te configureren. Ook stelt u via de beheerportaal in of bepaalde websites op een white- of blacklist moeten staan.

Mobiele beveiliging van Jamf | Vodafone Business
Wifi hotspot

Slechts 21,7% van de zakelijke mobiele telefoons is beveiligd.

Wifi hotspot

Gebruikers klikken 3 keer vaker op een phishing link op een mobiel apparaat, dan op een PC of laptop.

Wifi hotspot

Elke maand raken wereldwijd 6 miljoen mobiele apparaten geïnfecteerd met malware.

Wifi hotspot

Datalekken door mobiele hacks kosten jaarlijks zo'n 1,6 miljoen euro.

Wifi hotspot

88% van de bedrijven staat toegang tot bedrijfsapplicaties en gegevens toe op mobiele telefoons.

Mobiele beveiliging in cijfers

De grootste digitale risico's voor mobiele telefoons

Phishing en malware zijn de grootste digitale bedreigingen voor ondernemers. E-mails waarmee criminelen inloggegevens proberen te achterhalen of malware installeren zijn niet van echt te onderscheiden. Maar dat is niet de enige reden om uw mobiele telefoon te beveiligen. 

Ook datalekken vormen grote risico’s, zoals het verlies van klantdata in de cloud, ransomware waarbij data gegijzeld wordt of belangrijke data die onvoldoende beveiligd is. Wie werkt met onbeveiligde mobiele toestellen, heeft geen bescherming tegen deze serieuze risico’s. Het is daarom belangrijk om uw mobiel te beveiligen tegen hacken en andere gevaren. 

Hoe bestel ik Jamf mobiele beveiliging?

Bestelt u een Red Pro Unlimited, Business Mobile Unlimited of Flex Mobile abonnement, dan is Jamf mobiele beveiliging standaard inbegrepen. Als gebruiker van een Red Pro of Business Mobile abonnement krijgt u een sms met daarin een link om de Jamf app te downloaden. Installeren, en klaar! Heeft u Flex Mobile? Dan gaat activatie via de beheerder.

Kiest u voor een ander abonnement dan hierboven genoemd? Dan zijn de kosten € 1,50 per toestel, per maand. Bel onze klantenservice (1200 vanaf uw mobiele toestel) om mobiele beveiliging van Jamf aan te vragen.

Mobiele beveiliging van Jamf | Vodafone Business

Veelgestelde vragen

iOS en Android-toestellen worden beschermd voor onveilige firmware, apps en documenten. Jamf blokkeert of waarschuwt voor onveilige websites, onveilige berichten zoals phishing en onveilige wifi-verbindingen zoals openbare hotspots.

Nee, dat is niet mogelijk. Notificaties worden alleen gestuurd naar de eindgebruiker. Wel heeft de portaalbeheerder zicht op welke gebruikers een beveiligd apparaat gebruiken en welke type gevaren er afgewend zijn. Hierbij worden geen directe berichten of url's getoond.

De Vodafone Mobiele Beveiliging app vebruikt gemiddeld slechts 2 tot 3% van de batterijcapaciteit. Dit komt onder andere omdat er alleen een VPN-verbinding wordt opgezet indien er sprake is van een onveilige internetverbinding.

Schaft u los Jamf aan? Dat kan als losse add-on en begint van € 1,50 per maand per device. 

Alles over het praktische gebruik van Jamf leest u in onze gebruikershandleiding (PDF)

Alle uitgebreide informatie over Mobiele Beveiliging met Jamf leest u in onze brochure (PDF)