Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Zakelijk internet via glasvezel en kabel

 Klaar voor de toekomst
 Geen investering nodig
 Beste combinatie

Wat is glasvezelkabel zakelijk?

In ons glasvezelkabelnetwerk wordt de techniek van glasvezel en coaxkabel slim gecombineerd voor een perfecte verbinding. Daarbij worden de technische voordelen gecombineerd van beide kabels voor stabiel en snel internet. Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel. Glasvezel is ideaal voor het afleggen van grote afstanden en het tegelijkertijd versturen van veel data. Vanaf de straatkast kiezen we voor kabel, de bewezen en betrouwbare techniek. 

De voordelen van glasvezel en kabel voor uw bedrijf

Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

Vodafone levert telefoon en internet via het glasvezel-kabel netwerk. Dankzij steeds slimmere software kunnen er in de toekomst nóg hogere snelheden gehaald worden. Er is al succesvol getest met downloadsnelheden van 10 Gbit/s. 

Geen investering

Geen investering nodig

Om uw bedrijf toegang te geven tot het glasvezelkabel-netwerk is er geen investering nodig. Dit netwerk, gebaseerd op bewezen  techniek, ligt al in het grootste gedeelte van Nederland. Er hoeft dus niets worden aangelegd.

Beste combinatie

Beste combinatie

Op ons netwerk wordt de techniek van glasvezel en coaxkabel slim gecombineerd. Ons netwerk bestaat voor 97% uit glasvezel. Vanaf de wijkkast loopt de verbinding verder via kabel.

Het verschil tussen DSL, kabel en glasvezel

DSL

ADSL/VDSL is een internetverbinding die via de telefoonlijn loopt. Met deze verbinding wordt een maximale snelheid behaald van 200 Mbit/s download en upload tot 20 Mbit/s.

  • Landelijke dekking
  • Afstand tussen huis en wijkcentrale bepaalt de snelheid
  • Afhankelijk van één signaal

Glasvezel

Glasvezel kennen we allemaal van de hoge download en uploadsnelheid. Het glasvezelnetwerk wordt speciaal aangelegd en ligt vaak in nieuwe huizen en bedrijfslocaties. 

  • Symmetrische internetsnelheden
  • Hoge download- en uploadsnelheden
  • Niet op elk adres beschikbaar
  • Afhankelijk van één signaal

Glasvezel-kabel

Glasvezelkabel maakt gebruik van coax en scheidt de bandbreedte voor tv, bellen en internet. Hierdoor verstoren ze elkaar niet en haal je een maximale downloadsnelheid van 1.2 Gbit/s.

  • Netwerk (kan) volledig in eigen beheer
  • Signaal is onafhankelijk van wijkcentrale
  • Upload- en downloadsnelheid zijn niet gelijk

Onze zakelijke internetoplossingen

Kleinzakelijk

Zakelijk Internet Xtra

Standaard supersnel internet tot 1.2 Gbit/s, altijd online dankzij Wifi Back-up en SmartWifi voor perfecte wifi.

MKB

Business Internet MKB

Flexibel aan te passen, premium zakelijke service en altijd in bedrijf met gratis Mobile Back-up. 

grootzakelijk

Business Internet grootzakelijk

Als enige in Nederland te koppelen aan ieder netwerk. Van COAX tot Fiber to the Home en van DSL tot Fiber to the Office, 

Veelgestelde vragen over glasvezel zakelijk

Nee, de wijze waarop een internetsignaal binnenkomt heeft geen invloed op de wifi. Er zijn meerdere andere factoren die invloed hebben op de kwaliteit van de wifi. Zo is de gebruikte wifi router van belang maar ook hoe groot het huis is, of er muren van beton zijn en hoe dik deze zijn. Dit geldt zowel voor internet via glasvezel als via de kabel. Daarom gebruiken we voor professionele wifi speciale access points die in het plafond worden geinstalleerd zodat iedere werknemer goede wifi heeft. 

Professionele Wifi werkt op andere apparatuur dan de wifi bij u thuis. De access points, die aan het plafond worden bevestigd, hebben een bereik van 100 vierkante meter en kunnen 150 apparaten verbinden. Daarnaast wordt uw wifi actief gemonitord en beheerd. Als er hardware stuk gaat, wordt deze kosteloos vervangen en storingen worden zo snel mogelijk opgelost.

DOCSIS is de standaard voor het transport van internet over de kabel. De nieuwste versie van deze standaard maken steeds grotere internetsnelheden mogelijk. Dat betekent dat de snelheden over kabel in de toekomst ook steeds groter kunnen worden.