Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Tijd voor actie: thuiswerker smacht naar betere werkplek

Hybride werken mag dan een blijvertje zijn, maar veel thuiswerkers zitten er thuis bepaald niet ideaal bij. De meesten hebben geen aparte werkruimte of een ergonomisch verantwoorde werkplek; ook laat de internetverbinding dikwijls te wensen over. Tijd voor werkgevers om in actie te komen!

Het ‘Working From Home Insights 2022-JUL’-onderzoek van Telecompaper zou werkgevers moeten wakker schudden. Wat blijkt? 37 Procent van de thuiswerkers is (zeer) geïnteresseerd in hulp bij het verbeteren van hun werkplek thuis. Wat gaat u doen met deze wetenschap? Hybride werken goed regelen? Bekijk onze oplossingen

Het is geen verrassing dat zoveel thuiswerkers aangeven dat ze ondersteuning willen bij het verbeteren van hun thuiswerkplek.

Ze brengen daar namelijk per week flink wat uren door; in Nederland werkt 40 procent van de werknemers (wel eens) thuis. Een kwart (24 procent) van de werkenden in Nederland werkt minstens vier dagen per week thuis. Van de thuiswerkers met een 5-daagse werkweek werkt ongeveer de helft (49 procent) maximaal twee dagen per week thuis. 

Tijd voor actie: thuiswerker smacht naar betere werkplek

Ideale werkplek

Van al deze thuiswerkers heeft de meerderheid thuis geen ideale werkplek. Slechts vier op de tien werkenden (42 procent) heeft thuis een apart kantoor. Slechts één op de drie thuiswerkers heeft een volledig uitgeruste, ergonomische werkplek thuis. Vooral jonge werknemers hebben dit niet.

Terwijl er toch volop praktische manieren zijn om prettig en productief werken thuis te bevorderen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een extra beeldscherm. De grootte van zo’n (extra) beeldscherm is daarbij vrij bepalend.

"Zeven op de tien thuiswerkers (69 procent) heeft ten minste enige interesse in een 5G Wi-Fi hotspot. Hiermee zouden zij kunnen doorwerken met een snelle verbinding wanneer de vaste verbinding uitvalt."

Interesse in 5G Wi-Fi hotspot

Zeven op de tien thuiswerkers (69 procent) heeft ten minste enige interesse in een 5G Wi-Fi hotspot. Hiermee zouden zij kunnen doorwerken met een snelle verbinding wanneer de vaste verbinding uitvalt. Deze hotspot is ook handig voor het werken op andere afgelegen locaties. Een op de vijf (18 procent) is hierin zeer geïnteresseerd. Vooral jonge werknemers (18- 30) zijn meer of zeer geïnteresseerd (55 procent).

Tijd voor actie: thuiswerker smacht naar betere werkplek

Tweede internetverbinding

Vier van de tien werknemers die thuis werken (41 procent) zijn (zeer) geïnteresseerd in een tweede internetverbinding thuis, die zij dan puur voor hun werk kunnen gebruiken zonder rekening te hoeven houden met andere gezinsleden. Opvallend is dat vooral jonge werknemers (18-30) (zeer) geïnteresseerd zijn in deze optie (52 procent). Dit is enigszins opmerkelijk aangezien deze leeftijdsgroep waarschijnlijk nog geen kinderen heeft die ook gebruik maken van de internetverbinding. 

Een interessant detail: ongeveer een op de drie thuiswerkers is (zeer) geïnteresseerd in een helpdesk voor IT-ondersteuning (35 procent) of toegang tot zakelijke technische ondersteuning met snellere responstijden (40 procent). 

Telecompaper is een onafhankelijk opererende marktonderzoeker en persbureau met een focus op de nationale en internationale Technologie-, Media- en Telecommunicatiesector (TMT). Voor het rapport 'Working-From-Home' stelt Telecompaper aan 1.250 consumenten vragen over werken, thuiswerken, reizen, werkplek en zakelijke dienstverlening.

Werkgever, kom in actie: thuiswerker smacht naar betere werkplek

Maak de sprong naar hybride werken

 Tips en trends over hybride werken
 Oplossingen voor kleinere en grote bedrijven
 De optimale balans tussen thuis en kantoor