Redelijk gebruik in het buitenland

Wil je onbezorgd gebruik maken van je mobiel abonnement in het buitenland? Hou je dan aan de Fair
Use Policy.

Wat houdt de Fair Use Policy in?

Vanaf 1 juni 2017 kun je je abonnement in de EU net zo gebruiken als in Nederland. Dit heet “Roam Like At Home”. Het Nederlandse tarief is nu ook het tarief voor in de EU. Hier gelden wel bepaalde voorwaarden voor. De Fair Use Policy (FUP) heeft als doel om onredelijk gebruik in het buitenland te voorkomen.

Wat is je EU-datalimiet?

Voor een aantal abonnementen geldt dat zij ook vallen onder een EU-datalimiet. Bekijk hieronder welke abonnementen dit zijn. Vodafone kan toeslagen in rekening brengen als je meer verbruikt dan de hieronder aangegeven limiet. Als je meer gebruikt dan het maximum brengen we kosten in rekening van € 0,003 per MB.

Start en Red abonnement

Als je Start en Red abonnement hebt, kun je alle data in je bundel ook ik de EU gebruiken. Ook de dubbele data die je ontvangt als je internet van Ziggo hebt kun je in de EU gebruiken.

Red Together abonnement

Een Red Together abonnement heeft een standaard databundel van 50 GB. Wanneer je dit abonnement deelt met een Red Together Extra abonnement, verdubbelen we dit tot 100 GB. Ben je Ziggo-klant, dan verdubbelen we het zelfs tot 200 GB.

Ieder Red Together of Red Together Extra abonnement kan tot maximaal 40 GB in de EU gebruiken.

Red Unlimited abonnement

Een Red Unlimited abonnement heeft een onbeperkte databundel in Nederland en je databundel wordt niet verdubbeld als je Ziggo-klant bent. Je kunt 40 GB per maand in de EU gebruiken.

Vodafone Prepaid Unlimited

De Vodafone Prepaid Unlimited bundels bieden een onbeperkte databundel in Nederland voor een periode van 1 dag, 3 of 7 dagen. In EU zone 1 kun je 2 GB per dag van je bundel gebruiken. Na het verbruik van deze 2 GB per dag zal toegang tot data uit deze bundel geweigerd worden voor diezelfde dag. 

Red Pro Unlimited abonnement

Een Red Pro Unlimited abonnement kan tot maximaal 50 GB per maand in de EU gebruiken.

Business Mobile abonnementen

Voor alle Business Mobile abonnementen geldt geen specifieke EU-datalimiet, maar wordt gekeken naar het redelijk verbruik in de EU en World landen over de laatste 4 maanden. Indien het verbruik buiten Nederland structureel hoger is dan binnen Nederland, zal met de klant besproken worden om het verbruik in de EU en World landen te beperken tot een redelijk verbruik.  

Wat is redelijk verbruik in de EU?

We spreken over redelijk verbruik wanneer je je abonnement meer gebruikt in Nederland dan in de EU *. We kijken hierbij naar een periode van vier maanden. Heb je dus in vier maanden tijd je abonnement meer gebruikt in Nederland dan in het buitenland? Dan kun je je abonnement gewoon blijven gebruiken in de EU.

Heb je in vier maanden tijd je abonnement meer gebruikt in het buitenland dan in Nederland? Dan nemen we contact met je op en word je op de hoogte gesteld van je verbruik in het buitenland. Je krijgt dan twee weken de tijd om je duurzame band met Nederland aan te tonen en je internetverbruik in het buitenland aan te passen.

Er is sprake van een duurzame band als je hier woont, werkt of studeert. Maar ook wanneer je:

  • in Nederland woont maar in het buitenland werkt of andersom (grensarbeiders)
  • voor een aantal maanden ‘overwintert’ binnen de EU

Kun je niet aantonen dat je een duurzame band hebt met Nederland en pas je je verbruik niet aan? Dan brengen we een toeslag in rekening. Hieronder vind je de bedragen.

Toeslagen in de EU bij onredelijk gebruik

Datum
Vanaf 01-01-2022
Bellen (uitgaand, per minuut)€ 0,0387
Sms'en (per sms)€ 0,0121
Internetten (per MB)€ 0,0030
Datum Bellen (uitgaand, per minuut) Sms'en (per sms) Internetten (per MB)
Vanaf 01-01-2022 € 0,0387 € 0,0121 € 0,0030

* Een dag waarbij je verbinding maakt met het Nederlandse netwerk én een buitenlands netwerk telt als een Nederlandse dag.

BloX Beperkt Internet


De BloX Beperkt Internet verlaagt je internetsnelheid wanneer je databundels op zijn. Zo kun je gratis blijven internetten. De BloX Beperkt Internet verlaagt je internetsnelheid in Nederland en vanaf 23 april ook in de EU.

Weet hoeveel data je verbruikt

In My Vodafone (Zakelijk) kun je op je online factuur een specificatie zien van elke datasessie. En natuurlijk vind je in de My Vodafone (Zakelijk) App ook je verbruik terug.

Dienstvoorwaarden

De Fair Use Policy is onderdeel van onze dienstvoorwaarden.