Overslaan en ga naar inhoud

 3

Het geven van de eerste telefoon

Het krijgen van een eerste telefoon is voor veel kinderen een magisch moment. Voor ouders betekent het veel keuzes maken: Een nieuwe telefoon of toch een tweedehands? Abonnement of prepaid?

Geef ik een oude of nieuwe telefoon?

We willen natuurlijk allemaal het nieuwste en het beste. Maar als dit de eerste telefoon van je kind is, waarvoor jij betaalt, wil je vooral een slimme keuze maken.  De meeste families kiezen ervoor om een ouder toestel door te geven als de eerste telefoon. Doorgevertjes werken goed in dit scenario. Als een grotere zus of broer een nieuwe telefoon krijgt, kan het oude mobieltje doorgegeven worden aan de jongste.

Slechts een kleine groep krijgt een nieuwe toestel als hun eerste telefoon. Meestal betreft dit een goedkoper en/of ouder model.  Sommige gezinnen beginnen met een ‘gedeelde’ telefoon die bij het hele gezin hoort. Deze telefoon wordt voornamelijk gebruikt voor veiligheid, zodat een kind toegang heeft tot hulp of transport wanneer nodig.

Wist je dat...

65% van de kinderen beginnen met een prepaid sim.

Bij een telefoon hoort een telefoonnummer

Met alleen een telefoon ben je er  nog niet. Je wilt natuurlijk ook je kind kunnen bellen of een bericht kunnen sturen. Hiervoor is een simkaart nodig. Simkaarten zijn los te koop als prepaid simkaart of in combinatie met een abonnement.

Top 3 redenen prepaid

  • Ik wil controle over het mobiele gebruik van mijn kind. (44,2%)
  • Mijn kind gebruikt alleen wifi en heeft een nummer nodig om bijvoorbeeld whatsapp te kunnen gebruiken. (33,5%)
  • Ik wil de vrijheid beperken met betrekking tot bellen en internetten. (31,4%)

Top 3 redenen abonnement

  • Ik wil dat mijn kind mij altijd kan bereiken (beltegoed raakt niet op). (67,6%)
  • Een abonnement is goedkoper dan prepaid. (26,5%)
  • Ik wil inzicht in het mobiele gebruik van mijn kind. (26,4%)